Боледуването на децата ни - тема 97

• 13 757
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • София
То си е за яд ама дано се оправи и повече не се налага. Иначе Моксифлоксана е много масов вече и няма това действие отпреди няколко години. УНГ каза, че е вършил чудеса, но масовото му изписване и слагане е докарало до тук нещата.

# 61
  • Varna
Да след Моксифлоксацин я почнах веднага със Цилоксан, защото видях че няма да се получат нещата. На третия ден след капане на Цилоксан дадохме секрет . Е няма. Каква е тази гад устойчива, нямам думи. Аз до последно се опитвам със миене на нос хомеопатия и разни леки неща да лекувам. Даже постоянно я мариновах със масла на Дотера. Нищоооо.Този път обаче, съм безсилна.

# 62
  • София
При нас с цилоксана тръгна и назад вече да тече много и просто се отказах и дадох Аугументина. Сяя нямаше смисъл повече да я мъча. Аз някъде 2-3 месеца я мъчих ама повече не издържах.

# 63
На нашето смениха Гентазона с Хидрокортизон с флоранфеникол в коса плюс Виброцил и няма промяна, треви ден слагаме, даваме и Цефзил орално и ушите още да заглъхнали и секрета от окото го има плюс този жълто-зелен сопол, особено сутрин като стане. Преди 10 дни беше прикючил Аугментина и в носа Макситрол. Още на третия ден тогава спря хремата и уж се оправи напълно след пълния курс на лечение.
Чудя се днес дали да не отидем да го прегледат, че много ме притесняват ушите.
Сякаш нещата не се подобряват или е прекалено рано. Вече се отчайвам и не знам какво следва.
Голяма грешка, чене пуснахме МБ на секрет, но пък при него започна вечерта с воднист секрет лек и на сутринта тогава се събуди с никак в ухото и жълт сопол и веднага УНГ назначи лечение.

# 64
  • София
То не пречи да се пусне и да се назначи лечение. После може да се смени според антибиограмата ако е нужно.

# 65
Още в сряда мислех да пуснем и попитах доктора, но според него при вече назначено лечение с АБ нямало да излезе коректен резултат. Разубедих се, но така сякаш не се променят нещата и реша и не знаем каква бактерия борим и май е добре все пак да видим какво е положението.

# 66
  • София
Ама то не всяко АБ ще повлияе то затова са тия антибиограми по принцип. Сега ако се наложи 2-ро АБ би било доста кофти. Все пак обаче изчакай, защото например при моята дъщеря ефект от антибиотика за бактерия имаше чак накрая на лечението вече.

# 67
  • Varna
Моето беше със зелен сопол и зелени гурели в началото. Очите се зачервиха. Като конюнктивит. Почнах я със капките  още в началото и във носа и във очите.  От очите спря секрета на третия ден и спрях да я капя. В носа продължих 10 дена. Без успех. Със Хемофилус инфлуенца е. Според една лекарка, в момента имало много деца със  тази бактерия. За Варна в случая казвам.

# 68
Да и нашето е със същата бактерия. На антибиотик е.

# 69
Моето беше със зелен сопол и зелени гурели в началото. Очите се зачервиха. Като конюнктивит. Почнах я със капките  още в началото и във носа и във очите.  От очите спря секрета на третия ден и спрях да я капя. В носа продължих 10 дена. Без успех. Със Хемофилус инфлуенца е. Според една лекарка, в момента имало много деца със  тази бактерия. За Варна в случая казвам.

Да, много са наистина. Вече от няколко майки чух че са с тази бактерия. И точно на едното бяха изписали цефзил преди това. Но понеже не минаваше пуснаха МБ и излезе че е резистентен.

# 70
Моята също като беше август с хемофилос инфлуенце и не се повлиява ще от капки, унг Шиваров(Варна) изписа цефзил но явно в по голяма доза  беше  и от него така и се раздразни корема че после хвърлихме едни пари за изследванията и да лекувам и корем.

# 71
Моето дете пие Цефзил вече седмица и се оплаква от време на време от болки в корема, но той наскоро пиеше Аугментин и от тогава си има вече проблем с коремчето, въпреки, че не съм спряла да давам Ентерол и Омнибиотик 10.
Надявам се скоро да оздравее, че се съсипа от лекарства напоследък.
Дано всички дечица да се оправят бързо. Сега наистина и около нас има доста болни и по кои наблюдения.
Често се случваше като вземам детето от градина да видя някое детенце със зелен сопол до устатата или кашлящи. Кръговрата на бацила… решихме да го оставим вкъщи дълго и да се стабилизира.

Последна редакция: пт, 17 апр 2026, 15:32 от hintt

# 72
Момичета, детето ми за първи път е с отит (на почти две години е), след колко време започва да пада температурата при употреба на температуропонижаващи. Преди два часа му дадох първа доза антибиотик заедно със свещичка за температурата. Сутринта имаше висока температура, но сега е по-висока от тогава. Предполагам, че е нормално да в поддържа още, но все пак се притеснявам.

# 73
Здравейте, момичета,
Малкият ми син е с хрема и жълт сопол от началото на март. Какво ли не му капахме в носа не минава. Миналата седмица пускахме носен и гърлен секрет и няма бактерия. Преди взимането на изследването не е бил с антибиотични капки повече от 10 дни. Сега от седмица е с Еуфобиум капки за уста и спрей за нос. Като цяло няма много сополи, 2-3 в деня да се издуха, но са много гъсти, понякога хърка или спи с отворена уста. Кашля основно сутрин. Запазих час за събота при доктор Консулов, има доста променливи мнения. И в Пълмед сме ходили при доктор Аделина Пискюлиева останахме доволни, човека беше с отит тогава. Единствено ме спира да отидем в болницата, че доста хора и се чака много а с две хлапета на 5  и 2.5 е доста неприятно.

# 74
Мари, при моето дете след първия прием на АБ след около 5-6 ч температурата започна да пада. Той вдигаше до 39,7 тогава. След втория  прием вече падна до 36 и повече не вдигаше. Кой АБ е изписан?

Общи условия

Активация на акаунт