Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 3

• 21 385
  • 480
  •   2
Отговори
# 465
Бих препоръчала да смените клиниката и да тествате и друг подход или най-малкото друга ембриология, преди да премините към ДЯ.

# 466
Ако ще минавате към ДЯ, по- добре е ембриони направо. Те са по- стабилни при крионсервация. Я е само 1 клетка, докато ембриона е по десетки клетки.

# 467
Здравейте, дали някой е пробвал комбинирания пакет на др Онал с ДЯ и СЯ? Дали правят първо трансфер само с едните или ги комбинират?

На мен ми обясниха, че слагат по 1 от всеки, с идеята ДЕ да подкрепя Вашия и са се хванат и двата. И като попитах как ще разберем кое се хванало, ако се хване само едното, казаха, че няма как докато не се роди и ката цяло, че нали важното е да има успех.

# 468
  • София
Да бе, няма как. Амниоцентеза? И за микрохимеризъм не са чували, явно? В момента, в който плодът има плацента, в кръвта на майката започват да циркулира ДНК на бебето, и то се хваща с кръвен тест (така, между другото, в източните страни научват пола на бебето далеч преди ултразвук да го покаже и решават да премахтеат женския ембриони) след 6-7 гестационна седмица, като най-сигурния ДНК тест е в 10-а седмица.

# 469
Аз като исках пид в Кипър ми казаха, че го правят само ако родители искат да изберат пола, донорките били млади и нямало опасност от синдроми( дрън-дрън, че пляс). Още в 9 или 10 седмица пуснах Прена теста. В някои държави е забранено да се казва до края на 3месец.

# 470
  • София
В Украина правят генетичен скрининг за 420+ генетични носителства и.на донорката, и на таткото. Отделно NGS на бластоцистите преди замразяване, за да знаят кои са качество А, АА и кои имат мозаицизъм или тризомии/монозомии (за да не ги пазят).

# 471
Аз като исках пид в Кипър ми казаха, че го правят само ако родители искат да изберат пола, донорките били млади и нямало опасност от синдроми( дрън-дрън, че пляс). Още в 9 или 10 седмица пуснах Прена теста. В някои държави е забранено да се казва до края на 3месец.
Аз доста разпитам, за да преценим да правим ли и наистина казаха това за младите донорки, въпреки това настоях за информация , дали ако изследване ембрионите после би отпаднал теста за Даун и другите хромозомни и ми казаха, че пак ще трябва да правя, защото понякога имало мозаицизъм.
А за пренатеста равностойна сигурност на амниоцентезата ли има? Някъде бях чела, че ако дадял рисков резултат пак пращали на амниоцентеза.

# 472
Ако пренатеста излезе рисков тогава се ходи на амниоцентеза. Без повод не се прави.

# 473
Ако пренатеста излезе рисков тогава се ходи на амниоцентеза. Без повод не се прави.

Значи излиза, че амниоцентезата остава единственото сигурно изследване.
На мен ми правиха преди години с първото ми дете, заради висок риск след скривинговите кръвни изследвания( тогаво нямаше прена тест).  Явно и прена теста е вид скринингово на база исторически данни и резултатът е вероятност.
Сигурно ще отида живот и здраве, директно на амниоцентезата. Факторът възраст е на лице, така, че няма да ме върнат, а и ще си платя.

# 474
Прена тестът е с точност 99.99. Доста по-надежден от БХС. Съчетан с много добра фетална според мен е достатъчно. Амниоцентезата  ако недай си Боже има лоши резултати. Отделно според лекарят беше излишно, тъй като донорката била млада( годините на  мъжа не ги сметнаха за фактор).

# 475
Прена тестът е с точност 99.99. Доста по-надежден от БХС. Съчетан с много добра фетална според мен е достатъчно. Амниоцентезата  ако недай си Боже има лоши резултати. Отделно според лекарят беше излишно, тъй като донорката била млада( годините на  мъжа не ги сметнаха за фактор).

Благодаря за информацията за прена теста. Ще го обсъдя подробно с лекаря като му дойде времето.
А, ако амниоцентезата има лош резултат( положителен за нещо) , то за съжаление се назначава аборт по медицински показания.

# 476
Мое мнение само споделям, без да казвам, че съм права, но пренатеста е задължителен независимо от възрастта на донорката.
Доста зачестяват случаите на генетични заболявания дори при млади родители през последните години, първото дете е здраво, следващо е с генетично заболяване.

# 477
И аз така мисля. Миналата седмица четох пост на момиче на 24, на първата фетална се усъмнили  за синдром( видели допълнителна вена), чакаше резултатите от амниоцентезата.
Дали сме  по един кош с пари да забременеем, не е нещо невероятно.

# 478
Много точно казано . Особено аномалии тип "de novo"

# 479
Много точно казано . Особено аномалии тип "de novo"

Кои са тези аномалии , за първи път чувам такъв термин ?

Общи условия

Активация на акаунт