Хайде,бебета,с термин ЮНИ,приготвяйте се за гушки и прегръдки от ухилени муцуни

• 23 409
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро. smile3507Тази нощ ми беше доста ъежка,сън не ме хвана обикоалях като идиотка.Накрая мъжа ми  се скара че не го оставям да се наспи.И се изнесох в другата стая.Гледах ТВ и ших гоблен заспах тая сутрин към 5 часа.И сега се с ъбудих страшно уморена,ще кажеш че съм копала на нивата.
И вчера се преуморих хем.Оправях гардероба,навадих вече летните дрешки,чистих по основно и за капак трябваше да ги огладя.Ама толкова много че ги оставих за днес другата половина. newsm53 smile3508
И сега се мъча да събудя бебо той не шава,и друг път ми се е случвало,явно има дълбок сън smile3504 Misc Baby Bottle newsm32
О малко се размърда smile3501.АЗ този месец за последно ви пиша,защото няма да имаме нет,така ,че другия ще се включа и дано да има много хубаво новини.Щъркелите да оповестяват по най-бързия начин. stork-boy stork-girlза юнските момиченца и момченаца.Хайде ,че съм гладна пак и отивам да хапна.Лек ден на всички мами.
  love001 smile3525

# 151
Добро утро Simple Smile Май всички спинкат до късно днес след бурно празнуване вчера Simple Smile
Най-после и аз понакупих това-онова за бебчо. Знам, че отричате Стеда, но вчера взех малко дрешки от произведено в Бг. Мисля да ги пера на 30 градуса, както на повечето пише, макар че ми е малко чудно на тази температура какво точно ще се изпере  newsm78 А в събота напазарувах от първия блок с бебешките борси на Колхозния дрешки на Вис Виталис и памперси на Хугис за 14.45 - явно цените са като на борсата, за която пише Lilibon,така че на всеки където му е по-близо Wink Аз взех от 3 до 6 кг и дрешките взех повечето да са 24 номер, че последно доктора, при който ходих нали каза да очаквам едно гоолямо бебе  Joy  шишкавелче Simple Smile Вие каква козметика сте купували, че още не съм наясно какво точно ще ми е необходимо  Thinking Доста пообикалях, но никъде не мога да намеря коритце със сифонче, което да не е анатомично, така че май ще прежаля сифончето, че изобщо не ми изглеждат удобни тези анатомичните  newsm78 другото, което ме притеснява са стойките дали са устойчиви, вие какво мислите. Мамите от Вн, които са направили своя сполучлив избор, моля да споделят от къде и за колко са купили.

# 152
  • Варна
Вие каква козметика сте купували, че още не съм наясно какво точно ще ми е необходимо  Thinking Доста пообикалях, но никъде не мога да намеря коритце със сифонче, което да не е анатомично, така че май ще прежаля сифончето, че изобщо не ми изглеждат удобни тези анатомичните  newsm78 другото, което ме притеснява са стойките дали са устойчиви, вие какво мислите. Мамите от Вн, които са направили своя сполучлив избор, моля да споделят от къде и за колко са купили.
И аз май не искам анатомично. По-скоро ще вземем обикновено коритце с шезлонг. За сифонче пък изобщо не съм мислила, таткото иска да е активен "къпач" и ще помага с носенето. Стойките също са ми странни. Онзи ден ги гледах в Слънчо. Клатят се доста лесно наляво-надясно. Но пък кръстниците ни ползват вече година такава комбинация от коритце и стойка и не са имали оплаквания, а човечето им хич не е от кротките  Mr. Green
Аз мисля да купувам козметика след раждането, като говоря с педиатър. Авансово ще си взема само бебешки сапун. За мазане за след баня не знам още какво да ползвам. Познатите ми карат на зехтин, може и аз да съм така.
На мен лично най-мистериозно ми е все още стерилизирането  Thinking Ако кърмя, има ли смисъл от стерилизатор само за шишето за вода, или може в тенджерка? Обаче някои шишета не ставали за този начин. Моите са на Авент и не знам дали са такива. Всъщност всичко идва от това, че нямаме микровълнова и ако искам стерилизатор, трябва да се бръкна поне 70 лв (по спомен). Пък да си купувам микровълнова само заради стерилизирането, пак ми се струва безсмислено... Обаче ако не мога да кърмя? Та май и този въпрос остава за след раждането  Joy Само някакъв временен вариант за водичка ще измисля.

# 153
  • Варна
Здравейте и от мен. Да ви кажа аз също смятам да си купя обикновено корито с шезлонг. Мисля, че ще свърши работа. Аз също много се чудя за стерилизирането. Мои приятелки, които кърмят нямат и смятат че не им трябва. Ние имаме микровълнова, но ако не го ползвам защо да го купувам. Да се похваля по напреднах с покупките за болницата, остава само нощницата, но не мога да си харесам. Командировала съм мама да пере дрешките на бебо, защото при нас от ремонта е голям ужас, но на нея и е приятно. Поне така казва.
Много усмивки и весели преживявания.
Да ви питам кои ще ходи на лекцията на 9 месеца в четвъртък? Аз смятам да ходя, можем да се видим там, както предния път.

# 154
  • Варна
Да ви питам кои ще ходи на лекцията на 9 месеца в четвъртък? Аз смятам да ходя, можем да се видим там, както предния път.
Аз, аз  Party Хайде да се видим пак към 9.10, че да седнем на по-предна маса!
Аз май намерих Количката - Чико Кортина без столчето, вижте: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1222
Хем става за новородени, хем не съм вързана да купя столчето към нея и ще си ползвам моето. И цената е супер, и е Чико  Party Ще я имат след 21 май, което чудесно ме урежда. Остава да убедя таткото  Mr. Green

# 155
  • welcome to the Jungle
Maslinka, много жалко, че няма да имаш нет, но се надявам да намериш най-близкия клуб и да ни пишеш   bouquet. Пожелавам ти леко раждане и жив и здрав беборан   bouquet

Светли, освен шишенцето за вода, ще трябва да стерилизираш и бибите-залъгалки (всеки ден), ако даваш нещо с лъжичка, помпата за кърма ( която е от много части)и др.
Аз кърмих изключително, вода не съм давала, но всеки ден поне по няколко пъти стерилизирах ( помпата за кърма основно).
От друга страна микровълновата и да си я вземете за вкъщи - мисля, че няма да сбъркаш  Peace. Достаполезен уред ми е и го ползваме и за притопляне и за готвене и за размразяване, па на всичкото отгоре и за стерилизиране  Flutter.
В момента в БИЛЛА тече промоция - събираш точки и си купуваш на ЕЛИТ микровълнова, доста прилична, за 70 лв ( колкото един ел. стерилизатор, който можеш само за стерилизиране да ползваш).
ТА лично аз те съветвам на база на моя опит - вземи си микровълнова и прост стерилизатор   bouquet  bouquet  bouquet и хем ще си решиш проблема със стерилността, хем ще имаш едно улеснение в домакинството   bouquet

# 156
Добра утро на всички мами.Svetli количката е много хубава и дано успееш да убедиш таткото PeaceМомичета извинявайте ще ви попитам едно въпросче може да ви се стори глупаво,но как стерилизирате в микровълновата,светнете ме моля Embarassed

# 157
  • Варна
Лионес, знам, ама навремето предпочетохме вместо микровълнова да си купим мини фурничка, нещо като комбинация между парти-грил и фурничка. Сега с микровълнова ще стане дублиране, а и ми е много кът мястото. Трябва да измислям някаква стойка, защото на най-удобния шкаф няма да се събере - много са широки тези микровълнови. Та затова още се чудя и мая  newsm78
А сигурно ли е, че ще ми трябва помпа за кърма?

# 158
Аз си взех стерилизатор и уред за затопляне на Авент от продавалника на половин цена, но онзи ден видях някакъв подобен в бурлекс за 12 лв. и ми се струва, че точно този уред няма значение каква марка е и , че можех да мина и по-тънкажно, ама вече е късно. А за помпата също много се бях навила да си взема на авент, обаче поразрових отчетните на вече родилите мами и гледам , че и тези които имат помпи са ги захвърлили, щом са се научили да се цедят на ръка и казват , че е по-удобно, така че засега ще се въздържа от тази покупка. А за шезлонгчетата - вие за кои говорите , защото видях едни съвсем нестабилни ми изглеждаха от плат и може би някаква тел вътре и едни , които сякаш са по-стабилни, но е по-скоро поставка от пластмаса отколкото шезлонгче.  newsm78 А за лекцията и аз мисля да съм там, но миналата седмица се преместихме да живее по-надалече и не знам дали ще успея навреме, че нали предния път като бях съвсем наблизо и закъснях  Embarassed
П.П. Забравих да ви кажа , че в събота докато обикалях видях още един вариант на шезлонгче - нещо като хамаче от плат, което се заклещва с 5 щипки за коритото и бебчо е един вид хем във въздуха (не опира коритото) хем във водата.

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 11:36 от m_a_y_a

# 159
  • Варна
Аз ще стерилизирам в тенджерата на котлона. Не ми се занимава със стерилизатори. Бъдещата ми педиатърка ме посъветва да си купя стъклено шишенце, за да не се разтапя лесно.  Simple Smile За помпа ще изчакам малко. С изумление научавам от априлките и май-ките, че най-добрата помпа са им собствените ръце, затова ще видя при мен какви ще са нуждите и така ще купувам.

Момичета, днес си купих 50 таблетки магнерот. Нали вече не продават на блистер и се налага да вземеш цялата кутия. Тъй като едва ли ще ми трябват повече от 20-30 таблетки, ако някоя варненска мама се нуждае от магнерот, мога да й продам част от блистерите. Цената излиза 26 ст./таблетка.

Каква е темата в четвъртък във Варна?

# 160
  • Варна
Аз ще стерилизирам в тенджерата на котлона. Не ми се занимава със стерилизатори. Бъдещата ми педиатърка ме посъветва да си купя стъклено шишенце, за да не се разтапя лесно.  Simple Smile За помпа ще изчакам малко. С изумление научавам от априлките и май-ките, че най-добрата помпа са им собствените ръце, затова ще видя при мен какви ще са нуждите и така ще купувам.

Каква е темата в четвъртък във Варна?
Варна
10. 05. 2007г. – 09.30 ч. в Пицария Palazzo Олимпийски клуб, (Ул. Славянска 1-3-5) – Д-р Юлияна Йоргова, педиатър в ДКЦ “Чайка” ще представи темата “Хранене и захранване на кърмачето.”

Лилибон, откъде си взе такова шишенце? А какво ще правиш с бибите?

# 161
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Хей, мараба, мацки!

Ето ме и мен - вече имам нет - истински  smile3501 newsm44
Миналата събота тук имаче буря, падна ужасен гръм в квартала и положението беше почти бедствено - изгорели ПС-та, ТВ-та, липсна на кабелна и нет- абе, ужас.
За щастие ние сме от късметлиите  newsm17 /живеем почти в двора на една гимназия и е пълно с гръмоотводи/, но за нещастие сме последна точка от трасето и 5 дни нямах никакъв нет  smile3514 smile3511 smile3512 и 5 дни някакъв  smile3515 невъзможен.
Днес вече съм на линия - дори и ICQ си имам.

Много ви се радвам колко сте изписали - бая зор видях, докато наваксам !

Гледам, че надълго и нашироко сте обсъждали темата с теченията - аз също бях на Гино-дактарин до снощи. Лекарката ми каза, че е нормално промяна в киселинността преди раждането и е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО при нормално раждане да се изписват глобули превантивно, за да се осигури така да се каже "чист път" на бебо. Така, че не се стряскайте -  newsm10

Аз трябва да стискам до 21.05, за да постъпя в болница - момичета - стискайте палци, защото имам чувството, че нашият хулиган просто няма търпение да излезне - от време на време получавам някакви болки, подобни на менструалните и имам чувството, че ще го изтърва както си вървя  newsm09
А нощно време-  smile3505 направо ме е страх, че ще се разглобя, ако мръдна - то е едно пукане, скърцане - не е за разправяне.

Честито на всички за новите придобивки - със здраве да се ползват  smile3525
newsm51
Аз вече няма какво да купувам - и за бебо всичко е готово - само да е йив и здрав, и моят багаж за болницата е готов - дай Боже, всичко да мине като по вода  newsm17

Да поискам съвет - кои биберони според вас са по-подходящи - сисликонови или каучукови???

Хайде, че се олях!

До скоро!

# 162
  • Варна
Светли, стъкленото шишенце е на Чико, взех го от онова складче, дето ви разправях, но предполагам, ако питаш в магазините, го има на повечето места. И аз не бях чувала, че има стъклени, ама понеже в един съседен форум се вихри някакъв дебат за съставките в пластмасовите шишета, та реших да пробвам стъклено (пък и педиатърката ми го препоръча). Освен това смятам да кърмя, така че шишенцето е по-скоро за резерва или за водичка, ако се налага.

Елз, здравей отново, добре че сте се разминали без големи и скъпи повреди по техниката! Много е неприятно, случвало ми се е.

За бибероните - педиатърката ми твърди, че каучуковите били по-меки и по-подходящи за в началото, но понеже ги гризяли по-лесно, нататък  било добре да се мине на силиконови.

# 163
Привет от нас  preggo в този прекрасен ден!
Прекрасен, непрекрасен, след като единствените дрехи, които ми стават, все още са влажни на простора, не че ме грее много-много колко е прекрасен..  smile3515 Но няма да купувам дрехи и точка! Все пак я вижте ми банерчето, а, аааа? Кой излиза на финалната права днес, а?? bowuu
svetli, за стерилизирането май на първо време ще вършат чудесна работа таблетките и течностите за студена стерилизация. Че и в болницата може да носиш, ако възникне нужда. Не че студената стерилизация е добро перманентно решение де... за първите 6 месеца, това са да кажем 180 дни,  ако купуваш от най-ефтините (Амукина 24 таблетки 12,60лв), и ако трайността на един разтвор е 24часа, значи за 6 месеца това са около 95лв при ежедневно стерилизиране  #Crazy За мен няма съмнение, че при такива сметки си заслужава човек да си купи и електрически стерилизатор.. Иначе m_a_y_a много умно се е ориентирала към продавалника, чак ме загриза и мен  newsm78
Lioness, нали уж биби-залъгалки не се дават първия месец? А за микровълновата - какво ще кажете за това отделяне на вредни химикали, за което стана дума тия дни, от нещата на Авент, БиФрий и т.н.? Освен това, който е гледал филма за водата, знае ефекта на микровълновата върху водните молекули  Sick Убива всичко просто.. Не ми се мисли какво всъщност ядем след подобно третиране..  newsm78
Уж жизнерадостно започнах, а то какво излезе - както вика моичкия, хвърлих ги всичките на черешата и ги оставих да си висят  Joy
Да се похваля - ремонта напреедваааааа!!! Развитие има, колежки, развитие! Ех само беба да си трайка до термин, че ентусиазма ми рязко ще спадне до паника   Sick

Хайде хубав ден на всички, моля ударете му една разходка и за мен!  Hug

# 164
  • Варна
Здрасти и от мен, мамчета!

Гледам, че сте се размислили за стерилизацията. Аз смятам да използвам стерилизатор за микровълнова на Чико. Имам го още от каката и съм много доволна. Беше по-евтин от този на Авент, а и шишетата са ми на Чико. При всички случаи се налага да стерилизираш. Не само шишето за водата. Ами като ти се наложи да излизаш нали трябва да си изцедила кърма и да е приготвена в шише. Все пак няма да се закотвим само вкъщи. Ще имаме нужда от малко разнообразие, ако има кой да гледа бебо за някой друг час разбира се. А и като излизаш не навсякъде можеш да кърмиш. А ако изваряваш пластмасово шише във вряща вода цялото се покрива с варовик, така че по-добре да е стъклено. Но Кетка е права, че на първо време таблетките вършат работа. Поне докато се ориентираш какво ще е най-добре за теб.

Елз, наистина сте късметлии, че сте се разминали без поразии с този токов удар. Като си представиш какво е можело да стане. Точно сега едва ли ви трябват допълнителни разходи  ooooh!.

Варненски мами, може да се присъединя към вас на лекцията в четвъртък, но само, ако съм напълно оздравяла  Praynig. Ще се радвам да се запозная с вас, но и не искам да ви лепна този досаден вирус  Sad.

Утре ще ходя в детската градина до нас, за да проверя какви са шансовете да приемат Вики, защото ще ми е най-удобно. Не съм сигурна колко отзивчива ще бъде директорката, но все пак стискайте ми палци, моля  Praynig.

Усмихнат ден на всички и стискайте, че малко остана  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт