Гастроентеролог София

• 751
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,

Търся препоръка за добър гастроентеролог в София, от който имате добри впечатления и наистина ви е помогнал. Става въпрос за пропускливи черва, малко по малко откривам всякакви хранителни непоносимости, имам постоянно подуване и неразположение дори преди прием на храна. Не знам накъде да се насоча откъм изследвания и ми се иска да посетя специалист за някаква помощ.

Благодаря ви предварително!

# 1
  • София
Здравейте, със същият проблем съм. На специална диета съм  + добавки от 2 години обаче не мога да се справя. За гастроентеролог ми препоръчаха д-р Камбуров в Балканмед. Не съм се наканила да отида и не мога да споделя мнение, но пък като кажа пропускливи черва и по принцип ме гледат доста странно Grinning

# 2
  • София
Стоянова, МЦ "Гина"

# 3
Здравейте, със същият проблем съм. На специална диета съм  + добавки от 2 години обаче не мога да се справя. За гастроентеролог ми препоръчаха д-р Камбуров в Балканмед. Не съм се наканила да отида и не мога да споделя мнение, но пък като кажа пропускливи черва и по принцип ме гледат доста странно Grinning

Да точно от това се опасявам, да ме гледат като извънземно 😄 а от червата идва буквално всичко и кожа, акне, аз съм и с Хашимото..

Вие какви добавки пиете? Аз заради Хашимотото спрях глутен, тествах и млечни да спра и като че ли ми беше по-добре корема. Сега като ги включих пак, моментално ми се разстроиха пак червата…ако посетя някой и съм доволна ще докладвам!

# 4
  • София
И аз съм с Хашимото. То така разбрах, че съм с пропускливи черва.
Описавате моята история ама 1 към 1. Иначе за добавки в близките 2 години какво ли не. Започнах с бетайн с пепсин, различна смяна на пробиотици, пребиотици и фибри и наваксване на липсите понеже съм с много ниско желязо. Преди бяха проблем и Д-то, Б12 и други витамини както и цинк.

# 5
Описавате моята история ама 1 към 1. Иначе за добавки в близките 2 години какво ли не. Започнах с бетайн с пепсин, различна смяна на пробиотици, пребиотици и фибри и наваксване на липсите понеже съм с много ниско желязо. Преди бяха проблем и Д-то, Б12 и други витамини както и цинк.

Същата история, дефицит на желязо, вит. Д и Б12, които тепърва ще попълвам. Имате ли препоръка за витамините и желязото?

Иначе, уж се чувствам добре или поне в сравнение с преди 2 години, но ставите са ми на сол, корема явно проблемен и килата не мърдат въпреки диети и спорт от година вече. Бяха ми изписали глюкофаж, с който тамън тръгнах да свалям, обаче ми създаде други проблеми и го спрях

# 6
И аз съм на доста добавки. Със същите проблеми, които се оказва, че са от щитовидната жлеза. Гастроентеролог няма да помогне, играла съм го това със стомаха вече, за мен главният проблем си остава щитовидната.

# 7
  • София

Същата история, дефицит на желязо, вит. Д и Б12, които тепърва ще попълвам. Имате ли препоръка за витамините и желязото?

Иначе, уж се чувствам добре или поне в сравнение с преди 2 години, но ставите са ми на сол, корема явно проблемен и килата не мърдат въпреки диети и спорт от година вече. Бяха ми изписали глюкофаж, с който тамън тръгнах да свалям, обаче ми създаде други проблеми и го спрях
В годините различни съм приемала. Включително и вливка съм правила - след месец желязото го няма. Отказват да разберат защо не го усвоявам и наливат от пусто в празно.
В момента съм на Тардиферон. Не дразни стомаха, но ми се гади и ми е лошо, което също не е добре. Имам да пробвам 2 месечен курс с него и после да пусна пак изследвания. Но да Ви кажа честно съм скептична…

Soft_Rain Какво значи от щитовидната? Тя така или иначе няма да се оправи… Да седя и да си губя желязо ли?

# 8
Проблемите със стомаха идват от щитовидната и Хашимотото. Затова храносмилателният тракт не работи и не усвоява това, което ядем, оттам и всички дефицити. Аз спрях да пия желязо, когато разбрах, че гадните бактерии от червата се хранят с него, пък за мен нищо не остава. А всички с такъв проблем имаме дисбиоза в червата. Сега съм на Д3, К2, цинк и магнезий.

# 9
  • София
Аз нямам бактерии в червата. Правила съм достатъчно изследвания и продължавам Simple Smile
За другото може да се работи. Със сигурност хора и без проблеми със щитовидна си имат пропускливи черва.
"Сега съм на Д3, К2, цинк и магнезий." В такъв случай защо ги пиете ако смятате, че не ги усвоявате?
П.С: Имам приятелка с Хашимото без проблеми в червата и без дефицити....

# 10
  • София
Ако сте се насочили към Балканмед, сте се насочили към правилното място, там установиха пропускливите черва на ММ. И ще ви изпишат подходящо лечение. Аз съм пациент на д-р Петрова от Балканмед и по-знаещ и реално достигащ резултати лекар не съм срещала.

# 11
  • София
Кога видяхте резултати? Знам, че при всеки е различно, но все пак е обнадеждаващо Simple Smile

# 12
Ако сте се насочили към Балканмед, сте се насочили към правилното място, там установиха пропускливите черва на ММ. И ще ви изпишат подходящо лечение. Аз съм пациент на д-р Петрова от Балканмед и по-знаещ и реално достигащ резултати лекар не съм срещала.

благодаря!!

# 13
Аз съм с всякакви стомашни проблеми, които не се повлияват от диети. Хашимото е автоимунно заболяване и може приятелката ви да е в начален стадий и затова да няма проблеми с черва и стомах. Но след време със сигурност това е един от резултатите.
Пия добавки, защото с тях се чувствам по-добре и имам някаква усвояемост от най-добрите форми на магнезий и високи дози на Д3. Но е глупаво да мислите, че проблемите със стомаха и червата нямат общо с автоимунния процес и са в основата на това заболяване.

# 14
  • София
От 10 години е с Хашимото жената Simple Smile
"Но е глупаво да мислите, че проблемите със стомаха и червата нямат общо с автоимунния процес и са в основата на това заболяване." - Това Вие го казвате, не аз. Аз казвам, че имам вярата, че нещата с червата могат се оправят въпреки Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт