Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 12 477
  • 386
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, след като сте изследвали ембрионите с ПИД, правите ли пренатален тест след 10 г.с.?

# 376
Happiness24,

Доста четох и се информирах какъв тест евентуално да изберем, но изчакаме да се консултираме с репродуктивната. Тя ни посъветва да не правим, нямало смисъл, при условие, че тези тестове били най-точни за основните три синдрома, а всъщност ПИД  ги покрива. За останалите аномалии вече процентът на точност на пренаталните тестове не е толкова висок и има шанс от фалшиво позитивни резултати.
Естествено ние го премислихме и решихме да изчакаме да започнат феталните морфологии, БХС и ЖК, и ако евентуално някой лекар ни каже, че има някакви дори минимални съмнения, тогава ще си пуснем за всеки случай. За момента не сме правили. От една страна, ми се искаше да направим,  от друга доводите, че няма смисъл да правим, са добри, та това решихме за момента.

Момичета, след като сте изследвали ембрионите с ПИД, правите ли пренатален тест след 10 г.с.?

# 377
Здравейте, бременна съм в началото и съм на терапия с медрол, зарзио, дуфастон и програф. Видя се плоден сак и жълтъчно мехурче, би трябвало да съм 5 гс. Понеже имам няколко аборта и паниката в мен е неописуема, вчера забравих да питам доктора- ако другата седмица сака не е пораснал и няма ембрион и се наложи аборт, как става аборта с тази тежка имунна терапия. При мен не и вариант кюретаж. Моля ви ако някой има опит да сподели? Не става ли безумна хормонална буря - имунна система подтисната, хапчета за аборт??

# 378
И при нас е същия случай. Вчера бяхме на последен преглед при репродуктивната и каза, че няма нужда да пускаме сега пренатален тест, тъй като ембриона е изследван. На 27 юли сме на БХС, а на 12.08 ни е първата ЖК. Дотогава ще стискаме палци всичко да е наред.
Happiness24,

Доста четох и се информирах какъв тест евентуално да изберем, но изчакаме да се консултираме с репродуктивната. Тя ни посъветва да не правим, нямало смисъл, при условие, че тези тестове били най-точни за основните три синдрома, а всъщност ПИД  ги покрива. За останалите аномалии вече процентът на точност на пренаталните тестове не е толкова висок и има шанс от фалшиво позитивни резултати.
Естествено ние го премислихме и решихме да изчакаме да започнат феталните морфологии, БХС и ЖК, и ако евентуално някой лекар ни каже, че има някакви дори минимални съмнения, тогава ще си пуснем за всеки случай. За момента не сме правили. От една страна, ми се искаше да направим,  от друга доводите, че няма смисъл да правим, са добри, та това решихме за момента.

# 379
  • София
И при нас е същия случай. Вчера бяхме на последен преглед при репродуктивната и каза, че няма нужда да пускаме сега пренатален тест, тъй като ембриона е изследван. На 27 юли сме на БХС, а на 12.08 ни е първата ЖК. Дотогава ще стискаме палци всичко да е наред.
Happiness24,

При кой лекар ще сте на фетална морфология? И реално след като мине последният преглед при репродуктивния, тогава ли записвате час за фетална морфология 🤔

# 380
На фетална съм при доктор Даниел Георгиев, а на ЖК при доктор Арабаджикова. Преглед за БХС записах още на 24 юни, защото репродуктивната ми каза за кои дати да запиша.

# 381
Пожелавам успех на предстоящите изследвания и да нямате поводи за притеснения! До момента(в 15гс съм) на нас ни се стори най-стойностна самата фетална морфология в 12гс, тъй като наистина там се вижда, измерва, проверява всичко. На ЖК пък най-вече проследяването на шийката, както и моментното състояние, но определено апаратите не са толкова добри колкото на специалистите по ФМ и не се вижда най-ясно. Но всяка следваща проверка е важна и вдъхва спокойствие.

Happiness24,

# 382
Здравейте, какво ще кажете за този резултат?
Да записвам ли час при Михайлова или няма да има нужда ?

# 383
Според Вас, ако кажа на репродуктивната, че искам да починем 2-3 седмици заради лични планове, няма да бъде проблем нали?
По принцип времето ме притиска, но не мога да живея в болницата все пак.

# 384
  • Sofia
Според Вас, ако кажа на репродуктивната, че искам да починем 2-3 седмици заради лични планове, няма да бъде проблем нали?

Зависи на какъв етап сте. Ако е за стимулация/пункция/трансфер както знаеш всичко е в определено време и няма да те чака. Ако не сте почнали подготовка за някое от тези трите не следва да има никакъв проблем. Многократно съм й казвала на моята, че имам нужда от почивка. Дори след биопсиите май месец планирахме трансфер за юни. Бях се разболяла, та я помолих да го отложим за следващия месец и нямаше проблем.

# 385

Зависи на какъв етап сте. Ако е за стимулация/пункция/трансфер както знаеш всичко е в определено време и няма да те чака. Ако не сте почнали подготовка за някое от тези трите не следва да има никакъв проблем. Многократно съм й казвала на моята, че имам нужда от почивка. Дори след биопсиите май месец планирахме трансфер за юни. Бях се разболяла, та я помолих да го отложим за следващия месец и нямаше проблем.

Благодаря!

# 386
Здравейте. След дълго лечение на ендометриум по други причини извън бременност, идва и моментът да планираме инвитро. Тъй като тепърва започвам да се запознавам със стъпките, а с док ще се видя чак през август, моля да споделите, цветна снимка задължително ли се прави преди започване на процедура? Какво друго включва подготовката като изследвания и процедури?

Общи условия

Активация на акаунт