Няма любов, само приятелство

• 2 308
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от честни съвети, защото аз вече не знам какво правя.

От 1 година съм във връзка с мъж, с когото ми е спокойно, но не го обичам. Нямам желание за секс и нито веднъж за този период не съм изпитала оргазъм.

Стоя с него, защото ме е страх да остана сама. Минала съм през много тежки неща САМА, силна съм и съм се справила, но онова ужасно чувство, че няма на кого да се обадя е много надълбоко закоренено в мен и не искам да изпитам това отново.

Той иска бъдеще и деца, а аз не искам това с него. Не мога да кажа, че съм щастлива, но не съм самотна. Имаме разбирателство, чувствам се спокойна, но това не е достатъчно, защото нямам привличане. Чувствам единствено привързаност към този човек и панически страх да не го загубя.

П.с. Знам, че страхът да не го загубя и липсата на желание за бъдеще са противоречие. Просто не искам да го изгубя в този етап от живота си.

# 1
Не искаш деца и бъдеще с този мъж, не искаш и да го изгубиш - това е цялото противоречие.
 Може би е добре да помислиш и той какво иска и имаш ли право да му го отнемаш. Панически страхове се лекуват с терапия, не с мъж.

# 2
Не е честно този добър по твоите думи мъж да бъде използван. Той не е виновен за твоите дефицити и единственото достойно развитие на нещата е да го освободиш от себе си и да му дадеш шанс наистина да намери това, което търси - семейство и деца.  Теб те мъчи съвестта и ако не спреш, ще те разболее, ще ти отрови живота, ще намразиш себе си и него, макар той да няма грам вина. Надявам се да постъпиш достойно.

# 3
Няма тепърва да го заобичаш. Не му губи времето,  не е честно спрямо него. А и ти може да срещнеш онази, голямата любов и ще ти е по-лесно, ако си свободна. И пак, по-честно.

# 4
Явно просто не можете да стоите сингъл. Една година е нищо,спрете да си губите времето. Да започнеш връзка без грам привличане, само за да не си сам... Ужасна стратегия, която не води до нищо добро.

# 5
Голяма си използвачка и егоистка.
Бъди честна с хората.
Щото някой ден и с теб може някой да постъпи така грозно.
Да те мотка щото си удобна. Ще си го заслужиш.

# 6
  • София
Ами, как да обикнеш някого, като не смееш да останеш сама и за ден? Да те светна, че когато човек е във връзка не търси  половинка. И естествено от отстрещната страна бягат от обвързани жени, освен с цел секс.
Тоест, утре като отидете заедно в магазина за ръчичка там може би ще стои мъж, който е предопределен за теб. Обаче като ви види двамата няма да се насочи към теб дори и да се блъснете. Най-много да погледне приятелят ти и да се извини. Докато, ако не си обвързана може да се заприказвате, да се уговорите за среща, да се сприятелите и може би да се влюбите.
В смисъл, онзи ден си говорихме с приятелка за наш приятел, който години беше във връзка без перспектива, на мен ми е споделял, че е знаел, че не е тя жената, ама си кюта. Да, ама вече е на 50г, сам без жена и семейство. И много му тежи.

# 7
Здравейте! Имам нужда от честни съвети, защото аз вече не знам какво правя.

От 1 година съм във връзка с мъж, с когото ми е спокойно, но не го обичам. Нямам желание за секс и нито веднъж за този период не съм изпитала оргазъм.

Стоя с него, защото ме е страх да остана сама. Минала съм през много тежки неща САМА, силна съм и съм се справила, но онова ужасно чувство, че няма на кого да се обадя е много надълбоко закоренено в мен и не искам да изпитам това отново.

Той иска бъдеще и деца, а аз не искам това с него. Не мога да кажа, че съм щастлива, но не съм самотна. Имаме разбирателство, чувствам се спокойна, но това не е достатъчно, защото нямам привличане. Чувствам единствено привързаност към този човек и панически страх да не го загубя.

П.с. Знам, че страхът да не го загубя и липсата на желание за бъдеще са противоречие. Просто не искам да го изгубя в този етап от живота си.

А кога искаш да го изгубиш?
Когато си намерила по-подходящ?

После по-подходящият може да те остави по същата причина като твоята сега - че си му само удобна.
Тогава какво правиш? Връщаш се при първия (ако паркомястото е още свободно) или търсиш трети..

# 8
Каква ти е ползата, че не си сама, като си постоянно недоволна и неудовлетворена. Да беше доволна да стоиш, а то явно не е така.  И какво му е толкова страшното да си без мъж в днешно време...

Виж за деца е хубаво да помислиш и да направиш някакви планове, защото за теб времето си върви. Този мъж, когото използваш само за да не си сама може да има деца и с друга, нали знаеш, но за тебе не е толкова сигурно, ако изчакваш прекалено дълго да вземеш решение. Ако ще търсиш друг, не трябва да си губиш времето.

# 9
Такъв отявлен егоист и то в лицето на жена ( защото това качество е по присъщо за мъжете), е направо отблъскващо.
Значи ти живееш с него, черпиш ресурси, време, отношение, а всъщност му губиш времето, само защото те е страх да останеш сама ?
А дали си даваш сметка, той дали е щастлив с теб?
Освободи човека и му дай шанса да срещне жена, която ще му даде всичко това, за което ти го баламосваш и губиш времето.
Отвращават ме такива хора- егоисти.

# 10
Надявам се в Ада да има специално място за хората, които губят години от живота на добри и отговорни човеци, само защото се чувстват несигурни, търсят удобство, или просто топло местенце докато се появи нещо ново в живота им. Тогава те изхвърлят добрите и отговорните човеци като употребени кърпички  без грам угризения или вина и се хвърлят с главата напред. А другият човек си остава сам с мъката, с предателството, със загубеното доверие, употребената любов.
Един така предаден човек може никога повече да не се довери отново и да не обича отново. Може до края на живота си да остане сам, но интересува ли се този, който го е използвал - неееее, той им право на щастие, на любов, на страст, да живее, както си иска.

Да, губите времето на човека, който изглежда е свестен, правите го умишлено, нарочно, лъжете го само защото сте егоистка, която не иска да остане сама.
Намереге капка съвест в себе си и му кажете всичко, не му губете повече от живота, отколкото вече сте, защото той никога няма да си върне изгубените месеци и години.

# 11
Баш, цоца яко парички, ама се прави на три и половина Grinning

# 12
Няма тепърва да го заобичаш. Не му губи времето,  не е честно спрямо него. А и ти може да срещнеш онази, голямата любов и ще ти е по-лесно, ако си свободна. И пак, по-честно.

Или поне му кажи точно това, което написа тук. Може пък да го устройва, ако не се разделяте.

# 13
  • София
Отношението към мъжа е некоректно и използваческо. След като на първата година е такова, е редно да му го кажеш, а не той да се чуди защо не го искаш физически и да се чуди къде греши. Не е редно той да плаща за твоите несигурности и страхове, когато може да си намери жена, която да го оцени реално.

# 14
Много егоистично от твоя страна.
Бъди честна с човека и не му губи времето и парите.

Общи условия

Активация на акаунт