Отнета книжка за дерегистрирана кола – какво да правя?

• 2 324
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Какво има да ни гарантира? Той плаща на увредените от шофьори без застраховка ГО.

# 16
Какво има да ни гарантира? Той плаща на увредените от шофьори без застраховка ГО.

Само толкова ли?

Нормално ли беше въпросното увеличение на ГО с цели 100лева след фалита на Олимпик??? И застрахованите там май са пили студена вода.......

Всичко е нагласено и узаконено във вреда на нещастния потребител, а някои ни обясняват, че точно така трябва да бъде! И той да не възразява, а само да плаща.......

Последна редакция: нд, 03 май 2026, 22:51 от vl

# 17
  • София
Нормално е спрямо изплащането на обезщетения, както в България, така и в чужбина.
Най- ниските цени на ГО са в България, след нас Румъния.

# 18
  • Пловдив
Ми това му е функцията на фонда - да плаща вместо незастрахованите. Без, разбира се, това да ги освобождава тях от отговорност (регресна).

# 19
Ми това му е функцията на фонда - да плаща вместо незастрахованите. Без, разбира се, това да ги освобождава тях от отговорност (регресна).

И само дотам? Това достатъчно ли е? Дали пък не се краде от него???

Нормално е спрямо изплащането на обезщетения, както в България, така и в чужбина.
Най- ниските цени на ГО са в България, след нас Румъния.

А заплатите как са? Някога даваха премии на служители на застрахователните компании, защото са плащали по-ниски обезщетения на пострадалите! Може и сега да е същото, не зная......

# 20
  • Пловдив
Е ми дотам е според замисъла на закона, доколкото ми е известно. Каквото пише там, това трябва да прави фондът.
Дали се краде, не мога да кажа.
Но няма пряко нищо общо с вдигането на цените на застраховките.

# 21
Е ми дотам е според замисъла на закона, доколкото ми е известно. Каквото пише там, това трябва да прави фондът.
Дали се краде, не мога да кажа.
Но няма пряко нищо общо с вдигането на цените на застраховките.

Да, поредния бандитски закон.....Бандата престъпници е окупирала държавата и даже чрез бандитските закони издевателства над населението! Отнемането на книжката заради ГО какво е?

Фалитът на Олимпик имаше много общо с цените!

# 22
  • София
Липсата на ГО и технически преглед за мен трябва да се инкриминира, не само да се отнема книжка.

# 23
Липсата на ГО и технически преглед за мен трябва да се инкриминира, не само да се отнема книжка.

Да, бе. А алкохолът, превишената скорост, изпреварването на ръба на катастрофата??? Колко книжки са отнети заради последното?

ГО няма нищо общо с безопасността на движението! Прегледът има. Обаче, ако колата е с изтекъл преглед и отива на такъв, тогава???

Последна редакция: пн, 04 май 2026, 00:26 от vl

# 24
  • София
Колко изтекъл - днес, преди година?
И защо да има разлика.

ГО - гражданска отговорност.
Защо моята вноска в Гаранционен фонд трябва да плаща за нечия безотговорност?

А, при причинена смърт? А при имуществени вреди ( някой влязъл с колата в моята къща)?

# 25
Колко изтекъл - днес, преди година?
И защо да има разлика.

ГО - гражданска отговорност.
Защо моята вноска в Гаранционен фонд трябва да плаща за нечия безотговорност?

А, при причинена смърт? А при имуществени вреди ( някой влязъл с колата в моята къща)?

Не плащай ГО, какъв ти е проблема? Може и да не караш изобщо кола......Отказът от шофиране проблем ли е?

# 26
  • София
Писателска немощ ли, какво?

Плащам, защото ползвам автомобил. Така е заложено в закона и аз го спазвам. Не е пожелателно, а задължително.

Ако подхождаме с твоя съвет към всичко в гражданско общество, къде щеше да му излезе колая?

# 27
Писателска немощ ли, какво?

Плащам, защото ползвам автомобил. Така е заложено в закона и аз го спазвам. Не е пожелателно, а задължително.

Ако подхождаме с твоя съвет към всичко в гражданско общество, къде щеше да му излезе колая?

Напротив, престъпните закони трябва много остро да се критикуват! Авторката точно заради такъв е създала темата. ГО не застрашава безопасността! А книжката би следвало да се отнема точно заради сериозно застрашаване! И примерите дадох......Какво още искаш? Не ти харесвало, че някой не плаща ГО......Такъв е животът......Не е възможно всичко да бъде изрядно.......И аз през годините не плащах непрекъснато ГО, защото карам рядко.......Не би трябвало да плащаме, когато доста месеци не караме! Не ме интересува бандитския закон!

# 28
  • София
Като не е изрядно - има последствия, оставаш без книжка.
Какъв е проблемът?

# 29
Като не е изрядно - има последствия, оставаш без книжка.
Какъв е проблемът?

Както виждаме проблемът е с авторката и то заради престъпен закон! Не е застрашила безопасността на движението, а то е най-важното! Но май не си го осмислила.....

Общи условия

Активация на акаунт