НАБОРИ -2006 - Студенти - 3

• 12 554
  • 144
  •   1
Отговори
# 60
  • Велико Търново
Всичко зависи от университета, специалността и държавата или континента. Най-важното е да се знае с кой/кои университети си партнира даденото учебно заведение в България. Листата обикновено е дълга, но не е безкрайна. Синът ми се запознал с бг студенти от Бокони, които са дошли за семестър в неговия университет. Това са отъпкани пътеки за университетите и те знаят как да приравняват кредитите.
Докато сте във Вашингтон обсъди темата с наша Божка:heart_exl:
Светли празници, мили момичета!

# 61
Здравейте, честит Великден на всички в групата от Пловдив! Отдава не съм писала, може да добавите моята студентка в списъка - Австрия, Инсбрук университет MCI. Благодаря! Blush

# 62
Изпуснала съм новата тема, семестърът си тече нормално, най- интересни са дните с практика и снимане в студия. Очакваме първата стипендия, да видим колко ще е

# 63
Ако е за су, то в сайта си има табличка със сумите, съгласно успеха (когато е за успех или успех в приоритетна специалност).

# 64
Ако е за су, то в сайта си има табличка със сумите, съгласно успеха (когато е за успех или успех в приоритетна специалност).

Благодаря, не бях видяла, по успех е да, по- малко от помощите от Социалното, но реши, че ще кандидатства.
Пак връщам тази тема, но предполагам като получат ще подадат за промяна на обстоятелствата, не още сега като са само одобрени

# 65
Момичета има ли някой студент право във Велико Търново да ми сподели, може и на лични.Дъщеря ми е решила да се отказва от СУ и да се мести.Благодаря!

# 66
Ravena има група във ФБ "Студенти във ВТУ", може да я разгледате. Двама студенти по право познавам там покрай сина ми. Трети курс са вече. Момчето е много дейно и учащо. Там му беше цел да влезе. Участва в студентския живот, в проекти. Момичето и то много чете, но като че ли логическото мислене е по- затруднено. Това са изводите на сина ми. Иначе са приятелски настроени и ведри млади хора.  Във ВТУ има преподаватели, които идват от други университети за някои дисциплини, така че може и от СУ да има. Ако имаш идеи как мога да помогна подскажи, ще разпитам.

# 67
  • Между гори и планини
На моя му харесва във ВТУ. Не е право, но има правни дисциплини. Миналият семестър по български, ректорката пътуваше от София, този имат едни лекции в събота и неделя онлайн от вкъщи, явно ректорът не е в Търново.

# 68
Диня Дафина Череша и моят син мечта за Велико Търново.  И той не е право, но да припомня че е 2005 набор. Тази тема ми харесва и затова надничам, надявам се, че нямате против. И той има онлайн лекции. С преподавателите имат приятелски отношения, не се е оплакал някой да се държи надменно към студентите. Единственият минус като,че ли е малката база за общежитие, защото все не ни приемат. Свикна на квартира, но и работи. Успява да съчетае нещата. Другият проблем е пътуването - нямаме удобен автобусен транспорт. Той е шофьор, с кола е там и все пътува със състуденти. Разходите за кола са едно на ръка, но и опасностите по пътя много мисля като родител.

# 69
Много Ви благодаря за отговорите.А имате ли мнение за ВУСИ,не намирам какви са таксите и дали си заслужава.Тя иска криминалистика и търся варианти,ако наистина се откаже от Право.

# 70
  • София
Желае да се откаже от право в СУ и да учи криминалистика? Какво е това ВУСИ? Като родител не бих подкрепила такова решение, честно ви го казвам.

# 71
Е, недей така. И на мен колко хора в 7ми клас ми говореха, че е голяма грешка да се откаже от смг или ак и да отиде във фег, пък то се оказа идеално решение. Хем беше щастлива, хем научи още един език, хем математиката й си я запази на много високо ниво, а сега с информатиката си се справя идеално, нищо че в училище не я е учила. Изобщо всичката й подготовка беше на ниво, имаше време и за рисуване, и за билингвалното по физика, и за училищен съвет, и за клубовете й, и за стаж. Толкова много й даде и толкова много взе тя от фег, колкото нямаше как да вземе от смг.
В 12 клас пък каза, че не иска чужбина, не иска моята професия и моята фирма, каза: "искам да съм учител". Не програмист, не нещо друго доходно с математика, а учител. Вярно, че тук по-трудно приех идеята, че бизнесът ми спира с мен и че има много възможности за чужбина, но това е неин живот, нейно щастие, неин избор. Виждам я, че е щастлива, че се справя идеално и с учене, и с работа, какво повече да иска родител.
То към днешна дата те са пълнолетни и съвсем може да си правят каквото решат, без да е нужна нашата подкрепа, но за тях и тяхната увереност е важно да ги подкрепяме.

Не знам какво е вуси, но пък имаме нужда и от криминалисти, юристи бол. Университетът (училището) има значение, но най-важен е човекът, неговата мотивация и неговото старание да научи нещо.

# 72
Висше училище по сигурност и икономика.
Повярвайте ми и аз не искам да прекъсва, но да ми реве всеки ден и да си задава въпроса има ли смисъл.Иска психология-отказах я.Искаше криминалистика, и тъй като сега имат и такава дисциплина и й харесва-отказах я на този етап.Но търся варианти,все пак здравето е по-важно.От Варна сме и въпреки,че е сама там й харесва града изненадващо за мен и единствения стимул да учи е да остане там.Много ги плашат в СУ, късат и като не е свикнала с 2ки и 3ки си мисли,че няма смисъл да продължава така.Чакаме резултати от единия преподавател и каза, че ще мисли.Благодаря Ви.

# 73
  • София
И аз съм на мнение, че човек трябва да учи това, което му харесва, за да работи след това работата, която му е на сърце. Дълги години работих това, което обичам, въпреки, че не беше по специалността, която завърших и няма нито един ден, в който да съм съжалявала за това. Преди 5 години започнах работа близка до моята специалност и всеки ден е мъка. Сега съм решила пак да се връщам към това, което обичам.
Има една приказка - ако човек работи това, което обича, реално той никога не работи. Може да е клише, но специално от моя гледна точка това е напълно вярно.

# 74
  • Някъде в Европа...
Е, и аз си представях моичкия с куфарче в ръка, но той лети по пистите, събрал адреналина и подтиснатите желания за скоростни изживявания на всички мъже от фамилията,  сменя коли и ми мирише на бензин и масла, но пък очите му светят, че прави това, което обожава и учи специалност, която му е на сърце..Изненада ме и с желанието за нея и с града, където ще учи!
Да са здрави, да са самостоятелни и следват пътя си, това за мен е най-важното!

Общи условия

Активация на акаунт