Слънчо пролетен изгрява, а бебчо ОКТОМВРИйски с ритничета ни дарява

• 18 484
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Ивон, Dobra, mamma mia - мерси за информацията....

Сетих се още нещо - на вас личи ли ви вече коремчето? Аз понеже съм по-широка в таза и мъничето се е скрило там, и корема ми е порастнал мноого малко. Но като му стане тясно там съм сигурна че ще стана мамут    261uu tooth А и както ви казах вече - независимо дали доктора ще види пола - няма да ми каже какво е, за да ме изненада  smile3504
А почнахте ли да купувате разни неща ?

Хубав и спокоен ден от мен и много усмивки и ритничета  Flowers Sunflower

Здравей от мен.)))
Ами...аз като че ли вече имам съвсем малко коремче, но не съм сигурна.)))
А за пола на бебето нямам търпение вече, тъй като много искам да е момиче, но и момче да е няма да го върна естествено.))))

А за покупките, ами аз вече си купих хавлийка, космонавтче само дето е чисто бяло.))) и едно комплектче блузка, ританки, лигавник и шапчица.))) Но големите покупки съм ги оставила за по-нататък, както и всички останали неща.
Тъкмо се бях спряла на количка и нещо започнах да се отказвам от модела и сега пак разглеждам.)

# 106
Здравей Mirama   bouquet

Каквото и да е бебето все ще му се радваме  passifier

Супер неща си си взела, само като си помисля как изглеждат - едни такива мънички сладички пухкави - и се разтапям вече. Аз пък само тормозя мъжът ми да обикаляме по детските магазини да гледам и да си маркирам стоки. Не че и той не си харесва разни неща, но не иска още да купуваме нищо.  Пък колко много неща съм си харесала - ужас, не ми се мисли после колко пари ще изхвърчат  Money

# 107
Здравейте! Добре дошли на всички нови мами! Много сте изписали през почивните дни, голямо четене падна! И аз така, като няма какво да пиша и само чета.
Галентинас много хубава сватба Hug Hug Hug Щастлив семеен живот!
На въпроса за ЖК мога да отговоря по следния начин: На мен ЖК ми води и акушерката при личния лекар и отделно гинеколог. До колкото разбрах, може да се води и само от акушерката и тя да даде направелението после за раждане (дават някаква розова карта), какво представлява не съм наясно преди 4 год. нямаше такова нещо. Така, че ако не ти се налага можеш да не се рег допълнително при гинеколог за ЖК, можеш да си ходиш само на частно, на мен ми се налага, защото съм в болнични. За въпроса за ФМ писахме, че е най добре да се отиде от 19-22 седмица. До 35 год. не са задължителни нито ФМ, нито БХС. Всеки решава сам за себе си дали да отиде. Аз се отказах от БХС и ще ходя на ФМ, защото искам да видя как изглежда бебо, а и по-добре ще го разгледат и ще определят пола.
За срещичка във Варна и аз много искам да дойда, но чак към 26-27 ще идваме. Ако имате търпение дотогава newsm78. Весел ден на всички  bouquet

# 108
Забравих да пиша и за фолиевата киселина, тя се пие отделно само до края на 3 месец. Псле се пият комбинираните витамини: "О`мами", "Центрум матерна" и др. Те съдържат също фолиева киселина и доста други витамини и минерали. Аз изпих една опаковка "Центрум матерна", но като прочетох вашите отзиви, реших да си купя от другите "О`мами" и сравних двете съдържания, оказа се, че има малко разлика в съдържанието на витамините и минералите, но количествата на витамините и минералите са различни, в матерната са доста завишени ми се срува и започнах да се питам дали това не е причината за по-бързото калчиране на костите на бебетата и др. Макар, че и двете са на реномирани марки  - цената на "Центрума" е 19 лв., а на "О`мами" - 8,70 лв. Засега съм решила да пия от второто, пък по нататък ще видив newsm78

# 109
Здравей Mirama   bouquet

Супер неща си си взела, само като си помисля как изглеждат - едни такива мънички сладички пухкави - и се разтапям вече. Аз пък само тормозя мъжът ми да обикаляме по детските магазини да гледам и да си маркирам стоки. Не че и той не си харесва разни неща, но не иска още да купуваме нищо.  Пък колко много неща съм си харесала - ужас, не ми се мисли после колко пари ще изхвърчат  Money

Е, естествено, че ще се радваме.))))
Аз засега се сдържам с покупките, че ако започна от сега, докато се роди бебето сигурно ще имам дрешки за две бебета.)))
Легло си харесах, но мои приятели, а и леля ми ме убедиха, че в началото е много по-добре да е кошче люлка, защото е много удобно и нощно време щом бебето се разплаче, само леко го залюляваш и няма проблем. А и в него бебето се чувства по-добре, тъй като не е толкова широко колкото едно нормално легло. А и до 4-6месеца съвсем спокойно може да бъде в него.
Такова кошче имаме, само трябва да се свали от тавана.))) И легло съм си харесала, но ще го оставя за по-нататък.)
Иначе съм си харесала един комбиниран шкаф на Кам с ваничка и с 3чекмеджета, който смятам ще ми е много удобен. Хем за къпане, хем за преобличане.))
А количката....все още оглеждам.

# 110
Здравей Neve,

аз пък слушах, че от тези комбинирани витамини О`мами се напълнява, а честно казано много внимавам за килограмите си.
До сега, 17 седмица вече съм напълняла с 1кг и доста се ужасявам да не напълнея с повече от 10кг, така че май ще ги пропусна. А и моята гинеколожка, която ми води консултациите, каза че изобщо не са задължителни стига да се храни човек правилно.

# 111
Здравей Mirama   bouquet

Е, естествено, че ще се радваме.))))
Аз засега се сдържам с покупките, че ако започна от сега, докато се роди бебето сигурно ще имам дрешки за две бебета.)))
Легло си харесах, но мои приятели, а и леля ми ме убедиха, че в началото е много по-добре да е кошче люлка, защото е много удобно и нощно време щом бебето се разплаче, само леко го залюляваш и няма проблем. А и в него бебето се чувства по-добре, тъй като не е толкова широко колкото едно нормално легло. А и до 4-6месеца съвсем спокойно може да бъде в него.
Такова кошче имаме, само трябва да се свали от тавана.))) И легло съм си харесала, но ще го оставя за по-нататък.)
Иначе съм си харесала един комбиниран шкаф на Кам с ваничка и с 3чекмеджета, който смятам ще ми е много удобен. Хем за къпане, хем за преобличане.))
А количката....все още оглеждам.

И аз такова легло-люлка съм харесала, пък и после може да се разглоби и да се преустрои на легло за по-голямо дете. Хитринки има всякакви, аз се изумявам колко хиляди неща са измислили за бебетата....А количка харесах си на Чико Трио S3 - изключително лека и маневрена е, пък и като гледам отзивите - не е лоша и като качество.   bouquet

# 112
Забравих да пиша и за фолиевата киселина, тя се пие отделно само до края на 3 месец. Псле се пият комбинираните витамини: "О`мами", "Центрум матерна" и др. Те съдържат също фолиева киселина и доста други витамини и минерали. Аз изпих една опаковка "Центрум матерна", но като прочетох вашите отзиви, реших да си купя от другите "О`мами" и сравних двете съдържания, оказа се, че има малко разлика в съдържанието на витамините и минералите, но количествата на витамините и минералите са различни, в матерната са доста завишени ми се срува и започнах да се питам дали това не е причината за по-бързото калчиране на костите на бебетата и др. Макар, че и двете са на реномирани марки  - цената на "Центрума" е 19 лв., а на "О`мами" - 8,70 лв. Засега съм решила да пия от второто, пък по нататък ще видив newsm78

Аз изпих една опаковка "О'мами", но не сме засекли още качване на килограмите. А преди това пиех и Пренатал за бременни. Но определено храненето ми не е сред най-здравословните - причината са свекърите, но това е друга тема. Сега доктора ми дава почивка с витамините и после някакви други ще пробвам  Peace А Центрум Матерна добре ли ти действаше ?

# 113

И аз такова легло-люлка съм харесала, пък и после може да се разглоби и да се преустрои на легло за по-голямо дете. Хитринки има всякакви, аз се изумявам колко хиляди неща са измислили за бебетата....А количка харесах си на Чико Трио S3 - изключително лека и маневрена е, пък и като гледам отзивите - не е лоша и като качество.   bouquet[/color]
[/quote]

И аз гледах Чико Трио, но и от Джордани харесах една количка.))) Но все пак има време до октомври месец да се спра окончателно на нещо.)))

# 114
Като отворихме пак дума за витанимите, моя доктор ми каза да спирам фолиевата и да си взема витамини Neoxid. някой чувал ли ги е  newsm78 някакви отзиви  newsm78 доктора ми каза че са от фирмата която произвежда фолиевата киселина Neopholic и са добри, ама аз нали трябва да разузная, голяма съм любопитка  Crazy

# 115
Включвам се да ви кажа 'чао' за няколко дни, защото си идваме до Пловдив  newsm44

Не можах да се оранизирам да кача мароканските снимки, ама после наведнъж ще ги трупна всички  Simple Smile

За количките, аз прекарах 40-човекочаса в проучване първия път, ама на американския пазар, и макар че е рано, ето какво открих аз, че ми беше полезно:
- за мен: да е лека беше #1 изискване (непрекъснато съм на път из града, в метро, автобуси) - 5-6 кг максимум (имахме дотук японска Combi, перушинка, за по-малко бебе; сега сме с Макларън). За българските тротоари и разбити улици, обаче, по-тежките колички са много по-стабилни...Но си преценете как ще ги вдигате, и на кой етаж сте
- да има няколко нива, включително най-легнало положение за малко бебе. Нашата и се обръщаше - да гледа бебата или към родителя, или към пътя
- голяма кошница за покупки отдолу (старите модели на Quinny и Buzz нямаха)
- място да си слага мама чашата с кафе или вода (на дръжката)
- голям сенник

Хайде, лека. И стискайте палци да се види бебо добре на 3Д, че това ще ми е шанса да знам уцелили ли сме братчето  Joy

# 116
Включвам се да ви кажа 'чао' за няколко дни, защото си идваме до Пловдив  newsm44

Не можах да се оранизирам да кача мароканските снимки, ама после наведнъж ще ги трупна всички  Simple Smile

За количките, аз прекарах 40-човекочаса в проучване първия път, ама на американския пазар, и макар че е рано, ето какво открих аз, че ми беше полезно:
- за мен: да е лека беше #1 изискване (непрекъснато съм на път из града, в метро, автобуси) - 5-6 кг максимум (имахме дотук японска Combi, перушинка, за по-малко бебе; сега сме с Макларън). За българските тротоари и разбити улици, обаче, по-тежките колички са много по-стабилни...Но си преценете как ще ги вдигате, и на кой етаж сте
- да има няколко нива, включително най-легнало положение за малко бебе. Нашата и се обръщаше - да гледа бебата или към родителя, или към пътя
- голяма кошница за покупки отдолу (старите модели на Quinny и Buzz нямаха)
- място да си слага мама чашата с кафе или вода (на дръжката)
- голям сенник

Хайде, лека. И стискайте палци да се види бебо добре на 3Д, че това ще ми е шанса да знам уцелили ли сме братчето  Joy

Лек път у успех на 3Д-то   bouquet smile3525

# 117
На нас пък кумвете ни оставиха тяхното креватче (Chipolino)  и количка  (Бертони), защото заминаха за Америка и сега си ги имаме тия неща. За дрешки още не съм хукнала - вижда ми се доста раничко...

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 14:47 от viodidi

# 118
На нас пък кумвете ни оставиха тяхното креватче (Chipolino) и количка (Бертони), защото заминаха за Америка и сега си ги имаме тия неща. За дрешки още не съм хукнала - вижда ми се доста раничко...

И за мен не раничко, но понякога не мога да се сдържа като мина покрай някой бебешки магазин и да не вляза.))) Но, повече разглеждам засега.))

# 119
Оооо, разглеждането и на мен ми е слабост ....  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт