Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 93

• 32 018
  • 552
  •   2
Отговори
# 540
  • Варна
Satine, още не ги ползвам. Но имам приятелка с вълнен, почти бял килим. Въпреки че по указания не трябва да се пере, тя го дава за пране и вече 4-5 години е в много добро състояние. Отделно ползва някакъв препарат за чистене на килими с ензими или подобно - пръска се на петното (но е важно да е прясно) и те "изяждат" всичко. Не се налага търкане, което би развалило вълната. Децата й са малки все още и все правят някоя щуротия на килима, а той продължава да изглежда добре. А моите деца вече са големи.

Нелина, разбирам, имаш по-голям проект. Звучи много добре. Давай смело, дървесното си е класика, едва ли ще ти омръзне ей така. А орех пък е много елегантен. Мога да ти препоръчам плоскостите на Егер Perfect Sense. По-скъпи са, но пък каква реалистична структура имат......много са красиви. Аз си направих кухнята с черното дърво от тях и съм във възторг. Също ме беше страх, че ми е много смело решението. И на вид, и на пипане е топ. Виж ги на място. При нас във Варна най-много и най-големи мостри има в Йаф (Jaff). Не знам в Пловдив.

# 541
Тогава да рискувам и аз. Точно гледах вчера в сайта този, който после предложи на Нелина и ми се струва, че е доста добро съотношение размер-цена.
Нелина, аз съм За облечена стена. На мен много ми харесва как стои, ако се направи с мисъл, със сигурност няма да евтинее или да ти омръзне.

# 542
И аз бих избрала орех,  Нелина. Може да съм малко пристрастна към ореха (включително с този си съвет), но ми е любимо дърво и декор - стои изискано и някак вечно, свързва класиката с днешния ден.
Лейди, ама ни вкара в беля (приятна) с тези сайтове Simple Smile Харесах си поне няколко килима от втория, а дори не съм разгледала още всички. Аха и да поръчвам, ама се удържах, че ми предстои цялостно преустройство на дневния тракт и кухнята в селската къща и може да сгреша в размерите, моделите ги избрах.
Но, благодаря!

# 543
  • Street of Dreams
Въпрос на пари и труд е, когато нещо омръзне, да бъде променено. Аз определено съм ЗА периодични промени в дома. Иначе бих избрала по-тъмното дърво, по-луксозно стои, но зависи от интериора.

# 544
Аз си я облякох стената. Хич не ми дреме дали е модерно, на мен си ми харесва и в едната спалня също имам цяла стена.

Последна редакция: чт, 08 окт 2026, 10:20 от Чи лу

# 545
A с какъв материал и каква дебелина се прави това обличане?

# 546
С всичко може, то се лепи.
Това моето е пдч 18мм, но имам колона облечена с 8мм кухненски гръб на който шарката е почти като пода.

# 547
  • Хасково
Темата съвсем замря. Но идвам да ви събудя с хвалене и оплакване. 😁
Мебелистите вкъщи почти приключват. Засега само дрешникът е напълно готов. Показвам ви снимки, които по-късно ще премахна.
И да ви се оплача каква малоумна грешка съм направила. От мерак всичко да е от стена до стена и до тавана, не съм предвидила никакво място за корнизи за пердета. 🤦‍♀️ Нито таванни, нито тръбни. А аз, иначе, ентусиаст - искам черни тръбни и имам и завеси купени преди година. Сега как ще замазвам положението - не знам. Същото е положението и при кухнята, но тепърва започвам да ви показвам. Ще го оставя за друг път.
Лейди, ако не си реила проблема с релсите и завесита мога да ти изпратя координати на човек от Варна (за там май ставаше въпрос) да ти помогне с решение за корниз.

# 548
Нея я харесвам, даже обожавам, но домът й Heart Heart Eyes
Прекрасен, обран, функционален - точна картина на представата ми за нея !
https://www.youtube.com/watch?v=eewE0vQAh4g

# 549
  • София
С огромно удоволствие разгледах домът на Джулиан Муур! Наистина прекрасно място, явно в сърцето на Ню Йорк, щом й харесва да бъде там.
Мога да й съпернича с гледка и височина Wink

Лейди, прекрасно се получава при теб. Дрешникът е много красив, просторен, и има тооолкова много място за съхранение. Доколкото се вижда на снимките, все пак има място и за тръбни, и за таванни корнизи. И килимите са страхотни!

# 550
  • София
mimi677, не сме вчерашни, както се казва. Можеше просто да кажеш "Добър ден момичета, нахлувам в темата за да ви поканя най-учтиво на........"
Аз лично не ходя по изложения. Там целта е да се покаже най-новото, най-модерно и модернистичното, по което така или иначе не си падам. И най-скъпото, за което нямам възможности. Изложенията са основно за професионалисти, не за зяпачи. В моята сфера на работа е така и смятам, че важи за всички. Така че сменете посоката на реклама и успех!

# 551
Аз съм зяпач. Много обичам да зяпкам. Очи пълни, ръце празни. Важното е на душата да ти е допло и спокойно. Simple Smile

На мен в дома на Джилиан Мур нещо не ми харесва точно гледката. Не знам защо. Съвсем наблизо се виждат много покриви. Иначе други неща пък са готини.

# 552
И аз го гледах преди няколко дни. Напомни ми на апартамент на моя позната, в който накъдето се обърнеш имаше нещо интересно и с история, като примерно индиански тотем в коридора хах.  Джилиан Мур показа някой по стари мебели, които си е запазила и това беше приятно.

Общи условия

Активация на акаунт