От фермата до празничната маса: Великден с “Алфатар”

• 9 672
  • 444
  •   1
Отговори
# 375
Аромат на току що извадена от фурната мусака, със заливка и кисело мляко отстрани

# 376
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Прясно изпеченият домашен козунак!

# 377
  • in Wonderland
Козунак с кисело мляко и великденската салата с яйца.

# 378
  • София
Вкусът на домашен козунак,поднесен с чаша айран,точно както беше в значимата къща при мама🙂

# 379
Вкусът на топли козуначени кифлички със домашно сирене и домашно кисело мляко. Вкусни сварени яйца от кокошките на двора на баба.

# 380
Зелена салата с яйца и разбира се, козунак

# 381
Топъл козунак с яйца и кисело мляко, семейните моменти от детството ми. Агнешко и зелена салата също.

# 382
Вкусът на домашно приготвен козунак и ароматни курабийки.

# 383
Дроб сърма със заливка, зелена салата с кисело мляко и яйце

# 384
Ароматът на козунак, разбирасе! Баба ми месеше домашен козунак и после боядисвахме яйца с туткал.

# 385
  • София
Кой вкус разказва най-много за вашата семейна великденска традиция – и защо точно той ви връща към спомените, които пазите най-скъпо?

Невероятното кисело мляко и козунак на баба. Любимо ми беше да чопля отгоре ядките - а те бяха от ядките на кайсиите, които бяхме изяли предходното лято. Баба ги събираше и сушеше и след това ги слагаше върху козунака. Велико!!!

# 386
  • Стара Загора
Аромата на прясно приготвените курабийки, които баба ми правеше(тогава се приготвяха масово с  амонячна сода). Опитвахме с братовчед ми още от първата партида. А баба ми правеше забележки, че са още горещи и да изчакаме да се задъни тенджерата. Relaxed

# 387
Козунак,яйца и хубав айран !Разбира се когато имаш и хубави продукти ,вкуса от детството е незабравим.

# 388
Агнешка дроб сарма.

# 389
  • Сливен
Пълненото яре/агне, с дроб сърмата., А защо точно той - заради самият аромат, който се усеща веднага, когато се изважда тавата с ярето/агнето, от пеща на двора. Печено 12 часа от - 23-24:00 през нощта, до 12 на обяд, на другият ден. 😍😍😍

Общи условия

Активация на акаунт