Мамник- Тема №6 Финал на сезона 🦅❤🔥

• 29 534
  • 537
  •   1
Отговори
# 360
Най се смях на - Гладен човек с пет букви? Joy

# 361
Най се смях на - Гладен човек с пет букви? Joy

И аз на същото SatisfiedSatisfied

# 362
Ама трябва да е с 8 букви, така не е достатъчно ясно.

# 363
  • Галифрей
Мога да чуя тази снимка

# 364
  • Русе
Знам, че няма много общо със сериала, но пак е малко свързано - прочетох Лехуса. Като вече свикнала съд щуротийките на автора, бих казала че даже ми хареса. Глътнах я набързо. Или може би бях подготвена от писалите тук, че е манджа с грозде. Е, изненадах се - доста по-стройно и ясно ми вървеше от Мамник. Малко набързо писана ми изглежда, а и действието се развива буквално за дни. Представях си героите вече като тези от сериала. Ще ми е интересно да видя и по тази книга екранизация. Хареса ми и споменаването на БФ, нали Попов ми е колега, само че доста по-млад, а и друга специалност, но все пак ми стана драго.
И аз я прочетох още докато вървеше Мамник. И на мен ми хареса, въпреки че от отзивите очаквах да не ми.

# 365
  • Галифрей
И на мен ми хареса Лехуса, имах чувството,че само двамата човека я харесваме 😂 Сега някой сцени ми бяха ненужни. Но има хубави идеи.

# 366
  • София
И на мен ми хареса Лехуса, имах чувството,че само двамата човека я харесваме 😂 Сега някой сцени ми бяха ненужни. Но има хубави идеи.
Аз съм вторият човек, за когото говориш Simple Smile На мен Лехуса ми хареса най-много от трите книги. Само тя ми беше страшна.

# 367

Grinning
Ама аз викам да го пратим на Тръмп Joy

# 368
Утре в Сити Стейдж от 18:30 ще се проведе представянето на "Аждер". Simple Smile
Чудя се дали да ходя.

# 369
  • София
След (и по повод) мамника - любопитна статия и проучване на детските страхове. Интересна от образователна гледна точка.
"Гледахме "Мамник" с децата..."
https://mamamia.bg/v-detskata/gledahme-mamnik-s-detsata.html?utm … _campaign=sidebar
Според проучване на Харисон и Кантор, 90% от хората, които са преживели силен уплах от филм в детството, съобщават за специфично избягващо поведение години по-късно. /.../ Изследванията показват, че начинът, по който децата възприемат чудовищата, се променя с възрастта.

# 370
  • София
Не съм привържаник на това зорлем да се пускат на децата някакви страшни неща, за да свикнат, но ако детето изпитва силен интерес е по-добре да го гледа в сигурна среда с родителите. Така например на моята дъщеря на 11 години аз й пуснах Игра на калмари, защото беше неизбежно да намери начин да го гледа и по-добре да не го прави сама в стаята си.
Аз след Туин пийкс сънувах кошмари месеци наред, но много по-сериозни бяха след едно анимационно филмче за някакви динозаври и един вулкан.

# 371
  • Галифрей
Нарочно слагат 14+ или 12+  в най страшните са 16+,   да спазват възрастовото ограничение.  Не бих бих го пуснала на малко дете сериала абсурд.

Какво прави този ангел там? 👀  Всеки път като го видя статуя на ангел си казвам “ Не мигай!” 😁

# 372
За това се слага и възрастово ограничаване на филми и сериали. А това че родителите ги пускат на децата си вече е техен проблем . Много е лесно да обвиним друг за грешки който сме допуснали ние, при факта че дори и хората предупреждават да не се пускат филми и сериали при наличието на ограничен родителски контрол преди самото начало . Дори и при Мамник преди всяко начало на епизод имаше такова предупреждение.

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 12:19 от Жасмина 94

# 373
Вчера довърших Мамничето.
Нечелите да не кликат за да не се дразнят Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
Хареса ми книгата. Сега разбирам защо мрънкахте. Имаше толкова много лафове, толкова много неща, които можеха да бъдат вкарани. Митака е голям пич.
Ех, битката при ореха можеха да ни направят също.
И Арсо да бяха вкарали. Мръсна гад долна. Хареса ми накаря как го подреди и него и цялото семейство.
А те какво. Взимат от Джурасика някаква сцена и това им беше екшъна. Нема що.
Определено можеха да вкарат някои неща.
Та помрънках.
Почнах Лехуса. Тоя Попов ми скри шапката с разказа с чакалите и онуй...другото tooth
Изтръпнах хора, чак усетих и аз миризмата.
Сега разбрах и някой коментари, сигурно ме чакат още такива интересни неща.
Намерих и Пермафрост и Вълчите му разкази, всичко ще погълна. Като Мамник съм гладна или като Венци, не мога да разбера Joy

За възрастовото ограничение, нали знаете, всеки родител сам си преценява.
Ама на 3 годишно да му дадеш да гледа Мамник...безумно ми е.
Е, аз като бях дете ми даваха някъде 9-10 години мисля, проявих интерес, тропах с крак. И Туин Пийкс ми даваха да гледам. Първа писта бях.
Леля вика не може - имаш кошмари, майка също.
Дядо вика - ми и без това тя има кошмари и се напикава чат пат, колко по-лошо може да стане.
Лечебен ефект имаше първия ми филм на ужасите с вампири. Чух съученичка, че чака да гледа филм с вампири, аз я питам какво е, тя вика гледай и ще разбереш. Война се завихри, но ми дадоха.
Спряха ми кошмарите филмите на ужасите.

И една първоаприлска шега се върти, че Гийермо дел Торо ще снимал Мамника

https://scifi.bg/novini/mezhdunaroden-uspeh-gijermo-del-toro-sht … i-mamnik-na-film/

Много са се вързали.

# 374
  • Галифрей
М нали! А точно така, ето сега вече знаеш,защо аз и другите мрънкахме толкова  😆❤ Казвала съм го преди, ама не всичко да не е спойлер.

Общи условия

Активация на акаунт