Ето, лято идва вече, крачи смело ФЕВРУАРСКОТО човече

• 9 661
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Рибче, голяма красавица е Сузи! Grinning При разстройство не е необходимо да чакаш дълго. Винаги можеш да дадеш печена ябълка, банан, настърган кашкавал или суха бисквита. Ако не помогне...чичо доктор.
Краси, тая продавачка не е ли чувала за телефони? Да не и се е случило нещо лошо?Или просто е шемет? Mr. Green

От няколко дена Кокемон казва  нови думи - на леля си "леля" и на бебето и Влади - "Ляди"  Laughing
Като излизаме на разходка и му казвам, че отиваме при децата -  казва "атата"  и го повтаря докато не ги види.

Не спирате да се развивате с бясна скорост, браво Peace Л и В са най трудните буквички. Точно днес четох за степента на развитие за 15мес. http://www.bg-mamma.com/site/content/view/246/53/  Калоян горе-долу покрива нормите, но вие сте шампиони, с няколко месеца напред. Кърмените деца си личат и друг път съм го казвала   bouquet   bouquet   bouquet
Всички болни душички бързо да оздравяват, а мамите тревогите да забравят!

# 226
Здравейте момичета!
Концертът беше в зала "Христо Ботев", с грамоти, с награди, с всичките му салтанати. Скъпата, как да не плаче човек! Рая беше много вдъхновена и дори си заряза партньора, който нещо се пообърка и продължи с учителя по латино. Той не й преподава на нея, но.... Нямаше сценична треска, нямаше объркване. Бяха много сладки всички дечица, дори имаше и мъници от ясленска група. Истински бонбони! Момиченцата с истински тоалет за латино танци, а момченцата с риза, панталон и папионка. След концерта ни подариха диск с песните по които танцуваха.....и познайте дали не съм танцувала до полунощ. И аз се вдъхнових! Имаше опция да си закупиме костюмите, с които танцуваха. Ние го направихме. Е, вече не признава други дрехи ooooh!! В чудо се видях!

Ели, за какви целувки иде реч Naughty?!?! Той кавалер Михаил, ама така да му отмъкват под носа красавицата.....ще сменям тактиката Wink Hug.
И аз съм за среща през един от почивните дни!

# 227
  • БГ
Здравейте, мами и дечица! Ето ни и нас, днес по-късничко, но предиобед имахме гости, утре пък чакаме майка ми, така че пълна програма!

elix, ама наистина много напористо това еквадорско гадже и то в тази крехка възраст, не ми се мисли като порасне какъв ще е?! А, Кали си е бонбонка!

anitza, жалко за проваленото участие на международния фестивал, успех за догодина! И аз все още драпам за Варна, но мъжа ми нещо се мота с уреждане на почивка в станция и незнам накрая какви ще ги забърка, намирисва ми на разминаване с морето, дано греша?!

danida82, весело изкарване на сватбата! Дълъг и щастлив семеен живот желая от сърце на брат ти! Наши приятели ще правят сватба на дъщеря си на 19.08. и я чакам с нетърпение!

krasykm06, колкото и банално да звучи - простотията не ходи по гората, а по хората, така че не го взимай толкова навътре, дано скоро намериш нова продавачка, а за тази просто забрави!

ribkata, чудесни снимки, Сузи е много чаровно момиченце! Ситуацията с видеооператора си е направо пладнешки обир, може би следващия път някой от родителите ще се наеме да снима със собствена видеокамера за много по-ниска цена?

bobche, браво на Рая, оправно момиче, веднага се е ориентирала към друг кавалер! Ще се радваме да видим снимки от участието в концерта!

Много кофти време днеска, но ще го изкарам малко малкия, че иначе ще ме направи на луда съвсем скоро  Mr. Green

Nin_ka, това все едно аз съм го писала! По повод лошото време, нас днес здраво ни измокри изненадващ проливен дъжд, да се надяваме - без последствия! Дано надвечер се пооправи, че и на мен много ми се излиза!

На болните душички много прегрътки и скорошно оздравяване от нас!

# 228
Бобче, браво на Рая! И аз си спомням с умиление за концертите на Джули - тя започна на 5годинки спортните танци, и аз що съм ревала от умиление...
Данида82, весела сватба и дълъг, щастлив семеен живот на брат ти!
mama-eli, четох и аз статията за развитие на децата, ама ми се струва остаряла...Май не отчитат акселерацията ми се струва.
Днес си направих труда да запиша някои думи, които Коко казва и действия:
Думички, които произнася, разбирайки значението им:
мама
бабА (обръщение към татко на гръцки)
кака
леля
йайа (баба на гръцки)
папу (обръщение към дядо на гръцки)
бебе
биба
дай
ела
ам - ам
ало
айде
нани
Ляди (Влади)
бубу (обувки)
тита (цица)
нама (няма)
При питане "На колко си годинки" - казва чисто - "На една"
При питане "Как се казваш" - казва Коко и се познава в огледалото
Кучето прави "ав-ав"
Писито прави "мау"
Кравата прави "муу"
Патето прави "па-па"
Магарето прави "и-а"
Кокошките правят "ко-ко-ко"
Петелът прави "кукуику"
Имитира как хърка баща му, как кашля
При питане и на гръцки, и на български как пие кафе дядо - имитира сърбане
При питане "Как се смее Коко" - се смее насила "Хахаха"
Когато отказва да направи нещо - върти пръст и казва "Не-не"
Заканва се с пръст и казва "Ну-ну" (това е от руския език на майка ми)
Посочва очички, носленце, зъбки, ръчички, краченца, цуцуни (пишле на гръцки)
Показва как се слага шапка и къде му е главичката
Показва къде се е ударил, за да го цункаш
Познава много предмети по име и ги носи - дистанционно, тенджери, играчки (крокодил, жираф, мечо, писи, кученце...)
Гушка играчките
Когато е дърпан в пластмасова количка, разбира от команди "Качи си краченцата горе", "Хвани се с две ръчички"
Когато има съмнение, че е лапнал нещо опасно, разбира, когато му кажеш "Изплюй"
Знае къде е банята, когато трябва да се къпе или да му се мие дупето
Разбира, когато му се каже да си мие зъбките
Нарежда фигурки по форми на местата им
Държи молив и драска с него
....
Това значи ли, че е много напред с материала - просто сегашните деца се раждат с висше  Laughing

# 229
Извинете за дългия пост  Embarassed
Ъпгрейднах си сайта - ако ви се гледа....http://olympia75.multiply.com/photos

# 230

Ъпгрейднах си сайта - ако ви се гледа....http://olympia75.multiply.com/photos
Хубави деца, хубави снимки  Hug Е, и готини родители  Laughing

# 231
Здравейте, мами на най-сладките дечица  Hug
Аз уж се подготвям за държавен изпит  ooooh! ама какво да ви кажа - аз пиша - митето отгоре ми, дърпа ми химикала и "рисува" по листите... Мила родна картинка. Ама къде ще му излезе края...незная  Laughing

Гледам във форумчето "заваляли" зелени карти. Успех на печелившите!  Hug

На болничките, пожелавам скорошно оздравяване  Hug

elix, благородно ти завиждам за екскурзийката до слънчева Испания  Heart Eyes(всъщност кого заблуждавам - направо ще се пръсна от яд   Mr. Green)

stefaniika, поласкана съм от вниманието към мен  Blush Дипломната ми работа е на тема "Правоговорната култура на учениците, постъпващи в 1 клас". Общо взето "суха" и скучна работа, ама какво да се прави.
Снимчици на Митето ще гледам да кача тези дни, за да ги видите колко е порастнал.

# 232

Привет момичета вече си имаме дата за гражданският брак 25.05.2007.Още седмица ще съм госпожица.Харесах си рокличка,но я оставих за корекция в сряда ще е готова,харесах и халки утре ще ходим да пробваме и да купим.Всичко става много бързо и нямам време за нищо.Трябва да си резервираме ресторант и за вечерта с приятели някоя "чалготека" или дискотека.

# 233
Добър вечер, сладурани!

krasykm06, благодаря ти за инфото. Ще се почудя още малко и ще действам. А относно продавачката - разбра ли се какъв е случаят? Ако не е имала извинителна причина, то тази жена не е добре с нервата.
Atrakcia, успех при даването на АБ и дано скоро отшуми болестта!
ribkata, радвам се, че детенце е по-добре и че даже е успяла и да изпразнува. Ама тя и хоро е играла - определено оздравява. А левентите как я гледат... Еми така е - нали си ни е хубавица  Wink.
tinka81, много сори за Вили  Sad. Хайде да им минават всички тия гадни болести на малчовци най-накрая  Praynig.
OLYMPIA, честита ви придобивка - люлката. Да разкажеш добре ли се люля Коко на нея. Е, тоя Коко знае страшно много неща... Направо като чета какви дяволии знае, започвам да си мисля, че Деян изостава с развитието си. Подтиснах се  Sad.
bobche, браво за концерта - ама чакаме си ние снимков материал  Crossing Arms.
stefaniika, дано да грешиш и мъжо да те изненада със страхотна почивка и да си изкарате страааахотно!
didun4o, успешна подготовка за държавния изпит. Явно си имаш голям помощник, та да не те мислим  Laughing.
titiii, успешна подготовка за сватбата! Всичко ще мине О.К. Пожелавам ви дъъъъълъг семеен живот и успех в новата страна при новите обичаи и нрави  Hug!

Мами, вие успявате ли да се наспите? Аз нещо явно не мога да се организирам и когато Деян спи на обяд, все ми изникват някакви задачи и не мога да легна да дремна. Имам чувството, че не съм спала от ..... години. И съм с едни тъмни кръгове под очите и съм една такава отвеяна. Доста често напоследък ми се случва да забравям разни неща или да подминавам познати по улицата и те после се сърдят - смятат, че нарочно съм ги подминала.

# 234

Днес едната ни продавачка избяга, оставила ключовете и въз да я няма, и ние с Мони цял ден продаваме  Rolling Eyes
Преди няколко дни една от нашите продавачки дойде 1/2 час преди да и започне работното време и каза, че напуска. На всичкото отгоре каза, че нямаме основание да и се сърдим и да я наричаме несериозна, защото ако наистина беше такава въобще нямаше да дойде да предупреди #Crazy.
 И това не е единствен случай, а просто последния.
 Направо не мога да си го обясня. Confused Хората се оплакват, че нямат пари, че няма работа, а ние не можем да си намери  хора, на които да им се работи Tired.

# 235
OLIMPIA, аз търсех нещо на тема развитие да видя до къде сме и друго не намерих в този сайт, но наистина е поостаряло. Имам си една книжка, с която се съветвам. Тя е разделена на седмици и това ме изнервя/+-10-20 дни не са фатални/. Все ми се струва, че каката беше по-напреднала на тази възраст. Имам предвид умствено и в общуването. Калоян си е зодия Риби и сякаш е по-затворен. Започнах да му свиквам и да му задържам вниманието за известно време, но ми е трудно. Днес рисувахме с моливчета. Винаги му трябва, този който аз държа, хваща го за горния край и се ядосва, че не може да натисне достатъчно. В този час на денонощието ми е трудно да направя същия подробен анализ, като твоя. Това, което се сещам е, че разбира и посочва, неща като гърне, чаша, чорап, пантофка, влакче, костенурка, мече, зайче, тати, кака, баня, зъбки, краче, носле...Ползва по предназначение думичките: тати, айде, ам, на-на, ало, гъди-гъди, да, не...Останалото е бърборене с интонация но без смисъл. Правим "хей ръчички", "варил Мишо каша", показва колко е голям, на колко е годинки, как прави кончето, как киха мама и Зайко, дава целувка...Ох, не се сещам друго.
  Коко определено знае повече неща, като чета това, което си писала. Майка ми казва, че много се вторачвам и било проф. изкривяване. Твърди, че повечето деца отведнъж се отприщват. Баба  Mr. Green
  Мамчета, споделете и вие за напредъка на вашите бебоци!

# 236
Здравейте, мами!
Първо да кажа, че не съм искала да комплексирам и потискам някого, мислех, че всички февруарчета са горе-долу на едно ниво...
Аз пък бях притеснена, че Коко не говори толкова много, защото кака му на 15месеца тръгна на ясла и я спряхме след седмица, защото се оказа, че лелката ги бие по дупетата, когато се напишкат  #Cussing out Тя на годинка беше без памперс и се случваше, ако се заиграе - да се изпусне в гащичките. Та отиваме един ден с баща и да я вземем и тя плаче. Питам я - какво стана, тя ми отговаря "Леля бий дупи на-на", "Защо бие дупе леля" - "Юи (Джули) писсс"...Та смятайте за каква разлика става въпрос. На 18 месеца приказваше с изречения, изговаряше Р и Л без проблем, казваше "радатор" на радиатора, изобщо всички се облещваха  Shocked като я чуят как говори. Няма да споменавам как беше любимка на бабите във махалата във Варна, защото на 3 и половина гледаше сериали и после коментираха с бабетата - "Фернандо това, Лусиа онова"  Joy
 Аз съм проговорила на 1г и осем месеца, и на руски, и малко български - но чисто и без спирка на 2г и 2месеца съм рецитирала стихотворения, дълги по 2-3страници, майка ми направо е откачала  Laughing; малкият ми брат обаче до 3годинки не говореше НИЩО, даже мама не казваше, само Ъъъъ...После да видите какъв речник му се отвори...
Така че, всички деца са различни, различно се развиват.

# 237
Добро утро!
Много са различни децата, затова да не се вайкаме. Я кажете вярвате ли в суеверието, че колкото по-късно се похвалиш за бъдещата рожба, толкова по-късно проговаряло бебчето. Не съм суеверна и си накупих всичко за Калоян преди да се роди, не простирам дрехите по съветите на бабите. Обаче, с дъщеря ми забременях непланирано 1 мес. след сватбата. Отидох на гости на мама за Коледа и тя само като ме погледна и каза "ти си бременна" ShockedМного съм се била разхубавила, очите ми блестяли...Отричах, но като се замислих имах закъснение 10дни и налитах много на лимоните. На 31.12.95 в 21.30 часа ми съобщиха резултата от двоен тест по телефона. Та всички знаеха преди мен Mr. Green За Калоян Криех до петия месец, че беше малко под въпрос. Мария проговори на 1 год. и на 18мес. повтаряше като папагал, Калоян още е с ограничен речник. Снощи малко съм го подценила, но горе-долу това е положението.

# 238
Да се похваля Embarassed Вчера дадох на Малчо прясна ягодка и никаква реакция.

# 239
Здравейте!

Да, наистина децата са много различни, дори  от една майка да са раждани пак са различни.
Олимпия, какви са тези притеснение, то детето си толкова умно и доста думички казва.Голям сладур е, по-богат речник от това какво искаш и то на два езика.
Вили всичко разбира, всичко носи и показва, но думичките не са й много - мама, тате, баба, ам, нани на, бъбъп-за балон и топка , котето и кучето са -ба, а патето -па. За "да" и "не" върти глава. Пее много, но тя си знае какво, а за танците думи нямам.
От няколко дена започна да се качва по диваните. В къщи мебелите са по-високи та и беше доста трудно до сега. При вас как е?
Ние днес сме малко по-добре( да чукна). До тази сутрин успявах да смъкна температурата само за час и отново гореше. Надявам се вече да не вдига. Отгоре на всичко е и с разтройство.

Цитат
Мами, вие успявате ли да се наспите?
Аз също имам чувство че не съм спала от години. Понякога успявам да легна до нея, но за малко.
Също съм доста разсеяна от известно време, нищо не помня и често забравям.

Мама Ели на мен ми  казаха, че не трябвало да крия три месеца че съм бременна, така по късно щяла да проговори. Но не знам, не вярвам много.
Много добре че сте похапнали ягодки и няма лоши реакции. Аз определено съм предупредена от кожната че за нас са забранени до 3годинки.

Общи условия

Активация на акаунт