Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 6 221
  • 200
  •   1
Отговори
# 15
При ММ няма проблем с днк фрагментация , а на зона теста

# 16
Изчетох доста и се оказва че е на Пикси обработката репликация. Но никъде не пише че може да заобиколи днк фрагмантация.

# 17
Предполагам, че е просто маркетинг.
Ето статията: https://nadezhdahospital.com/laboratorii/embriologichna/art-spermatozoidi/
Цитирам: "Резултатите от нашите проучвания показват, че сперматозоидите, подбрани чрез „зона селекция”, имат процент ДНК-фрагментация, близък до 0."
Затова и ми възникна въпросът като толкова добре ги подбират, защо са нужни предварителни селекции...

Май не сме правили зона тест. Определено се появяват нови за мен неща и ще трябва да се поинтересувам повече.

# 18
Здравейте,

Правихме всички видове биопсии и искам да попитам по-запознатите от вас дали могат да ми дадат насока как да тълкувам резултатите от имунологичната и от Импо+, докато дойде времето за коментар с репродуктивната. И на двете цифрата ми е 5.
Иначе от вирусологичната всичко е отрицателно, от микробиологичната - няма бактерии/гъби, умерено лактобацили, левкоцити 4-6/поле.

# 19
Никой не може да го разтълкува по индекс, освен лекарите в болницата. При мен на ИМПО+ индекса беше 4, при имунологична 6. Правих консултация с проф.Михайлова, каза че не вижда нищо притеснително в биопсиите, но за всеки случай ми назначи и кръвни. След тях имах повторна консултация и ми каза, че нямам нужда от никаква терапия. На други жени пък им назначават терапия. Това е защото лекарите виждат повече от индекса и преценят на база в кои точно показатели има отклонения.

# 20
Аз бях с индекси 3 и 4. Пратиха ме при проф. Михайлова, пуснахме кръвни, и каза, че положението е доста зле. От януари до момента съм на 4 вливки, предстои 5та, на кортикостероиди и програф, има някакво подобрение в стойностити на НК и Т клетките, но е малко.
Както са Ви писали, сама не може да изтълкувате резултата, без да виждате, какво стои зад него.

# 21
Благодаря, момичета, ще чакам!

2402, хубаво е, че не се е наложил прием на медикаменти.

Aria, успех с лечението, дано да дава само положителен резултат занапред. Търпение трябва за всичко, убедих се вече.

# 22
Предполагам, че е просто маркетинг.
Ето статията: https://nadezhdahospital.com/laboratorii/embriologichna/art-spermatozoidi/
Цитирам: "Резултатите от нашите проучвания показват, че сперматозоидите, подбрани чрез „зона селекция”, имат процент ДНК-фрагментация, близък до 0."
Затова и ми възникна въпросът като толкова добре ги подбират, защо са нужни предварителни селекции...

Май не сме правили зона тест. Определено се появяват нови за мен неща и ще трябва да се поинтересувам повече.
Ако нещо можеше да изолира фрагмантация щеше да е революция

# 23
Кога пускахте биопсиите? Нашата беше на 23ти и до сега са излезли само вирусологичната и микробиологичната.
Здравейте,

Правихме всички видове биопсии и искам да попитам по-запознатите от вас дали могат да ми дадат насока как да тълкувам резултатите от имунологичната и от Импо+, докато дойде времето за коментар с репродуктивната. И на двете цифрата ми е 5.
Иначе от вирусологичната всичко е отрицателно, от микробиологичната - няма бактерии/гъби, умерено лактобацили, левкоцити 4-6/поле.

# 24
На 21 март, а днес излязоха резултатите от имунологичната и Импо+, така че очаквайте в близките дни.

Кога пускахте биопсиите? Нашата беше на 23ти и до сега са излезли само вирусологичната и микробиологичната.
Здравейте,

# 25
Запис и от мен. Успех на всички!

Ние бяхме с трансфер на трети ден и при нас беше успешен.

Здравейте. В понеделник ми беше трансфера на трети ден. Искам да питам дали е ок, защото виждам, че при повечето се прави на 5ти ден. Дали не сме избрали?

# 26
Това са резултатите от импо+ и имунологичната биопсия. Плануван е преглед при доктора в края на другата седмица, като от 2ри ден на цикъла приемам естр0фем. Проф. Михайлова няма свободни часове към момента. Дали да се свържа с нея по имейл преди прегледа при д-р Стаменов, евентуално ако иска да назначи допълнителни изследвания, или да си изчакам часа? Някоя друга дама със същите резултати, как сте процедирали?

# 27
Изчакайте си часа при репродуктивния, но си запазете от сега и час при Михайлова, за да не чакате после за нея повече време.
Ако се прецени, че във вашия случай нямате нужда от консултация при имунолог, лесно ще отмените часа при нея.

# 28
  • София
Аз от около седмица дебна час за проф. Михайлова, всеки ден проверявам и все няма свободни часове.

# 29
Обадете се на кол центъра. Аз и двата пъти като записвах в приложението излизаше, че няма часове, но на регистратура ме записваха.

Общи условия

Активация на акаунт