Априлчетата вече на година !!!

• 7 790
  • 297
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!
 Първо бързо оздравяване на всички болнички! Hug
Лека бременност на всички мами,на които им се възхищавам!   bouquet
честито на всички празнували годинка!

За прощъпулника,с нашата питка  черпя,  Дея-Мария си хвана докторски слушалки Simple Smile

Обаче не знам има ли други деца,които са все още без зъбче,защото при нас положението е такова. Rolling Eyes
 За бибероната-отказахме .
За гърнето-определено ще я уча чак август-септември
За заиграването в кошарата-не изобщо не иска да стои там,ако ли пък се случи то е с голямо сърдене,заиграва се само ако съм при нея.
За спането-да от 6 месечна сама си заспива около 20 часа.
Не плаче от непознати,но и трябва време за да се отпусне,но за сметка на това на всички маха,усмихва се и се закача,общо взето зависи от човека.
 Проблем имам със храненето,много е капризна и злояда,на ден хапва по толкова малко,може би и затова е едва 9.500 и 75 см е Иначе е на домашна храна,хапва всичко.

# 31
  • Boston, MA
Дея, добре си се завърнала!   bouquet Не се притеснявай за зъбчетата, но питай доктора все пак. Мисля, че до 18 месеца трябва да излезнат.  newsm78

Аз пак тъпо и упорито за манджите. Не е спешно, но ще съм благодарна да оформим някаква дискусия. Казвайте какво готвите.  Laughing

Особено ме интересуват времеспестяващи трикове. Чудила съм се дали да не полу-сготвя едно кило кайма (с малко лук и домати), да го замразя на порции, и да го меша размразено с разни комбинации за бързо готвене?

# 32
Добър вечер, да взема да драсна нещо, а не само да чета и аз... ох, Милан вкараха гол  ooooh!
Та да не се отплесвам, а да пиша по същество:

1. Кошара нямаме, Йои рядко се заиграва сам, но ако намери нещо интересно може да разглежда, дърпа, удря и накрая да го счупи поне около половин час. Сега е в период, в който само иска да върви, по цял ден това прави, даже вече се и опитва да гони батко си  Joy има такива тикащи играчки и с тях играе много.

2. Моите деца са свикнали с много хора, много са общителни и на непознатите Йои се смее, а Люси си говори с тях, но все пак се опитвам да уча Люс, че не е добре да говори с непознати, да не взема нищо от тях, но не винаги ме слуша.

3.Биберон никога не е смукал, но пък заспива с шише, пълно с мляко, и не знам как ще го отучвам, а и покрай него, и батко му взе да иска шише  newsm78

4. С гърнето не бързам, към 1г 6м ще пробвам по-сериозно.
5. Дневен режим:
    Ставане сутрин в 7.00
    7.30-8.00 - закуска (попара, кус-кус, макарони, овесени ядки, като тези неща са понякога със сирене и краве масло, друг път с прясно мляко)
   10.00 - настърган или нарязан на парченца плод
    Сън преди обяд половин- един час.
   12.30-13.00 - обяд (домашно приготвена храна, но не пюрирана, а намачкана - супа или яхния със сухар)
    Следобеден сън от час и половина- рядко прави два часа.
   16.00 - следобедна закуска (крем, грис, мляко с ориз, кисело мляко с бисквитки, овреме навреме купешко пюре на Нестле или Хаме)
   19.30 - вечеряме всички заедно, децата с тяхна манджа, а ние с наша, но е голямо мазанееее, цапанеее, после голяяямо чистенеее.
   20.30-21.00 са в леглата, като Люс вече спи в детската на неговото си легло, а баба му на другото, а Йои при нас, но на неговото си легло.

6. Гърдите ми изглеждат доста добре за жена, раждала 2 деца, но определено, не са това, което бяха - искам си старите гърди Cry аз съм се вманиачила на тази тема и постоянно правя упражнения, мажа се с крем на Леокрема (ако някой знае по-добър да казва), а и като сложа добър сутиен, изглежда наистина добре, но без... не ги харесвам особено, но се успокоявам, че мъжът ми ги харесва, и въпреки всичко, ако имам пари, бих си направила корекция.

Дея, Бубка, Данче и Йоан предпочита домашната храна, а купешките зеленчукови и месни пюрета отдавна ги плюе!
Бубка и ние горе-долу това готвим на децата.

На 1 г. Йоан тежи 10.400 и е 78.5 см. Батко му на 1 г. беше 11.200 кг. - шишко  Laughing

Бързо оздравяване на всички болнички!

# 33
Бубка, често правя пилешка каша, защото Ема много я харесва. Ето днес направих и съм замразила още три бурканчета. Ти иначе доста неща си споменала. Боб готвя и за нея, утре качамак ще пробвам.
На мен нещо не ми се обаждат от пустата кухня  Sad и ще взема да я запиша на частна , но сега събирам инфо. Като сготва едно ядене не мога да и давам и на обяд и на вечеря едно и също , значи трябва да готвя две  ooooh!, а не съм много по тая част.

# 34
Деичка    bouquet

Бубка, аз не замразявам храни, най-много да сваря картофи за 2 порции негови и на обяд да му сложа пилешко, а за вечерта - моркови и спанак (пресно сварени), това е в случай като днешния - за обяд си правихме риба ( а на него ще му дам риба след 1.5 г), а вечерта карахме на "туй-онуй", но обикновено готвя и за 3мата ни едно и също, но винаги е прясно наготвено, а и той е Мистър Каприз - само домашно и днешно, друго не харесва и това е, но ако искате да пишем пак дневните менюта - който иска разбира се, и така ще обменяме идеи Peace

Филипка де се изгуби newsm78

# 35
Иленка, на една приятелка детето беше със запушен слъзен канал и му правиха лазерна операция във Варна, не знам дали и при Диди е същото, но те тръгнаха с голям страх, а се оказа една съвсем лека корекция, лошото е само, че се прави под пълна упойка, но детето е добре сега!

Дея, дано Дея-Мария стане един добър и човечен лекар, да помага на хората! А за зъбите не знам, какво казва педиатъра?

Бубка, аз не мога да съм ти много полезна, защото през по-голяма част от времето готви свекърва ми (аз само почивните дни), но както писах преди, горе-долу същото е менюто и на Йои - супи, манджи, десерти с прясно мляко. И аз не замразявам, готвим горе-долу за два дни - 1 супа, 1 манджа, десерт - всеки ден.

Данче, Йоан ще става Попай Моряка, защото е луд за спанак и всякакви зелении - коприва, лопуш, зелена салата( без оцет).

Смин, каква е спиралата?

# 36
Дея, добре си се завърнала!   bouquet Не се притеснявай за зъбчетата, но питай доктора все пак. Мисля, че до 18 месеца трябва да излезнат.  newsm78

Аз пак тъпо и упорито за манджите. Не е спешно, но ще съм благодарна да оформим някаква дискусия. Казвайте какво готвите.  Laughing

Особено ме интересуват времеспестяващи трикове. Чудила съм се дали да не полу-сготвя едно кило кайма (с малко лук и домати), да го замразя на порции, и да го меша размразено с разни комбинации за бързо готвене?

За зъбките-питала съм казват "човек без зъби да сте видяли?"
 Та така ,чакаме ги все още
За храната-аз готвя доста неща,ако искаш ще напиша някои друга рецепта. Примерно и правя кремчета на др.Йоткер,мляко с ориз,за обед гювече,домати с ориз и мн. други,обаче никога не съм замразявала храна,само пиле с ориз и мусака

Лейси,Дея-Мария също така заспива само със шише мляко...
Едно време моята баба искаше аз да стана лекарка и имах възможност,но не и особено желание,дано тя пък сбъдне мечтата и

# 37
Наде, чета другата тема. И се чудя дали това вашето не е като това нашето което Симона изкара преди месец:3 дни температура. После Т изчезва и се появява обрив. По лицето, по вратлето , зад ушите, по тялото, в памперс зоната, без крайници. Нищо не се дава като лекарство , само минава. При нас със сигурност не беше реакция към парацетамол, защото Симона не мога да я накарам да го пие, и сваляхме Т-то с алтернативни методи. Някои доктори не я разпознават и признават тази болест и решават че е алергична реакция.

Хайде по другите темички
1. В кошарата не влиза, поне не в мое присъствие, не играе там, и не спи там Sad
2. Не плаче вече от нови хора
3. Не смуче биба, а пръст
4. Гърнето го отказа след като проходи. Ще пробвам пак по-нататък
5. Режима искам да го променим, че е яко кърмене, когато съм наоколо. В това хубаво време не можем да останем по-дълго на площадката вечер, само ми рови в деколтето. Ако баща и я вземе  ме гледа обвинително и реве с една правоъгълна уста. Тези дни не искаше да яде нищо друго. Ох, искам да приключваме, но как да я откажа без рев и травми.
6. Заради точка 5, гърдите ми са все още във форма

Бубка, другата седмица ще ти публикувам седмичното меню на нашата кухня. Но това с каймата е добра идея. Може после да я добявиш примерно към макарони, към грах и картофи.

# 38
Въпрос към кърмещите:
 - Как се чувствате сега, когато децата разбират?
Може и да ви се сторя малко консервативна на тази тема, няма да ви се разсърдя, надявам се и вие да не ми се сърдите, но на мен ще ми е малко странно и неудобно.
Интересно ми е какво е усещането, детето как се чувства, като разбира, как реагира?
Наде, Черепахова, звучи много страшно тази болест, дано никога повече не ви спохожда! Hug Heart Eyes Hug
А, Фил, къде е наистина  newsm78

# 39
  • Boston, MA
Супер, Дея, Черепахче (и всички останали), давайте рецепти и менюта, когато се сетите!

Тина, браво! И на мен как ми се е прияло пилешка каша (фрикасе, нали?), идеално ме подсети! Ще накарам майка ми да направи.

Готвенето - повече е майка ми, но аз трябва да напазарувам, да направя меню и да издам заповед, не е много инициативна. Но много ми помага милата - вече и пере, суши, сгъва. Проблемът е, че с Дани наоколо почти нищо не може да се прави, иска постоянно внимание човекът. Аз (или мъжът ми) понякога правя бързи вечери за нас (печено месо/риба + салати, спагети и т.н.), но за джуджето си трябва манджа...

С гърнето засега имаме относителен успех - ползва го за номер 2 - 99%, за номер 1 - 50%.

За майките, които смятат да чакат до по-късно, за да пробват гърне - аз също бях така, и попрочетох по темата - оказва се, че много "твърди" мнения сега биват отхвърлени, като например, че нервните окончания, с които детето усеща, че ходи, при момичетата "узрявали" на 18 месеца, при момчетата по-късно. Най-голямата ми мотивация за слагане на Дани на гърне отсега е, че в по-късна възраст децата се инатят много и е огромна борба да ги накараш да направят каквото искаш. Понякога може да формират емоционална привързаност към "отделеното" (приятелско дете ходеше в тоалетната успешно, но като започнали да я карат да пуска водата, се разревала и край - 3 години и малко е). Та, мисълта ми е - не отхвърляйте напълно възможността!  Peace

Черепахова, тази болест на Симона петата (или шестата) ли беше?

Филипа наистина зачезна...

# 40
Леска, при мен чувствата са смесени. Хем ми е едно такова миличко, като започне да похапва все едно е още бебе, а не хлапе. Но от друга страна вече не ми е комфортно, особено навън като ми задърпа блузата. Абе искам да свърши, но ми е жал... не искам да плаче, а тя ще плаче много Sad

Фил, хайманосва някъде, надявам се Wink

А с Бюти и Давид какво ли става Rolling Eyes

Бурка,  доки каза - "шестата"

Лека нощ на всички Hug

# 41
  • 2 етажа над тавана
Ехоооо, момичета, прелитам на бърз отчет и разпис, че досега четох изписаното.

Най-напред честити рождени дни на малките и големи рожденици от отминалите дни. Всяко хубаво нещо да ги споходи в живота! Hug Hug Hug

За болните дечица и мами - прегръдки и съчувствие, бързо преборване на болестите! Hug Heart Eyes

По обсъжданите теми да кажа набързо:
1. Маги сама си играе за кратко, където свари из нас - най често на пода по средата на коридора, според баща й това й е зоната, от която може да вижда всички врати в апартамента и да има контрол кой къде ходи Mr. Green В креватчето си не играе, а и рядко спи там - обикновено сутрешния сън там го прекарва.
2. Не заспива сама, само с гушкане от мен, болна тема ми е това Tired
3. От непознати не плаче, след 1-2минутно оглеждане на човека почва да се закача и да се хили. Има обаче 2 човека, които познава и въпреки това при тях не иска да ходи и ги гледа втрещено и се гуши в мен.
4. Гърне ползва около 90% с успех.
5.Режима й(ако може да се каже, че има такъв) - е следния:
събуждане около 7-7,30часа и сутрешно кърмене
9часа -закуска - попара, кус-кус, елда,грис -  всичко с извара и масло или бебешко мюсли със сливи
12-13 часа - обяд - месна/посна манджа - домашно правена, понякога купено пюре и плод за десерт(най-често банан)
16 16,30часа - закуска - кисело мляко с бисквити или с плод, плодово пюре с извара, няколко пъти й давах кисел, но не е очарована
19-19,30часа - вечеря - от нашето ядене по малко+нейното си - нещо леко - ориз със зеленчук или картоф със зеленцук, или кисело мляко
към 20,30-21 най-късно - вечерно кърмене, понякога заспива, докато я кърмя
към това добавете и кърмене през деня, когато си иска
Вчера и днес почти изцяло отказва да яде твърда храна и само с кърмене си остана - дразни я лъжицата в устата й покрай зъбите.
6. Във връзка с кърменето и гърдите - въпреки че все още кърмя, гърдите ми са в плачевно състояние, а и беба не спира да ги мачка и щипе при всяко кърмене Tired
7. Свалянето на кг хич не ми е проблем - вече съм 54 кг, а точно преди да родя бях заковала кантара на 82. Кърменето не ми пречи, а продължавам да ям като за световно.
8. Малко ми е странно беба като суче сега с малката си разбираща главица - вкъщи ми дърпа блузата и вика ам-ам да й дам, навън не го прави и все още не ми се е налагало да обяснявам на хората защо ме дърпа за деколтето детето Mr. Green Но и не ми пука от хората - свикнах да ме гледат оцъклено и да викат "Ама ти още ли я кърмиш?" Shocked , а пък тя така си се сгушва в мен като цока, че скорошна раздяла не виждам с тази НАША(щото не е само нейна, де) пристрастеност Blush

Всички сладурковци са страхотни на снимките!

А за нашите приключения през почивните дни на вилата утре ще разправям, пък може и снимки да успея да кача. Mr. Green

Лека от мен и целувки на всички. Hug Heart Eyes

# 42
Леска, при мен чувствата са смесени. Хем ми е едно такова миличко, като започне да похапва все едно е още бебе, а не хлапе. Но от друга страна вече не ми е комфортно, особено навън като ми задърпа блузата. Абе искам да свърши, но ми е жал... не искам да плаче, а тя ще плаче много Sad

Ян4е, все едно описваШ мен преди няколко седмици. Бях 100% сигурна, 4е или няма да успеем да я отбием, или 4е Ще стане с големи драми. Но детето ни иzненада, напълно. Дори бих каzала, 4е zа мен раzдялата беШе по трудна  Laughing

Дан4е, мерси zа обяснението  Laughing  zна4и Милена полzва коШарата само zа спане. Ако не спи, е иzвън нея. Не я паркирам там  Mr. Green

Гърдите ми са окей, бих каzала както преди бременността  Peace  Корема трябва да го стегна, и не само него  Tired  Докато кърмех не съм се ограни4авала откъм храната. Смин, ти как така отслабваШ сега, в смисъл, нали не трябва?  newsm78

Енви, искам да иzместя режима, zаЩото сега не спи преz деня  Crazy Та ставаме zаедно, докато се оправим и слеzем да zакусваме, става към 11  Whistling  и никаква работа не мога да върШа, 4ак след 20 4аса. Предпо4итам да ставам по рано, но да имам и малко свободно време преz деня  Peace 

Буба, тук препоръ4ват да се готви със zамраzени zелен4уци, zаЩото имат пове4е витамини от пресните. Те са zамраzени едва ли не веднага след реколтата, докато пресните тепърва трябва да вляzат в търговската мрежа и докато ги купиШ и приготвяШ, ве4е не са толкова пресни  Outta Joint  Та това си е улеснение, отпада миенето и ряzането на zелен4уците  Wink

А zа месото да ви питам, как го приготвяте, пасирано ли го давате или как?

И zаЩо давате 2 пъти дневно манджа? Не стига ли веднъж на ден, например на обяд, и ве4ерта да се дава неЩо по леко, например филия хляб с неЩо  newsm78

Милена пък не оби4а хляб  ooooh!  и не zнам с какво да zаместя мле4ната каШа ве4ерта.... Идеи?

Бабъл, как сте със съня ина4е, има ли подобрение?

# 43
Добро утро, момичета.
Я да дам и аз един бърз отчет, че скоро не съм го правила май Simple Smile
Пламен още не е проходил, а пък мен ме сърбят ръцете вече да му правя питката. Иначе си ходи добре като се държи за ръката ми, но като го пусна сяда по дупе и започва да лази. Режимът му е горе-долу следният: Сутрин се събуждаме около 6.30. Сучи около 15-20 минути. Аз заминавам на работа, а майка ми застъпва на смяна да го гледа. После към 8.30-9.00 пак заспива. До към 11. Към 1-2 пак спи за около час, два. Вечер заспива към 9-10 часа. Обаче този режим е труден за изпълнение през почивните дни, защото тогава Митко не го оставя да спи сутрин и спят само следобед двамата. В кошарата се заиграва сам, но само когато аз не съм вкъщи. Вкъщи ли съм все иска да го гушкам и реве като го оставя сам в кошарата.
Хапва попара, мляко с бисквити, супи, и от нашите манджи, които стават и за деца Simple Smile Кърмя го вечер и често заспива на гърдата. Понякога спи цяла нощ, а когато се събуди баща му го взема от кошарата, аз му давам цицата и продължаваме да си спим до сутринта. Хем ми се иска вече да го отбивам, хем не ми се ще. Най-вече искам да го отбия, защото още нямам цикъл и ми е все нервно. Та поне цикълът ми да се появи пак. Ама пък ми е много приятно като го кърмя.
На гърнето сме го слагали само 2 пъти и то последните дни, но без успех и се отказах за сега. Аз мисля, че е и рано още де, но баща му реши да опитаме.
Биберон никога не съм давала и отпада проблема с отучването Simple Smile Обаче пък си лапа палеца като му се доспи и често заспива така.
Айде да свършвам, че много се разписах, а ме чака и работа.
Лек ден на всички.
 Hug

# 44

Добро утро и от мен!
Пак го чаках половин час и не се изпишка....ощщеизследванията не сме правили ooooh!
Иленка, Копер Т е  Peace
Татянче, що да не трябва да се отслабва  newsm78 аз мео и млечни продукти и зеленчуци си хапвам, така че  Wink
месото го режа на дребно Peace
като кърмеща се чувствам супер - Алекс и той, кърмим се и по пейките, е гледат ме странно, ама кво сега  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт