Слънчо пролетен изгрява, а бебчо ОКТОМВРИйски с ритничета ни дарява

• 18 488
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Софийска Среща:

Място: Пицария Виктория - кино Арена
Други предложения?

13ти                              20ти
1. Преслава                             1. Преслава (предпочита)
2. MeggyV                                2. MeggyV
3. NDincheva (предпочита)     3. NDincheva
4. silverarrow                           4. silverarrow
                                                 5. Jolly24

Ехоо, другите мадами софийски? Трябват ми кворум още 6 парчета за 13ти или 5 за 20ти.  smile3534
Айде да одим да похапнем, па да пийнем (сокче) и да се почерпим и снимчици да направим, и да се пооплачем как си му е реда кой къде го сърби и боли...  smile3521

Меги, споко чадо, ще ти вдигна самочувствието набързо кат ме съзреш как ще се търкулна на мястото на срещата  newsm65

След дълго дебнене да се окажа с празен стомах, си направих снимки преди няколко дена и изтипосах шкембето в албумчето. Искам да кажа, че в момента имам чувството, че съм нарасла с още 2 аршина, не мога да си позная профила.  Thinking

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 06:38 от silverarrow

# 91
silverarrow супер коремче! Истинско бременно!И на гръдна обиколка  добре го даваш smile3521 За заведението може и някъде на открито ако е топло и естественно измислим къде!Аз днес  докато работя ще помисля и ще дам идеи пък после каквото решим.Не е толкова важно къде сме а просто да се видим и да се запознаем истински!Приятен ден а аз отивам да ме погледне един не толкова приятен мъж - вагинално  smile3506  Hug  Hug  Hug

# 92
Където кажете момичета аз нямам и против за пицарията, нали съм моторизирана където кажете там ще съм Laughing

# 93
Добро утро  Hug
Едва се излюпих и тази сутрин от леглото, добре, че работната седмица този път е кратка...  Wink
Утре съм на преглед и ми се иска да го видим Бебчо ли ще е или Беба  Joy  baby_neutral
Четох, че сте писали за Русе - да ви кажа, че и аз съм наполовина от там. Баща ми беше от Русе, обаче баба ми и дядо ми от няколко години се преместиха в Горна Оряховица, та не съм ходила в Русе от ... newsm78 А много го обичах като малка   thumbsup
За срещата в София ще чакаме да разказвате, защото не всички можем да дойдем... Tired Но някои от вас са достатъчно изчерпателни и съм сигурна, че ще ни опишете всичко с най-големи подробности  smile3521

# 94
  • София
Хайде, аз пак да се разпиша набързо:)))))

Първо добре дошли на новите мами - ko10c, desi_02, Зайче Мече!

silverarrow
- Много сладки са тези покупки!  baby_neutral Аз може би ще изчакам месец, два с покупките - но съм си набелязала някой неща - количката, стерилизатора, помпа за кърма и т.н.
За срещата - по принцип съм съгласна. Е, на 13 милото има рожден ден и няма да мога. Не съм сигурна и как ще съм с другите ангажименти, амниото, имам изпити и трябва да уча и т.н. - но вие се разберете така, както ви е удобно, а аз ще се постарая да дойда. Много ще се радвам.  Hug

joly24, ndin4eva - Поздравления за хубавите резултати на БХС!  Hug

gabi - моят резултат е 1:184. Честно казано вече почти не се притеснявам и гледам да съм спокона заради бебка. Когато на 17.04 бях на преглед и бебка беше 182 г.р. Т.е. по табличката в интернет доста над средната норма. На прегледа на 3Д след 2 седмици беше 207 г.р. което си е почти нормално и си мисля, че малко е наддала точно заради тези притеснения. Така че - усмивки и спокойствие вече.  Grinning

Карина - не се притеснявай.  Hug Аз знам, че често има такива разминавания в размерите, просто в ехографите са заложени средни стойности, а всяко бебе е индивидуално. Даже има различни стойности и за момчета и момичета после. Ще стискаме палци ФМ да ти е добро!  Peace

Аз да се похваля, че ние с бебка днес сме на преглед при лекарката ми  Mr. Green утре май д-р Томова ще успее да ме вземе  Praynig

# 95
Благодаря за сърдечното посрещане   bouquet

Да ви питам, задължително ли е са се ходи на 3Д преглед ? Защото виждам по коментари във форума, че някои са ходили, а други - не. Вече изчетох толкова много неща, че ми стана ужасна каша в тиквата. Crazy А тези изследвания БХС, които коментирате, защо се правят ? Аз иначе направих стандартните изледвания и то няколко пъти, и доктора е доволен много и от резултатите им и от развитието на бебока.  А и за ЖК - ако съм доволна от лекаря си, и не искам да се запиша - какво става ? В смисъл такъв, не е задължително нали ? Имам и други въпроси, ама като изникнат ще ви питам. Дано да не досаждам много ..... Embarassed

# 96
  • София
Зайче Мече - ще се опитам да ти отговоря. Нито БХС нито феталната морфология са задължителни. За БХС може да прочетеш много, ако пуснеш търсачката. С две думи - взимат ти кръв, взимат се размерите на бебето, годините на майката и после изчислят риск - т.е. какъв риск има от синдром на даум, спина бифида. Ако рискът е над 1:250 се препоръчва амниоцентеза. Преди да направиш това изследване обаче е хубаво да прочетеш повечко информация или някой да ти обясни подобрно, за да знаеш за всички възможности.
Феталната морфология е хубаво да се направи, но не е задължително да е на 3D. Честно да ви кажа момичета 3Д си е само за забавление на родителите.  Mr. Green Лекарите си оглеждат на 2Д всичко хубаво и после пускат и малко 3Д снимчици.

Така че, ако искаш може да послушаш лекаря си и да отидеш на тези изследвания само, ако той те препрати. Ако искаш можеш сама да си запишеш час. Примерно, ако си запишеш час за фетална морфология, това не значи , че се обвързваш с лекаря, който ще ти я прави.  Става въпрос само за един преглед, но на много хубава апаратура и от добри специалисти, които ще проверят дали всички органи на бебето функционират добре и т.н.

И момичета сетих се да ви спомена един интересен факт. Доц. Томова е преподавала на свекърва ми и тя ми разказа как на лекциите доц. Томова е казала, че до 16 г.с. може да види порок на сърцето. (и това е било преди 20-30 г. сигурно, когато апаратурата не е била толкова хубава) #Crazy Аз като знам какво е малко сърчицето, направо не знам как могат да се видят тези неща. Но те са специалисти и си знаят.

# 97
sreshtata nali beshe za 12, eeee jalko zashtoto az imam izpit na 13-ti  i vse pak zavisi po koe vreme na denia shte bude-imam jelanie i az da prisustvam.

# 98
Здравей Зайче, както ти е казала Ивон тези изследвания не са задължителни.
Имайки предвид обаче, че медицината е напреднала достатъчно е хубаво да се възползваме.
Едно време жената си е износвала бебето 9 месеца и е виждала дали е здраво чак след като се роди.  Сега имаме възможност да проверим от рано и да сме спокойни до края на бременността.

# 99
Добро утро, мамчета!
Добре дошла на най-новата ни кандидат мама за октомври - Зайче МечеHug Само радости през идните месеци ти пожелавам.
ndin4eva, бравос за резултата от БХС.  Peace
Зайче Мече, виждам, че другите мами са ти отговорили изчерпателно за БХС и за ФМ, но за това дали можеш да пропуснеш да се запишеш на ЖК незнам.  newsm78 Предполагам, че така просто ще пропуснеш да се възползваш от това, което покрива здравната каса по време не бременността. Аз също си ходя на частни прегледи при моя лекар, който съм си избрала, но всички изследвания по ЖК си ги ползвам.
Днес минах само, за да си видя резултатите и се оказа, че хемоглобина ми вече е паднал на 112 и ми изписаха желязо. Научих си и кръвната група - за първи път в живота си знам, че съм В+. Хубавото е че микробиологията е чиста, което ме изненада, защото аз вече се бях настроила за гъби, но за щастие ги няма. newsm75
Виждам, че софийските мами вече си устройват среща, а ние варненските няма ли да си спретнем нещо в близките дни? Да се видим и да си побъбрим на слънчице.   Nature Sunny lalalala
Много ритничета от мъничета ви пожелавам днес.  nuts  Joy   

# 100
здравейте мили мами
хайде и аз да се запиша най-после в новата темичка. И от мен поздравления за Меги която пак се е потрудила доста  Hug
Галентинас, честито! Дано винаги сте толкова щастливи колкото в този ден!
Мама мия и аз вече съм по-свободна и някоя събота или неделя може да заформим еднаразходка на слънце. по принцип съм на училище преди обед но мога и да отсътвам а следобедите по принцип ги пропускам защото ужасно ми се доспива  Mr. Green
Ще се организираме нещо
Ние след 4 дни нареждане, подреждане, и чистене се понаместихме в новия апартамент и вече я караме малко по-спокойно. Сега започнахме малко ремонти но по-добре сега отколкото като се роди бебчето.
ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИ! МНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАМЕ!
ЛЕКА ДЕВЕТМЕСЕЧКА И ЗДРАВИ БЕБОЦИ НА ЕСЕН!
Аз реших че ще отида на ФМ към 19-20 г.с. а БСХ май ще пропусна  newsm78, както и да е....
Хубав и усмихнат ден на всички

# 101
Добро утро момичета  Hug
Добре дошли на всички нови мами и леко бременеене с нас и на есен по едно сладко  newsm32
Момичета вие сте ми единствената утеха и да ви се оплача (то и без това само май аз се се оплаквам като някоя стара баба съм  ooooh!)
Аз утре имам рожден ден, а вчера вечерта звъннаха на мъжа ми че трябва да тръгва на път и ще си дойде след 2-3 дена. То при нас беше ясно, че или на неговия или на моя няма да го има той има рожден ден другия четвъртък на 10-ти, ама като се оказа на моя и малко гадничко ми стана  smile3518
Той толкова се ядоса аз му викам няма значение ще празнуваме на твоя ама вътрешно ми беше да ревна едно хубаво. Та сега дилемата ми е такава утре с мишко ще си празнуваме двамцата, няма да каня никой, че като съм сама и ще ревна каквато съм ревла. Трябва да събера сили и утре да се моля и другите  ми познати да не ми звънят, че ще трябва да им обяснявам как съм и дали съм щастлива, а си представяте колко съм щастлива.
Съжалявам момичета, но само тук мога да си споделя мъката ако кажа на някои от моите познати сигурна съм какво ще ми кажат голяма работа нали ще си дойде до ден два, ама аз не го виждам така
Пожелавам ви лек и спокоен ден и само усмивки   love001

# 102
Ирен,  Hug Hug Hug
По добре си покани някой на гости или излезте някъде и ще се разсееш малко. Не оставай сама на рожденния си ден. Казвам ти от опит защото и аз съм имала самотни РД. Миналата година на РД си бях в Италия и вечерта като се прибрах в празната къща и ми беше много гадно не само защото бях сама а нямаше на кого да се обадя. Покани си 2-3 приятели и съм сигурна че ще си изкарате добре  bouquet

# 103

Момичета,
влизам, за да ви поздравя и да ви пожелая всичко най-най хубаво!!! ЗДРАВИ БЕБОЧЕТА и МНООООГО КЪСМЕТ в СЕМЕЙСТВАТА ВИ!!!
Но искам да ви помоля, като майки бъдещи и настоящи да помогнете с СМС-и на едно малко момче, болно от левкемия. Нужни са мнооого пари, за да бъде спасено. Ако имате възможност пуснете днес един спасителен СМС на номер 1365 за Светльо, ..нека живее

благодаря ви!!! Господ да ви пази!

# 104
Ивон, Dobra, mamma mia - мерси за информацията....

Сетих се още нещо - на вас личи ли ви вече коремчето? Аз понеже съм по-широка в таза и мъничето се е скрило там, и корема ми е порастнал мноого малко. Но като му стане тясно там съм сигурна че ще стана мамут    261uu tooth А и както ви казах вече - независимо дали доктора ще види пола - няма да ми каже какво е, за да ме изненада  smile3504
А почнахте ли да купувате разни неща ?

Хубав и спокоен ден от мен и много усмивки и ритничета  Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт