АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 681
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Зазу, извинявам се че съм те пропуснала в рекордите, но за теб и за другите мами които не са включени в списъците на родени ще кажа, че в момента немога да вляза да правя корекции по темата. Незнам защо е направено така. Веднъж влизах, но сега ми дава само цитат. Ако някой може да влезе и да направи корекциите от тази тема не са правени никакви.
За млечницата ние сме с дактарин. То с това кърмене на 2.5 часа оставаше и да не изпусна езика. Мажа гърдата като и давам да суче. Докторката да мажа след сукане и езика, ама познаите. Явно е гадно на вкус и ми повръща след това, та спрях да й го мажа. Ако има нещо по ефикасно кажете.

# 106
Имам въпрос: Кой е изкарал бебето си най - рано навън? Моята педиатърка вчера каза, че тя би го извела на 20-тия ден, ама аз сама да си решавам, стига времето да е хубаво. Ние днес сме на 6 дни; мисля утре и в събота да го аклиматизирам на балкона и в неделя: беж в Морската градина. Та според Вас рано ли е?

# 107
Честит Константин на мама irkatka - прекрасно име, това беше мъжкият ни вариант и се радвам, че имаме априлче, кръстено така Simple Smile
Честито и на piccolina за малката принцеса Андреа, както и на drize за Селин. И не на последно място честито на dari stz за синчето й Александър. Всички бебенца да са ви живи и здрави и много радост и щастие да ви носят Simple Smile

Колко много сте изписали за подсеченото дупе и толкова са и различните мнения. Явно си зависи от бебчето. С Руми за две години не съм имала нищо повече от зачервено дупе, никога подсечено или изринато, а ползвам средства, които някои от вас са отрекли. Все пак ще си ги кажа: никога не мия на чешмата за ужас на бабите, а ако се наложи да измия дупе, задължително след това минавам с мокра кърпичка - хлорта в чешмяната вода е доста агресивна. В стандартният ни тоалет участват поне 3-4 мокри кърпички Линеаблу (те са доста воднисти и евтини и хабим на поразия от тях). След това мажа с Павлодерм и слагам Либерото. Но след всичко прочетено се убедих, че е индивидуално - питах и майка ми и тя се изказа от сорта "О, има дечица с доста "токсична" урина" - така ги наричали в лабораторията на шега......

zazu1, няма по-сигурно средство за увеличаване на кърмата от слагане бебето често на гърда, останалите средства са помощни. Моментът, в който си сигурна, че е източило напълно първата гърда, го премести на другата. На следващото кърмене гърдите в обратен ред. Също така е добре да пободуваш няколко нощи и да ги прекараш в кърмене - тежко е, но си струва, в кърмаческия форум съм чела, че пролактинън, отговорен за производството на кърма, се отделял между 2 и 8 сутринта и именнто тогава е най-добре да има няколко кърмения за стимулация Simple Smile.
Успех и не се притеснявай, в началото е най-трудно

# 108
Имам въпрос: Кой е изкарал бебето си най - рано навън? Моята педиатърка вчера каза, че тя би го извела на 20-тия ден, ама аз сама да си решавам, стига времето да е хубаво. Ние днес сме на 6 дни; мисля утре и в събота да го аклиматизирам на балкона и в неделя: беж в Морската градина. Та според Вас рано ли е?
На две дни ни изписаха, а на следващия ден изкарахме няколко часа в Борисова градина и Гергана си спа щастлива там на що-годе чист въздух.

Моята акушерка ме съветваше, че първата разходка е изписването, а втората е на следващия ден, като увеличаваш времетраенето. Спазих го с Румена, а с Гергана се увлякох и детето изкара първият си ден почти навън, вместо у дома. Така че смело извеждай Simple Smile

# 109
450, реших да пробвам нали Страчи е направила универсален потребител именно заради главната страничка и става - ето ме като такъв съм влезнала. Първо излез от твоя акаунт от бутона ИЗХОД, след това влез с потребител Априлки2007 и парола aprilki.
Ако двете ми мадами ме оставят довечера за по-дълго на мира, ще добавя корекциите, ако пък някой има повече време.............

# 110
Някой може ли да ни сложи в рекордите за най-тежко бебе- 4550 гр., защото сме пропуснати там.

Рекордът вече е на Селин на drize - 4.580  Peace

# 111
  • София
Леле били са ни с 30 грама Simple Smile Аз не държа да сме в челото, а да присъстваме в класацията, че си беше зор с такъв тумбак  #Silly
Иначе за кърменето ще пробвам през ноща и добавка само в краен случай, че педито каза, че дадем ли няколко пъти и дотам с кърменето.  smile3518 , а много ми се иска да го кърмя до към 6 месеца, ако има как.

# 112
Момичета - искам съвет - цялата кожа ми се бели, все едно съм била на море  #Crazy Излезнаха ми е лишеи на лицето  #2gunfire Мажа се с бебшко олио и крем за лице на Нивеа постоянно, но няма особен ефект... Чудя се дали да продължас витамините, които пих бременността ? Някоя от вас да пие витамини, защото на мен определено си ми трябват ... Thinking
Зазу, добре дошла отново !  Hug За къменето - вече от собствен опит, подкрепям съвета на Style  Peace При мен е обратното положение и се препълват и болят и ги източвам, та съм малко в порочен кръг, защото има моменти когато яде 3 пъти през 1 час и после откъртва 5-6 часа, през които се цедя защото положението става #Crazy
За разходките - ние излезнахме на 12-ти ден, можеше и по-рано, но бях скапана.
Peace

# 113
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Страчи аз не съм носила при педиатъра акта за раждане, а само попълнихме формуляра за избор на личен лекар.

# 114
  • София
Не знам кой беше писал че е влязъл с акаунта на Априлки, но аз също влизам, няма проблеми - въпроса е че не може да се нанасят корекции. Над мнението ми дава само цитат, а не дава както когато е твое мнението и редактираи. Ако при вас може - нанесете корекциите.  Simple Smile

# 115
  • БГ
честито на drize, dari stz, Piccolina!  smile3525 newsm51 smile3525 newsm10
много а са щастиви ббчовцит и а ги рават.
аз  визам в ритъма на  помпене, ядене, мъчно кърмене, само спането не можем да уредим, и режима от 3 4аса нещо не го хващам, снощи не спах цяла нощ-бебка правеше номера и само мрънкаше #Crazy вие кога къпете бебчовците?
вие докога помпихте преди бебо да се научи за засуква?
забелязах че бебка реагира на светлината , и ми се усмихва, качих снимки в албумчето. Crazy
нищо не казахте за белега след секциото с какво го третирате, аз снощи се къпах нацяло, пръсках с бивацин след това .ама корема малко се е прибрал, при вас как е?
хубва вечер  bouquet аз почвам да будя за къпането ooooh!

# 116
честито на drize, dari stz, Piccolina!

Коликите продължават... чакам да свърша едни капки на байер, които не помагат кой знае колко и да почвам инфакола...
много внимавам какво ям, но бебата се мъчи. явно я боли коремчето. сега едвам заспа.

лека вечер на всички!

# 117
Здравейте отново от нас!
Подсечено дупе- за наша радост, нямаме...поне засега!Обаче аз съм се заредила с крем Бочко,Павлодерм и Бейби Тан,използваме главно мокри кърпички,а се мажем с олиото на Бюбхен при всяка смяна на памперса,което се случва преди всяко хранене,а понякога и малко след това,защото много ги пълним тея памперси,ейййй....ще фалираме.
Кожичката на Криси е много суха, пооправяме се вече, но по лицето още се лющим,какво ще препоръчате?
И друг въпрос: Криси се роди с доста зачервени клепачи, казаха, че ще се разсее тази червенина,но аз питам дали някой е имал такъв проблем и колко трябва да мине за да изчезне червеното?
За ваксините: не съм се ориентирала още, но нашата педка каза, че вече всички ваксини,които поема ЗК са мъртви и няма риск за бебетата, както отпада и това, че трябва да са нахранени или обратното при ваксинация.
акт за раждане- какви са тея срокове при вас?При нас стана за по-малко от седмица.
Веси, и аз се замислям за тази ваксина на шийката на матката.На мен ми казаха, че е 300лв.,прави се обаче след някакви изследвания, възрастовата граница е 27 години.Ако разучиш нещо по-подробно, сподели!

# 118
За къпането - къпем дребното в 20-20.30. Следва ядене и в леглото.

За цеденето - цедих се първите 10 дена след тръгването на коластрата и после на кърмата, понеже гърдите ми бяха големи и напрегнати.

За белега - мисля да се мажа с Контрактубекс, но ми казаха да изчакам да минат 40 дена от операцията. Защо? newsm78 А шкембето ми почти се е прибрало.

За акта за раждане - на Рая беше готов 1 седмица след изписването.

# 119
Благодаря за честитките за именния ден на Бобчо  Hug, а аз от бързане забравих за виртуалната почерпка  Embarassed.

За подсичането, мисля че бях споделяла, но пак ще кажа. С прибирането, още на втория ден бях подсякла Кико и много се притесних - мажех само с крема на СебаМед, а след акане почиствах само с кърпички  Rolling Eyes. По спомени от четенето във форума и по препоръка на моя приятелка, купих Пенатен, а по съвет на майка ми започнах след къпане и миене на дупето да намазвам най-напред с олио (на СебаМед) и след това пак Пенатен  Peace. Пъпчиците видимо завяхнаха още на следващия ден. Номера е да има филм от крема по дупето, за да се избегне пряк достъп на урина до кожата  Wink. Та, уверете се, че след миене дупето е сухо преди да започнете с мазането; също така внимавайте да не намазвате крема и той да е вече попил или сте го размазали до там, че да се усеща пак само кожа - трябва да има добър слой от крема. Аз лично мажа с крем при всяка смяна (преди всяко хранене), а след акане мия дупето и мажа с олио и крем  bowuu.

Честити бебчета на всички нови мами   bouquet. Зазу и Драйз, браво на вас за големите бебета  Peace.

Белега не го третирам с нищо. Но то като цяло корема ми на нищо не прилича - пигментиран е ужасно, още е сбръчкан и като медуза... Направо не ми се поглежда в огледалото. Ще пробвам с клин да видя дали ще се прибере малко.

Цеденето, как се цедите на ръка?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт