Какво готвите тенджера под налягане?

• 11 864
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
Пестя време!Обикновено я изпозвам за задушени ястия,фасул,кисело зеле.

# 31
Момичета, на сватбата ни подариха много хубава тенджена под налягане на Фагор, доста време мина докато се престраша да я ползвам. След като пробвах обаче се убедих, че няма нищо страшно, слагаш всичко в нея, затваряш и след 40-50минути от слагането и на котлона всичко е готово. Най-вече в нея готвя заешко, свинско, пилешко с картофки и други зеленчуци и ставаха фантазия до последният път. Последният път сложих от тези замразените зеленчуци с ориза, но на дъното си сложик картофките и водичка бях наляла, но какво се обърка, така загоря. Купих си препарат за загорели тенджери и пак не можа да се изчисти добре. Днес ще сложа едно пиле в нея, само да го сваря та да видим какво ще се получи. Или ще стане или ще трябва да я изхвърля, но много ще ми е жал, така и се радвам.

# 32
Не използвам тенджера под налягане.
Нещо не мога да боравя с това чудо на техниката  newsm78

# 33
. Купих си препарат за загорели тенджери и пак не можа да се изчисти добре. Днес ще сложа едно пиле в нея, само да го сваря та да видим какво ще се получи. Или ще стане или ще трябва да я изхвърля, но много ще ми е жал, така и се радвам.
Aз имам Алпин (турска),но съм много доволна.И аз загорих в нея един винен кебап.Аз я чистя с телта за чинии.Супер си се изчиства и не се надрасква.Просто се излъсква....ВЪобще не се съобразявам с нищо.

# 34
  • София
По-лесно ми е да изброя кое не готвя в тенджерата под налягане: ориз (него само на фурна) newsm78 newsm78 Май изброих. А, да, млако и яйца също. newsm62

# 35
kdurikr  Последният път сложих от тези замразените зеленчуци с ориза, но на дъното си сложик картофките и водичка бях наляла, но какво се обърка, така загоря. Купих си препарат за загорели тенджери и пак не можа да се изчисти добре. .
Пробвай да накиснеш загорялото с гореща вода и две супени лъжици сода бикарбонат . Дано се изчисти  Peace.

# 36
В къщата на майка ми винаги се е ползвала тенджера под налягане и това беше първото нещо, което си купих след сватбата. В нея готвя почти всичко. Мия я в съдомиялната машина, а когато има по- упорити наслоявания ползвам обезмаслител/ в моя случай"Мелио"/. С него си чистя и филтрите на абсорбатора. За сега върши работа

# 37
kdurikr  Последният път сложих от тези замразените зеленчуци с ориза, но на дъното си сложик картофките и водичка бях наляла, но какво се обърка, така загоря. Купих си препарат за загорели тенджери и пак не можа да се изчисти добре. .
Пробвай да накиснеш загорялото с гореща вода и две супени лъжици сода бикарбонат . Дано се изчисти  Peace.
Бях чела за силен солен разтвор и след това да се загрее на котлона. Бробвах го това, но почни нищо не се свали, виж със сода не съм пробвала. Препарата, с който се поизчисти беше на "Медикс" - той най-помогна, но не я излъска напълно. В момента пилето се вари в нея, не мирише на загоряло, та да видим след като го извадя какво ще е станало.

# 38
При мен рядко се ползва. Обикновено в нея готвя телешко варено, зрял фасул и когато трябва да подваря месо. За друго не се сещам. С миенето нямам проблем- благодарности на този, който е измислил съдомиялната машина.  bouquet

# 39
И аз я ползвам редовно. А за загоряло да ви кажа тайната Mr. Green.Бях загорила една леща,ама печена стана чак,имаше отпечатъци от зрънцата по цялото дъно.Здраво търкане с шкурка махна всичко за щастие.Обикновено листче шкурка.И сега пак си я ползвам тенджерката.Simple SmileИначе Медикс грил също помага,но шкурката е номер едно.

# 40
Да ви кажа всичко е на ред. И с моята беше така, картофките се бяха отличили на дъното, но сега вече се изчисти напълно и пилето се свари чудесно без да има дъх на изгоряло, макар да имаше още чернилка по дъното. След като извадих пилето, мъжът ми като по-якичък изтърка дъното с опакито на гъбичка за миене на съдове и вече се изчисти. Е отдъхнах си!

# 41
Само боб Thinking.

# 42
И снощи я ползвах, от сушилката и пак на печката. Направих пилешко с картофи и зелен боб. А иначе я ползвам за сваряване на меса, боб, готвя зеле/най-вкусното от какъвто и друг начин на приготвяне/, задушени зеленчуци, телешко на пара, варя си картофи за пюре или салата, месо със зеленчуци задушени, месо с лук и гъби, накрая подбърквам с малко брашно и лимонов сок, и други , но сега за това се сещам.

# 43
Бобеца варя там.

# 44
Не ползвам такава, много съм страхлива. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт