Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 3

• 28 882
  • 644
  •   2
Отговори
# 630
Е аз го казах, срещнах в Надежда една към 30+ с едно дете отишла на 2ро, идеална донорка. Извадили доста замразили една част, а друга оплодили , замразената част с идеята да ги дари като си роди нейното, а процедурата безплатна за дарението . Та според вас те вече свежи ли са или замразени?
И другото за което мрънкам , е че жената вече е отишла с проблем защото не става естествено и ти я караш да дарява. Тя щом е там вече е с компроментирано качество иначе щеше да стане естественно за 1 г нали така?
Ама се гледа бройката , че не станало голям праз , още един пакет и още един пакет.. Ако се плащаше само ако стане бебе дали така с лека ръка ще се взимат яйцеклетки от коя да е?! Хм?
Ами то и за реципиентката не е ОК това, и за донорката. А аз се чудя колко ли жени не са разбрали изобщо, че са донорки. Казват ти примерно, 5 яйцеклетки, 3 негодни, само 2 стават. И всичко е на казал-рекъл.

# 631
Скрит текст:
И защо толкова много си пишеш с тези жени? Ти не забременя и не роди ли вече отдавна?
Защото искаме
Вас какво по точно ви интересува

За мен тов НЕ Е документ. Това мога да го напиша на WORD и аз. Няма ПЕЧАТ,няма ПОДПИС на клиниката. Няма гаранция че това е донора. MERA е права, гледала съм донорки в ОВОГЕНЕ И КРИОС и е съвсем различно да видиш и снимка. Не че пак има гаранция че е тя,но определено има значение при избора според мен като видиш донорките.
Преди години ми беше предложена тъмна донорка която няма нищо общо с моя фенотип с предлог че нямало гаранция след като мъжа ми бил тъмен, а аз светла че ще е светло. По случайност видях жени в клиниката където бях и да те определено бяха ромки,пък дали бяха донорки не знам. В Кипър в Бритиш също искаха да избират те, по моя фенотип щяла да бъде,всички били студентки и имали всякакви,украинки,рускини и тн и то свежи яйцеклетки. Замислих се как в Кипър толкова много студентки има,говореха за 1000 поне и всички студентки.....
Все пак е трудно, не всеки има възможност да плати за клиника с избор по снимка,възможно е дори без снимка да е това донорката,но реално избора по снимка е най добрия според мен.
Прочетете материала на Таймс доста е интересен и пълен с доказателства с въпросните снимки. И видео..

Съгласна съм че всичко е възможно, дори за материала на Таймс,става въпрос, че за някой е важно снимката и разбирам защо,тъй като съм гледала снимки и определено си има огромна разлика дали някой ще избере вместо теб или ти сам. Ако сте минали през каталог ще го разберете. Приемам че каталога е с реални хора, от 100 донорки,когато разгледаш снимки се оказва че има 1, а може и да няма една с някакви общи черти,ако търсиш прилика все пак. Както казах за някой е без значение, за други има след като плащат за пакет все пак възможността да изберат те самите е предимство.
lovely  не твърдя нищо за Кипър, това ми беше казано на консултацията. Всеки сам решава кое е да приеме или не. Просто на мен ми стана странно,как толкова много студентки в тази част на Кипър и то толкова националности и донорки и то свежи. Там ми казаха че ако съм светла не значи че детето ще е светло щом мъжа ми е тъмен. Това ме разочарова.
Реално мното от снимките и видеата зад профила не са реални това казват. Както и говорят за местните донори в Кипър . Преди може би няколко месеца имаше материал в Блумбърг около 15 страници за принуждаването трафик на хора и т.н и затова, че свимки и видео не значи истинност. Ще се опитам да намеря и да пусна.
Реално като човек които е ходил доста пъти в Украйна - по работа винаги ми е било интересно фенотипа. В банките пълно с руси високи и висишсти, а на място нищо подобно.
Какно и участвах в първата вълна на бежанци от Украйна в България. Ми нищо такова не видях

Напротив, върнахме се от Украйна преди 2 дни, повечето хора са светлооки и със светли коси и изглеждат доста добре. Пообиколохме улиците и видях със собствените си очи.
[/quote]
Не се заблуждавайте в столицата живее елита. Те донори няма да станат . Толкова са нахакани .
Излезте извън големия град.
Апропо : имат статистика кои стават донори

# 632
A как е всяка вечер тръбят тук за бомбардировки, тази седмица почти всеки ден, поспахте ли? Simple Smile)

Скрит текст:
И защо толкова много си пишеш с тези жени? Ти не забременя и не роди ли вече отдавна?
Защото искаме
Вас какво по точно ви интересува

За мен тов НЕ Е документ. Това мога да го напиша на WORD и аз. Няма ПЕЧАТ,няма ПОДПИС на клиниката. Няма гаранция че това е донора. MERA е права, гледала съм донорки в ОВОГЕНЕ И КРИОС и е съвсем различно да видиш и снимка. Не че пак има гаранция че е тя,но определено има значение при избора според мен като видиш донорките.
Преди години ми беше предложена тъмна донорка която няма нищо общо с моя фенотип с предлог че нямало гаранция след като мъжа ми бил тъмен, а аз светла че ще е светло. По случайност видях жени в клиниката където бях и да те определено бяха ромки,пък дали бяха донорки не знам. В Кипър в Бритиш също искаха да избират те, по моя фенотип щяла да бъде,всички били студентки и имали всякакви,украинки,рускини и тн и то свежи яйцеклетки. Замислих се как в Кипър толкова много студентки има,говореха за 1000 поне и всички студентки.....
Все пак е трудно, не всеки има възможност да плати за клиника с избор по снимка,възможно е дори без снимка да е това донорката,но реално избора по снимка е най добрия според мен.
Прочетете материала на Таймс доста е интересен и пълен с доказателства с въпросните снимки. И видео..

Съгласна съм че всичко е възможно, дори за материала на Таймс,става въпрос, че за някой е важно снимката и разбирам защо,тъй като съм гледала снимки и определено си има огромна разлика дали някой ще избере вместо теб или ти сам. Ако сте минали през каталог ще го разберете. Приемам че каталога е с реални хора, от 100 донорки,когато разгледаш снимки се оказва че има 1, а може и да няма една с някакви общи черти,ако търсиш прилика все пак. Както казах за някой е без значение, за други има след като плащат за пакет все пак възможността да изберат те самите е предимство.
lovely  не твърдя нищо за Кипър, това ми беше казано на консултацията. Всеки сам решава кое е да приеме или не. Просто на мен ми стана странно,как толкова много студентки в тази част на Кипър и то толкова националности и донорки и то свежи. Там ми казаха че ако съм светла не значи че детето ще е светло щом мъжа ми е тъмен. Това ме разочарова.
Реално мното от снимките и видеата зад профила не са реални това казват. Както и говорят за местните донори в Кипър . Преди може би няколко месеца имаше материал в Блумбърг около 15 страници за принуждаването трафик на хора и т.н и затова, че свимки и видео не значи истинност. Ще се опитам да намеря и да пусна.
Реално като човек които е ходил доста пъти в Украйна - по работа винаги ми е било интересно фенотипа. В банките пълно с руси високи и висишсти, а на място нищо подобно.
Какно и участвах в първата вълна на бежанци от Украйна в България. Ми нищо такова не видях

Напротив, върнахме се от Украйна преди 2 дни, повечето хора са светлооки и със светли коси и изглеждат доста добре. Пообиколохме улиците и видях със собствените си очи.
Не се заблуждавайте в столицата живее елита. Те донори няма да станат . Толкова са нахакани .
[/quote]

# 633
Благодаря на бъдещите и настоящи мами, които писахте тук. На MERA желая много успех и да мине леко раждането. Бъдете щастливи, заслужили сте го.

Аз пак да питам нещо, което беше обсъждано напред. Как са настроени в Бг клиниките за ПИД на ембриони от донорска яйцеклетка? Аз вече нямам капка вяра на тоя техен грейдинг, слушах и за наши ембриони как били топа на топа качество и после или окапваха или бяха с много лош, ама направо катастрофален ПИД ако стигнеха дотам. Та им нямам вяра, както казах и дори и да ми обясняват как е съвсем млада донорката надали ще се навия на трансфери без ПИД ако вземем пакет донорски яйцеклетки в БГ.

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 01:41 от lovely

# 634
Миличка, щом си плащаш,  ще направят ПИД, никой няма да ти върне 500-600€ на бройка или може би вече е и по-скъпо.

# 635
Настоявате си и толкова.

# 636
Все още дори НЕ препоръчват пренатален тест да се прави, камили да да положителни настроени към ПИД.
Не си вярват на ембрионолозите според мен.
Навсякъде ми отказаха категорично, но поне за пренаталния имах подкрепа от лекаря си и ме прегледа сутринта преди теста, за да сме сигурни, че има пулс и мига да дам кръв спокойно.
На много лекари не им уви главата, че те може да губят пари от единия трансфер, но печелят от ПИД, а на нас ни спестяват хормони, надежди и емоционалното изтощение. Само с мрънкане изначално може ни ще се получи.
Но има и друго, коя успех например е с ранен бласт, стейдж 1, който не подлежи на ПИД. Все пак се разви в чудесна бременност и завърши с успешно раждане, вече ми се завива свят да вървя около малката. Та в този ред на мисли, какво бихте решили, ако ви кажат, че имате 2 ембриона, и залагат големи надежди на 1 от тях, защото е здрав, но изостава? Другия има фрагментации и искат да изчакат до следващия ден, но за трансфер ще е късно.

Благодаря на бъдещите и настоящи мами, които писахте тук. На MERA желая много успех и да мине леко раждането. Бъдете щастливи, заслужили сте го.

Аз пак да питам нещо, което беше обсъждано напред. Как са настроени в Бг клиниките за ПИД на ембриони от донорска яйцеклетка? Аз вече нямам капка вяра на тоя техен грейдинг, слушах и за наши ембриони как били топа на топа качество и после или окапваха или бяха с много лош, ама направо катастрофален ПИД ако стигнеха дотам. Та им нямам вяра, както казах и дори и да ми обясняват как е съвсем млада донорката надали ще се навия на трансфери без ПИД ако вземем пакет донорски яйцеклетки в БГ.

# 637
  • Be realistic - plan for a miracle.
Това ми попадна сега.

Скрит текст:
Най-малко 30 деца, повечето от които британци, може да са били заченати чрез ин витро процедури в Северен Кипър с грешни донори на сперма или яйцеклетки, съобщи Би Би Си.

Родителите твърдят, че са избрали донори според медицинската им история, външния вид, характера и други характеристики, но впоследствие са установили несъответствия.

Половината от случаите са свързани с клиниката Dogus IVF Centre. При 11 от децата направени ДНК тестове показват генетичен произход от Турция или съседни страни, въпреки че родителите са избирали донори от Западна Европа.

Един от случаите е този на Рейчъл, която през 2012 г. избрала датски донор от най-голямата световна банка за донорска сперма Cryos International. След раждането на сина ѝ Джона тя започнала да подозира, че е използван друг донор. ДНК тестове 13 години по-късно показали, че избраният от нея донор не е биологичният баща на детето.

Още по-съществено е, че Cryos заявява, че няма данни някога да е доставяла сперма на Dogus, въпреки че клиниката години наред е рекламирала използването на донорски материал от банката. Cryos разкрива, че още през 2016 г. е включила Dogus в черен списък, след като клиниката не е поръчала сперма за пациент, въпреки че е обещала да го направи.

В много от случаите са замесени собственикът на Dogus д-р Шевкет Алтюрк, лекарят д-р Фирдевс Угуз Тип и координаторът на пациентите Джули Ходсън. Алтюрк и Ходсън не са отговорили на въпросите на BBC. Фирдевс отрича да е подвеждала пациенти.

Според експерти случайното използване на грешен донор при ин витро е изключително рядко. Повтарянето му в толкова много случаи предполага „небрежност“ или „измама“, а Британското дружество по фертилитет говори за „системен проблем“.

Властите в Северен Кипър са започнали официално разследване. Засегнатите семейства обаче остават без отговор на най-важните въпроси: кои са истинските донори на децата им, каква е медицинската им история и дали децата им имат генетични братя и сестри.

# 638
"... и дали децата им имат генетични братя и сестри." - това последното какъв въпрос е? Повече от ясно, че имат най-малкото полу-братя/сестри. Обаче евентуални проблеми от това ще бъдат мислени след десетилетия.

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 00:27 от dariVale

# 639
Имам достъп до базата данни на донорите, където аз лично си избрах около 15, почти всички светли са в моят лист предвид, че ние и двамата сме светли. Има различни фенотипове, различни типове излъчване също, всеки си матчва според неговите си преференции, за мен беше важно също да имат хубаво/позитивно излъчване, добри очи, зъби ако искаш, двамата с моя партньор сме с много добри зъби за 40 годишни -натурални. Странно е да избираш така, но понякога живота ти поднася и това изпитание.
Вярвам на Биотексом и че това са си реалните донори.
Всеки си решава на какво да вярва или не.

[/quote]
[/quote]

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 17:18 от Stine Jensen 729211

# 640

В статията се говори само за сперма, никъде не споменават Я.
И вероятно това са случаите,  за които вече беше споделен и гледахме материала на ВВС.

Възниква ми въпрос към, вече успелите в Dogus. Предоставиха ли Ви някакъв документ за това Я от каква донорка получавате- националност поне? Предоставиха ли Ви докумен за това колко ембриона имате , колко са трансферирани и колко остават? В случай, че след успешно раждане желаете унищожаване на оставащите ембриони, получавате ли документ за унищожението?
Аз в момента чакам цикъл, за да пътувам за трансфер- информираха ме, че имаме 5 перфектни ембриона. Смятам да си изискам документи, все пак е медицинска услуга и си плащаме и става дума за нашите биологични материали.

# 641

В статията се говори само за сперма, никъде не споменават Я.
И вероятно това са случаите,  за които вече беше споделен и гледахме материала на ВВС.

Възниква ми въпрос към, вече успелите в Dogus. Предоставиха ли Ви някакъв документ за това Я от каква донорка получавате- националност поне? Предоставиха ли Ви докумен за това колко ембриона имате , колко са трансферирани и колко остават? В случай, че след успешно раждане желаете унищожаване на оставащите ембриони, получавате ли документ за унищожението?
Аз в момента чакам цикъл, за да пътувам за трансфер- информираха ме, че имаме 5 перфектни ембриона. Смятам да си изискам документи, все пак е медицинска услуга и си плащаме и става дума за нашите биологични материали.
Оригинала има много за яйцеклетки и отговора на клиниката

# 642
За донорката нямаме никакъв документ.
За ембрионите имаме- брой и грейд, за унищожение не съм питала, засега платих да ги пазят. До 2г ще решим искаме ли още деца .

# 643
За донорката нямаме никакъв документ.
За ембрионите имаме- брой и грейд, за унищожение не съм питала, засега платих да ги пазят. До 2г ще решим искаме ли още деца .

Благодаря! Да разбирам, че имате само онзи документ от Онал- подпис и печат няма на моя. И от трансфера не Ви ли дадоха документ?

# 644
Аз исках заради парите от общината някакви документи, но не помня реално какво ми дадоха. Даже този за ембрионите от Турмед ми го пратиха. От самата клиника само документ да пренеса лекарствата.

Общи условия

Активация на акаунт