Дете на 3.3г още се буди нощем

• 468
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Дъщеря ми е на 3.3г и все още има периоди, когато се буди нощем около 3-4ч и стои будна около 1 час. Когато се събуди е в настроение и бърбори и пее. Тя много не може все още да говори, казва думички, но като цяло проговаря малко по-късно. Когато е будна и говори, сякаш я чувам да казва нови неща, но то и аз съм в просъница и къде чувам , къде не. Мъжът ми и той я чува и казва, че казва нови неща. Има дрямка през деня от 1 час като аз я будя, защото вечер и без това много късно заспива, обикновено около 22:30ч. Късно е знам , но пробвахме без дрямка и стана още по-зле. Заспива много рано в дните без дрямка, но е видимо преуморена и пак се буди през нощта. Ще говоря с педиатър , скоро имаме час, но до тогава ми е притеснено и исках да чуя и други мнения. Струва ми се, че е голяма за такива нощни будения. Където и който и да питам, всеки казва, че не би трябвало вече да се буди на тази възраст. Чудя се дали не е свързано с проговарянето, защото детето се опитва да говори и много иска да обясни , но още не му идват думите и евентуално нощем да преживява.

# 1
  • София
И на възрастни хора им се случва да имат периоди на будения. Според мен педиатър няма какво да Ви каже. Ако искате мнение за сън- то към консултант по сън се обърнете.
Аз имам дете на възрастта на Вашето и си се буди. Не ми се струва нещо ненормално, но все пак има по-емоционални деца дето си преживяват някакви неща и се будят.

# 2
Имам дете на 3 и половина и също още се буди. Тези дето са ви казали, че не е нормално, или отдавна са забравили какво е да имаш малко дете, или са гледали дете еднорог, от тези спящите 😁

# 3
Второто ми се будеше до около 3 годишна възраст. Общо взето помогна - да й давам минимално количество вода последния 1 час преди лягане, вечерята да е лека и най-вече да има успокояваща вечерна рутина - основното да си изговори всичко, което я е развълнувало, разпитвам я, разказваме си. Мисля че просто оставаше някакво вълнение в нея, което я будеше. Поне аз така си обяснявам. Сега на 4 вече не се буди.
За сравнение голямата спря да се буди на 6 месеца. Явно не може 2 пъти късмет Grinning

Общи условия

Активация на акаунт