Пиша Ви, защото емоционално съм на дъното и съм адски объркана.
Накратко за съжаление се налага да използвам донорска яйцеклетка. Информацията в интернет е много, и за това реших директно да звънна,но когато проведох точно два разговора - един с жена от програмата на клиника Надежда, защото съм се ориентирала към тази клиника и един с една дама от "Майки за донорство" се отчаях още повече. Не предполагах, че толкова бавно се случват нещата, и че толкова двойки имат нужда от съдействие. Страдам за себе си, страдам и за всички тези хора, които просто по една или друга причина се налага да ползват донорски материал.
Обясниха ми, че се чака по година, а дори и повече, освен ако не заведеш жена, която ти дава предимство, т.е не чакаш, явно това е концепцията. Но как така получаваш предимство и не чакаш, ако действително няма подходящ донор за теб, който да отговаря на фенотипни белези и т.н. Кой прави подбора и матчинг-а, как се случват тези процеси ?
Толкова много въпроси имам, а от притеснение не можах да задам нито един. И в крайна сметка как да заведа някоя прителка или позната, в смисъл трябва да заявя, че имам проблем и да я помоля да дари за мен, за да зарадват друга двойка, а каква е гаранцията, че за мен нещата ще се задействат бързо? А това Нечакане , всъщност колко е като време ? Друг е и въпроса тази прителка или позната как би реагирала, че я моля за такова нещо...
Смятате ли, че е по-удачно да се ориентирам в чужбина ?
Благодаря предварително !
Но все пак загубата на нещо, което си си представял цял живот не е маловажна и не трябва да се казва, че е невалидно.