АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 680
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
  • В една далечна галактика...
Някой да знае по колко грама/милилитра трябва да изяжда бебето, след като навърши един месец? На кутиите с АМ пише 150х5 пъти дневно, което ми се вижда множко, особено за кърмени бебета  newsm78

И честито на новите мамета с големите бебета!   bouquet Да са им много здрави, усмихнати и послушни  Laughing

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 08:51 от Misho4ka

# 121
  • Попово
Някой да знае по колко грама/милилитра трябва да изяжда бебето във втория месец? На кутиите с АМ пише 150х5 пъти дневно, което ми се вижда множко, особено за кърмени бебета  newsm78

100-130 гр по книга, ама не ми е ясно как све засича при кърмните бебенца  Embarassed

# 122
  • Пловдив
Страчи, и аз получих лишеи по лицето и се белеше като след плаж. Не сум мазала с нищо специално. Май 1-2 пъти се намазах с мустелата на беба - хидра-бебе, но не вярвам да се оправило от това. Изчезнали са без да ги усетя. А витамини още не съм взела а пия.
450, по спомени и мартенките се чудеха, защо не могат да правят корекции в тези отчетни. Явно не става. По добре някой да си копне кодовете и да си ги съхранява на компа в уърдовски вариянт и като се появи промяна да си я нанася там. А като стане време за следваща тема, направо да си копира файла Peace
За подсеченото дупе - аз мия при всяка смяна, само ако сме на вън ползвам кърпички. В началото докато се науча, събирах акото с кърпичка и после на чешмата. Или ако не слагам шампоанче, после пак кърпичка с олио за да махна жълтеещото от дупето Simple Smile
А като стана въпрос за жълтеене...
Как перете дрешките като са се оакали бебоците? Ние няколко пъти препълваме пампата и ни стига до ушите. Хем пътво пера яко на ръка и после в пералнята и... пак ми остава жълто по бодитата. Направо се влудявам като ги гледам Crossing Arms

Вчера ни казаха да почваме с Вигантола. Като трябва да давам по 1 капка разтвовена в капка кърма и с лъжикча и то преди храненето в 6 newsm78
Е сега ще дам преди това в 9.... Ами не мога през нощите като става за манджа... не може да ме чака да капвам капчици тук и там, да се мотам...
Вие как давате Вигантола?
 И опследно да питам (поне за сега)
Започнахте ли с масажа и гимнастиката?
Аз масажчето... колкото го запомних го правя (но пропускам май разни работи), а гимнастиката ... ми то така си стиска ръцете, че не мога да ги мърдам на никъде  newsm78

# 123
benitta,пробваи нааканото обилно да го напоиш с веро,остави го  да престои 2-3 часа и го изпери,мисля че действа....изпробвах го

# 124
ЧЕСТИТО НА МАМИ DRIZE, PICOLINA и IRKATKA за МАЛКИТЕ ИМ СЪКРОВИЩА !!!

Вигантол-а го давам или в 6 или на следващото хранене, зависи дали е много гладна и се дере от рев или може да ме почака да изцедя мляко в лъжичката и да капна капките. На нас ни изписаха по 2 капки.

Масажи и Гимнастика - започнах с масажите, като навършихме 1 месец, а гимнастиката докторката каза след 2-3 седмици. И Елизара се опъва направо е борба да и изправя ръчичите и крачетата за масажа. Правим само гимнастиката против луксация.

За подсичането - направо съм изумена от действието на крема на Sebamed (Diaper Rash Cream). От два дена спрях всякакви други  мазила и само със Sebamed. Общата червенина изчезна, малките ранички ги няма, а по-големите вече не кървят и се затвярят.

# 125
sisi давай повече инфо за ваксината за 300 лв. ако трябва като дойде момента ще си я взема от плевен, че разликата си е много голяма. аз ако разбера нещо ще пиша.

ая цеденето на ръка го открих сама в банята, но вече успявам и да събирам за камерата с този метод. много ми харесва, че е по-бързо отколкото с помпа и зърната не се нараняват. ще се опитам да ти обясня какво правя дано да ме разбереш. хващам с ръка гърдата като четирите пръста са под нея, а палеца остава от горната страна и с него натискам канала (предполагам че всеки си усеша каналите) като пръста се движи към зърното и тя кърмата направо си хвърчи на стуйки (поне при мен става така).

като съм заговорила за това оказа се че нямам запушени казали на едната гърда, а неправилно съм се опитвала да я изтискам. то трябва да се получи огледален образ а аз не го правех така и си викам пълна цица, а не пуска бях се побъркала. добре че вече се реши този проблем

вигантол давам сутрин в 9, но не го смесвам с кърма, а давам капки за колики и с тях в лъжичката слагам и него. след като спрът коликите ще го мисля.

подсичането и ние не сме имали, само пъпчици и то от памперс и затова ги сменихме.

вчера пак ходих във вела с малката заради пъпчиците по лицето. сега ни казаха да мажем с крема на мустела стелатопия изписаха ни и кренчето за млечица, но ние нямаме и се чудя дали да го давам. те видяха че езичето е бяло, защото се нахраних и тъгнахме без да изплакна устичката. като и давам по 1 лъжичка вода не остава нищо бяло. и сега се чудя да го давам ли...

масаж и ние почнахме тя се дърпа, но аз не се отлазвам за гимнастиката знам, че детето трябва да има 4 кг. а ние още ги нямаме

# 126
За масажа знам, че се прави след навършване на 1 месец.

Каква е тази гимнастика, която обсъждате??? Педиатърката нищо не ми е казвала Embarassed
И за Вигантол не е ставало дума, на следващата консултация ще я питам.

Досега Рая не е имала подсичане. Мажа я с крем Бочко, но мисля да пробвам и един крем по аптекарска рецепта. Препоръчаха ми го, понеже за разлика от Бочко-то при мазане с него по дупето и срамните устнички не се събира бял секрет.

А вие, мацки, мажете ли бебчетата със слънцезащитни кремове? Според мен още е рано за такива, но като гледам Рая какъв тен е направила, а има голям сенник над главата си ... newsm78

# 127
  • София
Добре - значи проблема не е в моя теливизор  Grinning Да се разберем така - аз си правя настъпилите корекции след последната ми тема. Пазя си ги и аз ще пусна следващата тема за да ги има. Предполагам, че после няма да има толкова много корекции и само ще пускаме новите теми. Може и затова така да е направено, защото няма какво толкова да се променя както в отчетни.
За аканото от дрешките: и при мен не се изпра от пералнята. Аз си взех един най-обикновен сабун тео бебе за дупе, препирам преди да сложа в пералнята, но не се изпира съвсем, както е със сапуна го слагам в пералнята и нямам петна. Дано да помогна.

# 128
Здравейте,

ние сме добре, но още не смогвам да изчета всичко , камо ли да пиша Simple Smile

Може ли някой да мо каже дали тел. на НОЙ за справка за болничните е 926 19 90, защото от сутринта звъня и никой не вдига

Чао за сега   bouquet

# 129
Здравейте дами! Кажете моля ви при поставянето на ваксината, защо се гледа дали има бебето пъпчици по тялото?При положение , че ние сме със сополки дали ще ни я сложат? Изглежда пъпчиците са от претопляне, обаче по-леко не ми се ще да обличам, заради сополките.Това е малко като параграф 22  #Crazy Притеснявам се, че вече закъсняваме, чак на 9-ти сме на консултация. Нашата педка е лектор в училището на 9 месеца , а на мен нищо не ми обяснява, все казва аз ще кажа, ама не казва  #2gunfire

# 130
  • Пловдив
Масажите и гимнастиката - на мен от Селена ми казаха след 20-тия ден да започна и там ми ги показаха, ама аз ги забравих  Embarassed

За петната от ако - ами и аз ги пера с веро на ръка и после в пералнята. Днешната порция излезнаха. Значи сигурно зависи от материята на дрешките newsm78

# 131
За аканото - нашите бодита се изпраха, направо в пералнята ги сложих.  Peace
За гинастиката и масажите - док каза, че ще ги почнем след като стане 4 кг., а ние още нямаме.
За ортопеда - кога водихте бебчо, на колко дена, че се чудя дали да звъня сега на ортопеда ?
newsm78

# 132
Здравейте,

за подсичането смрадликата ни помогна Peace , дори само за един ден разликата е очевидна, мисля че няма да се стигне до антибиотичното кремче. 

за Вигантола, Бенита на нас специално ни казаха че се дава сутрин на гладно, даже не си спомням дали и на листовката не пишеше да не се смесва с мляко или нещо такова, не знам защо на теб са ти казали с кърмата да го даваш. да кажат и другите как са им го предписали newsm78

за масажите и гимнастиката на нас ни казаха от 15тия ден да почвам с масажите като избягвам коленца, лакти и гръбначен стълб а гимнастиката след 20тия ден. И нашата мома са й много стегнати ръчичките и крачетата и гимнастиката я правим много внимателно, но когато попитах доктора ми каза че точно това е целта на гимнастиката да отпусне мускулите и да помогне на беба да не седи в такава свита стойчица в която е била 9 месеца.

за разходките и на нас ни казаха първата разходка ви е на изписването, от там всеки ден по малко на двора (ние живеем в къща и имаме двор) и на 12тия ден голяма разходка с количката но до тогава си правеше по 2 или 3 часа спане на двора в коша от количката.

Поздрави,
  bouquet

# 133
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте,

ние сме добре, но още не смогвам да изчета всичко , камо ли да пиша Simple Smile

Може ли някой да мо каже дали тел. на НОЙ за справка за болничните е 926 19 90, защото от сутринта звъня и никой не вдига

Чао за сега   bouquet

ДА И ОЩЕ
926 19 86
926 19 61

# 134
Момичета, надявам се да не ни пропуснете и нас в родените, ако някой прави корекции... Confused
Аз писах преди няколко дни, но понеже нямаше отклик се чудя дали не се забутало някъде радостното ми изявление - бебе Александър, тежи 3450, дълъг е 50 см и се роди на 28.04. в "Тина Киркова". Laughing
И моята борба с кърменето и създаването на режим е голяма...нали не е фатално, че не се храни точно на 3 часа, че каквото и да правя не мога да го накарам да се храни по час? Вие вече сигурно сте го обсъждали сто пъти това, но нали пък скоро се включих сред родилите... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт