Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 17 918
  • 489
  •   2
Отговори
# 480
Грешка при оплождането, която се случва на чисто случаен принцип и не е обвързана с нищо. Следете си ЧХГ да падне и можете да почнете нови опити след срока, препоръчан от лекарите. Междувременно може да почнете прием на добавки за качеството на материала при вас и партньора.

Много благодаря! Днес бях на контролен преглед след кюретажът, поради частичната моларна бременност и препоръката е да пия 3 месеца противозачатъчни и едва след това да подновим опитите. Също ме посъветва да направим консултация с генетик, по принцип болницата, в която ходя от години е Надежда. Запазихме час там, но се оказа, че не мога да избера специалистта, който АГ препоръча, а прегледите се осъществяват, при който специалист се падне. Някой правил ли е такава консултация, кои са добрите специалисти?

Аз съм правила консултация със генетик там, лично аз останах доволна, не е нещо плашещо. Като начало генетика те разпитва дали в семейството ти е имало някакви аномалии и поне на нас със мъжа ми ни назначи изследване, ако всичко е наред не Ви звънят за резултата, а го обсъждате със репродуктивния лекар при който ходите.
При кой лекар се следите в болница Надежда

Доктор Атанасова е моят лекар. И ние останахме доволни от консултацията с генетика. Не ни назначиха никакви изследвания.
При нас генетично всичко беше наред, направихме и биопсия и малко след това забременях, за съжаление бременността завърши в началото на месеца със мисед в 10 седмица и засега с репродуктивния  ми лекар чакаме да излязат генетичните изследвания на плода и ще прецени как продължаваме.
Иначе към всяка една от Вас който минавате през това, кураж. Това че сега нещо се е объркало, не значи че следващият път няма да завърши както трябва. Това ми е трета загуба на бебе, като две са в рамките на тази година и не бих казала, че е лесно да приемеш факта когато нещата се объркат но нямаме друг избор 🙂 ако беше лесно  да се износи едно дете нямаше да го оценяваме когато бременността завърши успешно

# 481
Момичета, при вас колко време отне изчистването след спонтанен аборт?

Направих аборт в неделя, днес е следващата събота, пих два вида лекарства, но ще трябва да ми направят абразио с вакуум.

# 482
  • Замък сред облаците
При мен на следващия ден след прокървяването (не зацапване, а кървене) излиза сакчето. Така беше и трите пъти. Ако за 7 дни не е излязло, за съжаление със сигурност трябва намеса.

# 483
  • София
Аз имах едно кухо яйце, тръгна спонтанно и изведнъж тръгна много обилно кървене , добре че бях в лекарския кабинет по случайност.Сакчето мисля че отговаряше на 7 г.с ,изчакахме да видим дали ще се изчистя сама, е не успях съвсем.
Доизчистиха ме с катетър.Пих антибиотик и пропуснахме един цикъл.
Не съм пила нито хапчета, нито е имало кюретаж.Надявахме се максимално естествено да стане.

# 484
  • На изток от Ада
Аз имам един аборт при който сама се изчистих. Тръгна само като обилен мц 6 дни кървях .
То аз инам няколко сака които сама изхвърлих, но имам и кюретаж. ..

# 485
Здравейте, краят на януари минах през мисед аборт след инвитро. Беше ЗЕТ на 5 дни и в началото на януари установихме, че се е разделил и бях бременна с мо-ди еднояйчни близнаци. При преглед 8+4 всичко изглеждаше супер, бяха с нормалния за деня размер и АГ дори ми каза, че сме преминали най-критичното. След това в 10+4 установихме, че няма пулс и на двете, а на размер дори бяха по-малки (премериха ги като 8+0). Тогава се реших за медикаментозен аборт, който за съжаление се проточи по-дълго, от колкото ми се искаше.
Края на юли успяхме отново да направим ЗЕТ и отново съм бременна в 11 седмица и този път е само едно бебе. Миналата седмица (при 9+2) бях на частен преглед и всичко е ок, но за вдругиден също записах един, защото иначе се побърквам от чакането. Все си повтарям, че бременност с еднояйчни близнаци със сигурност е била по-рискова от сегашната и това е била причината, и сега е напълно стандартно всичко, но умирам от страх преди всеки преглед. Според вас правилна ли е теорията ми? Имам ли все още на тази база причина за притеснения, че това може да се повтори?

# 486
  • На изток от Ада
Съжалявам за загубата!
Никой не може да каже как ще прочете тази Б .
По принцип с две си е по -рискова .

# 487
Naten, съжалявам за загубата. Не мисля, че някой може да каже дали аборта е станал, защото бебетата са били зле. Бременност след загуба винаги е трудна. Живееш от преглед до преглед. Вглеждаш се във всеки симптом. Прави нещо, което те разсейва. Дали ще е книга, сериал, подредба, рисуване и вино (но без виното 😁), намери това което ще заеме цялото ти съзнание и му се отдай.

# 488
  • На изток от Ада
Naten може би е добре да направиш пренатален ако няма пид !

Иначе аз си имах списък да,стигне до най -ранният ми А после до следващата седмица .... следях се на два аг
Но не съм родила .

# 489
Naten може би е добре да направиш пренатален ако няма пид !

Иначе аз си имах списък да,стигне до най -ранният ми А после до следващата седмица .... следях се на два аг
Но не съм родила .
Съжалявам за твоите загуби!
За съжаление, където живея, по закон са забранени генетичните изследвания на ембриони.. просто опитват и ако стане. Пренаталната диагностика също не искат да я правят преди края на 12тата седмица. Единственото, което едвам си извоювах като изследване беше, че имам тромбофилия, и сега съм на разредители. Иначе да, в момента се опитвам да се разсейвам, но все си стои това чувство.

Общи условия

Активация на акаунт