Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 3

• 28 876
  • 644
  •   1
Отговори
# 615
  • Be realistic - plan for a miracle.
Току-що се обясни многократно, че не всичко е в ембриона…

# 616
Успяват младите , до 37-38г си успяват кой веднага кой по-късно, успелите са макс тази възраст , е и една жена на 43 г видях да успее , но една. Моята грешка беше , че не извадих повече тогава на 37-38 г ,не мислех че така ще се сговнят нещата бързо. Чукаш 40 г и вече край ужасна работа. Ако знаех на 20г -30 г 100 щях да си замразя .

Явно в Надежда, като дойде пациент, гледат да го завъртят през всички процедури, за да извлекат максимум пари от него. Като се започне от цветна снимка, операции на миоми, ендометриоза.....та се стигне до барокамера. Явно е стил на работа. Всеки пациет е касичка. Изтръскват те, докато падне всичко. Ако искаш! Сигурна съм, че има жени успели при тях, ама се замислям, дали не е било на "шано"/чист късмет.

# 617
При ниската успеваемост със замразени Я, много интересно като замразите собствени на 25 до 30 какъв ще е резултата при размразяване след 10-12 години? Защо ще си причинявате стимулация в относително млада възраст? И как ще избегнете начина на мислене "имам време"?
Просто човек трябва да може да живее с решенията си.

# 618
Да точно начина на мислене има време ме прецака и мен. Иначе не е проблем замразени Я ако са си млади и здрави и живички с хубаво ДНК , моя позната си ги роди такива и една не хвърли.
За мен донорите трябва да са макс до 30г, по-малки по-добре и добре заплатени и успеваемостта ще е топ.
В България май да 37 г е разрешено даряването, и то не е ясно спазва ли се и най-вероятна масово са около 37 г , а като знам аз на 37г от 10 извадени една ми се получи едва. За това в България не. В Украйна е до 32 , но те си имат бая жени там в нужда от пари и им е лесно облагодетелствани са. По другите места незнам, но да плащам за 37 г яйцеклетки мерси.

При ниската успеваемост със замразени Я, много интересно като замразите собствени на 25 до 30 какъв ще е резултата при размразяване след 10-12 години? Защо ще си причинявате стимулация в относително млада възраст? И как ще избегнете начина на мислене "имам време"?
Просто човек трябва да може да живее с решенията си.

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 12:05 от Io1981

# 619
Това е доста тъпо с разрещена граница 37....
В Надежда като видят жена, която иска да забременее на 37, веднага сочат и обясняват "годинките" видите ли... А в същото време пробутват Я на същата възраст. Пълна пародия, но в БГ вече нищо не ме учудва.
И аз съм на мнение,  че донорки трябва да са до 30г.

# 620
Това е доста тъпо с разрещена граница 37....
В Надежда като видят жена, която иска да забременее на 37, веднага сочат и обясняват "годинките" видите ли... А в същото време пробутват Я на същата възраст. Пълна пародия, но в БГ вече нищо не ме учудва.
И аз съм на мнение,  че донорки трябва да са до 30г.
Значи до 36 години е възрастта
И само да кажа влезте в групата на бежанците от Украйна ще намерите доста на 35 били донори в Биотекс а сега до Кипър отскачат, но на профилите им други възрасти ще видите
В Пловдив в бежанския център съм и доста видях и чух

# 621
Има и друг лекар, който извършва ненужни операции: https://youtu.be/iHb7MT2upZk?si=Jxd-Ki_PXloHz4f-

Явно в Надежда, като дойде пациент, гледат да го завъртят през всички процедури, за да извлекат максимум пари от него. Като се започне от цветна снимка, операции на миоми, ендометриоза.....та се стигне до барокамера. Явно е стил на работа. Всеки пациет е касичка. Изтръскват те, докато падне всичко. Ако искаш! Сигурна съм, че има жени успели при тях, ама се замислям, дали не е било на "шано"/чист късмет.

# 622
Може ли някой да обясни какво включват пакетите „Инвитро програма Е фактор – малка, средна и голяма“ в болница „Надежда“? Интересува ме особено дали разликата е в броя донорски яйцеклетки, дали са пресни или замразени, дали включва оплождане, ембриотрансфер, замразяване и съхранение. В ценовата листа виждам различни цени, но не намирам ясно описание какво точно включва всеки пакет.

Здравейте, Дами,

Пиша Ви, защото емоционално съм на дъното и съм адски объркана.
Накратко за съжаление се налага да използвам донорска яйцеклетка. Информацията в интернет е много,  и за това реших директно да звънна,но когато проведох точно два разговора - един с жена от програмата на клиника Надежда, защото съм се ориентирала към тази клиника и един с една дама от "Майки за донорство" се отчаях още повече. Не предполагах, че толкова бавно се случват нещата, и че толкова двойки имат нужда от съдействие. Страдам за себе си, страдам и за всички тези хора, които просто по една или друга причина се налага да ползват донорски материал.
Обясниха ми, че се чака по година, а дори и повече, освен ако не заведеш жена, която ти дава предимство, т.е не чакаш, явно това е концепцията. Но как така получаваш предимство и не чакаш, ако действително няма подходящ донор за теб, който да отговаря на фенотипни белези и т.н. Кой прави подбора и матчинг-а, как се случват тези процеси  ?
Толкова много въпроси имам, а от притеснение не можах да задам нито един. И в крайна сметка как да заведа някоя прителка или позната, в смисъл трябва да  заявя, че имам проблем и да я помоля да дари за мен, за да зарадват друга двойка, а каква е гаранцията, че за мен нещата ще се задействат бързо?  А това Нечакане , всъщност колко е като време ? Друг е и въпроса тази прителка или позната как би реагирала, че я моля за такова нещо...
Смятате ли, че е по-удачно да се ориентирам в чужбина ?

Благодаря предварително !

# 623
Разликата е в яйцеклетките броя

# 624
@Tata74, важното е да започнеш от някъде. В случая проучи си опциите. В Бг, на вън, замразени или пресни, колко време имаш. Както и финансовата част. Надежда и Майките за… са си едно и също, добре смазана машина.
Донорките в бг са доста малко, чака се, информация особено не се дава, не се цели съвпадение. Това не е особено от значение, но си е показателно колко опция имаме.
Това, което мен ме притеснява е дали не пробутват замразени за свежи. Сериозно го мисля, след моя неуспех със свежи яйцеклетки тук. Всички обясняват колко гарантиран е успеха със свежите, докато при мен беше покъртителен и никакъв успех.
Или ги съсипват заради силни стимулации, или продават замразени. Нямам друго обяснение.  Това са си мои разсъждения след няколко опита с донорски.

Но няма как да избираш емоциите си. Дайте си време, за да свикнете с идеята.
Лично аз много лесно приех нещата, бях си реалист.

# 625
@Tata74, важното е да започнеш от някъде. В случая проучи си опциите. В Бг, на вън, замразени или пресни, колко време имаш. Както и финансовата част. Надежда и Майките за… са си едно и също, добре смазана машина.
Донорките в бг са доста малко, чака се, информация особено не се дава, не се цели съвпадение. Това не е особено от значение, но си е показателно колко опция имаме.
Това, което мен ме притеснява е дали не пробутват замразени за свежи. Сериозно го мисля, след моя неуспех със свежи яйцеклетки тук. Всички обясняват колко гарантиран е успеха със свежите, докато при мен беше покъртителен и никакъв успех.
Или ги съсипват заради силни стимулации, или продават замразени. Нямам друго обяснение.  Това са си мои разсъждения след няколко опита с донорски.

Но няма как да избираш емоциите си. Дайте си време, за да свикнете с идеята.
Лично аз много лесно приех нещата, бях си реалист.
Много хора вече се съмняват, че им дават замразени за свежи

# 626
Е аз го казах, срещнах в Надежда една към 30+ с едно дете отишла на 2ро, идеална донорка. Извадили доста замразили една част, а друга оплодили , замразената част с идеята да ги дари като си роди нейното, а процедурата безплатна за дарението . Та според вас те вече свежи ли са или замразени?
И другото за което мрънкам , е че жената вече е отишла с проблем защото не става естествено и ти я караш да дарява. Тя щом е там вече е с компроментирано качество иначе щеше да стане естественно за 1 г нали така?
Ама се гледа бройката , че не станало голям праз , още един пакет и още един пакет.. Ако се плащаше само ако стане бебе дали така с лека ръка ще се взимат яйцеклетки от коя да е?! Хм?

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 23:31 от Io1981

# 627
Скрит текст:
И защо толкова много си пишеш с тези жени? Ти не забременя и не роди ли вече отдавна?
Защото искаме
Вас какво по точно ви интересува

За мен тов НЕ Е документ. Това мога да го напиша на WORD и аз. Няма ПЕЧАТ,няма ПОДПИС на клиниката. Няма гаранция че това е донора. MERA е права, гледала съм донорки в ОВОГЕНЕ И КРИОС и е съвсем различно да видиш и снимка. Не че пак има гаранция че е тя,но определено има значение при избора според мен като видиш донорките.
Преди години ми беше предложена тъмна донорка която няма нищо общо с моя фенотип с предлог че нямало гаранция след като мъжа ми бил тъмен, а аз светла че ще е светло. По случайност видях жени в клиниката където бях и да те определено бяха ромки,пък дали бяха донорки не знам. В Кипър в Бритиш също искаха да избират те, по моя фенотип щяла да бъде,всички били студентки и имали всякакви,украинки,рускини и тн и то свежи яйцеклетки. Замислих се как в Кипър толкова много студентки има,говореха за 1000 поне и всички студентки.....
Все пак е трудно, не всеки има възможност да плати за клиника с избор по снимка,възможно е дори без снимка да е това донорката,но реално избора по снимка е най добрия според мен.
Прочетете материала на Таймс доста е интересен и пълен с доказателства с въпросните снимки. И видео..

Съгласна съм че всичко е възможно, дори за материала на Таймс,става въпрос, че за някой е важно снимката и разбирам защо,тъй като съм гледала снимки и определено си има огромна разлика дали някой ще избере вместо теб или ти сам. Ако сте минали през каталог ще го разберете. Приемам че каталога е с реални хора, от 100 донорки,когато разгледаш снимки се оказва че има 1, а може и да няма една с някакви общи черти,ако търсиш прилика все пак. Както казах за някой е без значение, за други има след като плащат за пакет все пак възможността да изберат те самите е предимство.
lovely  не твърдя нищо за Кипър, това ми беше казано на консултацията. Всеки сам решава кое е да приеме или не. Просто на мен ми стана странно,как толкова много студентки в тази част на Кипър и то толкова националности и донорки и то свежи. Там ми казаха че ако съм светла не значи че детето ще е светло щом мъжа ми е тъмен. Това ме разочарова.
Реално мното от снимките и видеата зад профила не са реални това казват. Както и говорят за местните донори в Кипър . Преди може би няколко месеца имаше материал в Блумбърг около 15 страници за принуждаването трафик на хора и т.н и затова, че свимки и видео не значи истинност. Ще се опитам да намеря и да пусна.
Реално като човек които е ходил доста пъти в Украйна - по работа винаги ми е било интересно фенотипа. В банките пълно с руси високи и висишсти, а на място нищо подобно.
Какно и участвах в първата вълна на бежанци от Украйна в България. Ми нищо такова не видях
[/quote]

Напротив, върнахме се от Украйна преди 2 дни, повечето хора са светлооки и със светли коси и изглеждат доста добре. Пообиколохме улиците и видях със собствените си очи.

# 628
Мисля, че го предлагат при мъжки фактор.
Моя колежка преди доста години имаше успех в Надежда, но ѝ предложиха първо “вътрешна програма с поделяне на разходите между 2 двойки”, тя отказа и кандидатстваха за финансиране от фонда. Но сама повдигна темата за фонда  и беше странно каква е тази програма, като има държавна, която им покрива всичко.Ето тя си беше идеален донор- руса, висока, синеока, на 28 години, здрава и без проблеми.

Е аз го казах, срещнах в Надежда една към 30+ с едно дете отишла на 2ро, идеална донорка. Извадили доста замразили една част, а друга оплодили , замразената част с идеята да ги дари като си роди нейното, а процедурата безплатна за дарението . Та според вас те вече свежи ли са или замразени?
И другото за което мрънкам , е че жената вече е отишла с проблем защото не става естествено и ти я караш да дарява. Тя щом е там вече е с компроментирано качество иначе щеше да стане естественно за 1 г нали така?
Ама се гледа бройката , че не станало голям праз , още един пакет и още един пакет.. Ако се плащаше само ако стане бебе дали така с лека ръка ще се взимат яйцеклетки от коя да е?! Хм?

# 629
Не, мъжа й си беше добре той беше там  , проблема беше неизяснен явно в нея. Тя така и не успя да забременее , размрази всички и пак не успя. Не е мъжки фактора. На всички явно си предлагат и не беше руса , нормална си беше извадила 20 някъде.

Мисля, че го предлагат при мъжки фактор.
Моя колежка преди доста години имаше успех в Надежда, но ѝ предложиха първо “вътрешна програма с поделяне на разходите между 2 двойки”, тя отказа и кандидатстваха за финансиране от фонда. Но сама повдигна темата за фонда  и беше странно каква е тази програма, като има държавна, която им покрива всичко.Ето тя си беше идеален донор- руса, висока, синеока, на 28 години, здрава и без проблеми.

Последна редакция: пн, 17 авг 2026, 17:57 от Io1981

Общи условия

Активация на акаунт