Открийте вашия дигитален асистент в света на ароматите

• 3 173
  • 13
  •   1
Отговори
  • www.bg-mamma.com
Бъдете сред първите, които ще тестват нашия парфюмен асистент!

Екипът ни не спира да работи по разработката на нови инструменти, чрез които да улесним достъпа до полезната информация във форума за всеки от вас.

След нашия първи асистент, базиран на съдържание от категория "Кулинария", сега създадохме и втория ни помощник, този път в света на ароматите. Приложението е вдъхновено от активните парфюмни теми в категория "Красота".

Чрез парфюмния асистент можете:

Flowers Cherry Blossom Да откривате желани парфюми с информация за тяхната композиция и ароматна пирамида, трайност и проекция

Flowers Cherry Blossom Да откривате парфюми на база харесвани от вас типове или нотки;

Flowers Cherry Blossom Да откривате подобни на харесваните от вас парфюми;

Flowers Cherry Blossom Да четете и да публикувате ревюта за аромати;

Flowers Cherry Blossom Да гласувате за парфюмни нотки в дадена композиция;

Flowers Cherry Blossom Да търсите желаните парфюми в сайтове на доверени търговци.

Това са само първите стъпки към разработката на различни дигитални асистенти във форума, базирани на категории, групи и отделни теми с богато полезно съдържание.

Не се колебайте да ни давате вашите предложения. Дори най-смелите идеи са добре дошли!

Последна редакция: вт, 28 апр 2026, 20:32 от BG-Mamma™

# 1
Разгледах приложението и харесвам концепта, но на пръв поглед изглежда като vibe code проект за припечелване от affiliate links. AI slope стила на иконките за различните нотки в UI-a са натоварващи, а на места и счупени (тествам във firefox). В секцията с акордите не става ясно процентите за какво са и как са изчислени - това пирамидата на аромата ли следва да бъде? Секцията прилича на същата във fragrantica, но преведена на български и с въпросните проценти. Линковете за споделяне не работят. Много ми е любопитно също от къде са взети данните за парфюмите и снимките им? Редно е (даже задължително) и да се каже на потребителите, че като кликнат на 'Купи онлайн' се минава през affiliate link.

# 2
yoninnah, благодаря много за обратната връзка!

Ще проверим защо има проблем със споделянето и ще обърнем внимание на всичко изброено в коментара ви.
Информацията за парфюмите и техните изображения са от платена чуждестранна база данни. Като тя може да бъде допълвана и от нас и от вас, потребителите, като добавяте местни марки и парфюми (с + бутона), които са неоткрваеми във Фрагрантика и чуждестранните сайтове.
Акордите на парфюма са пирамидата - какъв тип нотки има и в какъв % съотношение в аромата, според данните от производителя му.
Важно е да отбележм, че приложението е все още в тестова версия и тепърва ще работим по него и ще го развиваме както функционално, така и като дизайн и оформление.

Последна редакция: вт, 28 апр 2026, 20:38 от Адри

# 3
На мен ми харесва как е замислено приложението. Със сигурност то ще се развива и променя, и става по-добро.
Аз имам предложение - добавете опция за избор на мъжки, дамски, унисекс аромати, както и функция да избор на тоалетна вода, парфюмна вода и парфюм.

# 4
  • София
Добра идея.
С магнолия - даде предложения.
Пробвах с елегантен, после с нежен - няма резултати.

# 5
Много се радвам за точно това приложение.
Дано стане много добро и се развие.
Ще дам всичко от себе си!

# 6
  • 🌊
Виждам просто един преведен форк на друг сайт. Ще се коди от локални програмисти според обратната връзка или ще се добавят компоненти, които са готови от Фрагела?

На база какво са избрани партньорските сайтове? Пример: ако се заплаща от тях какво спира сайт с ментета да даде определена сума, за да е бутан и да се възползва от това, че потребителите имат доверие в бранда Бг Мама?

# 7
На 90% от търсенията ми не даде резулат, а за тези, които даде, предложенията са хм...доста странни.

# 8
Приложението е бавно и в този му вариант не буди особено доверие. На парфюма, който търсих, беше показана година. Ако е рефолмулирана версия от този период, добре е да се посочи това.

# 9
Пробвах с търсене на "цветен" - предложи само спрени парфюми отпреди 15-30 г. Има заемки от баналната фрагрантика, лично аз предпочитам други бази данни.

# 10
Пробвах с търсене на "цветен" - предложи само спрени парфюми отпреди 15-30 г. Има заемки от баналната фрагрантика, лично аз предпочитам други бази данни.

BillieCross, бихте ли споделили кои други бази данни визирате и смятате за полезни?
Целта ни е, да дадем реална полза за потребителите и затова е важно да чуем мнението и съветите на всички.
Благодаря за приноса Ви! Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: чт, 07 май 2026, 13:29 от Инa

# 11
Много ползвам Wikiparfum.com. На нишовите парфюми може да се види и развитието на нотките в 12 часов интервал.
Имам профил в Parfumo.net, за разлика от фрагрантика там се намират и други парфюми и марки, за жалост с по-кратък "живот" в парфюмния бизнес.
Не съм експерт, семпъл любопитен потребител съм.
На това единствено търсене в пътеводителя ми излязоха само спрени парфюми. Сложете някакъв филтър за години и за discontinued, какъвто имат parfumo.net.
Като оформление харесвам много и https://ifragranceofficial.com/.

# 12
  • София
Тези неща вече ги има във фрагрантика

# 13
The Catcher in the Rye, така е, но за разлика от Фрагрантика, тук вие имате думата за това какви функционалности бихте искали да разработим, какво би било полезно за вас и какво ви липсва на другите места.
Това е и целта на темата. Отворени сме за всякакви предложения, примери от други платформи, които харесвате и препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт