Боледуването на децата ни - тема 97

• 13 782
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Колко познато... дано мине бързо.
Малката ми сихе сополива, и аз, но аз малко само. А този спрей за гърло Силвъртус е много неприятен, поне са мен. Едно сладко и като го пръсна направо ми призлява.

# 91
  • shumen
Аз ще пробвам пак с Бочко.Моя и той е бял и изгаря винаги на плажа.Ние ходим сутрин до обяд,а след обяд не винаги.
Frozen,познато ми е до болка.Моя е същия.То сега и туй променливо време най-го мразя.При нас пече,а и вятър има тия дни.Срещу нас има детска градина и вчера печеше,а духаше.Видях децата ги бяха изкарали навън и кое облечено,кое съблечено.

# 92
Моето откритие при настоящия сопол е крема за нос Ринолекс. Отпушва и има сулфатиазол, който е антибактериален. Реших да мажа и малката от вчера ш ннес сополките не бяха така зеленш, имаше си бая прозрачно, та съм обнадеждена. Ще видим как ще се развие. Самия крем на мен ми е леко неприятен. Мирише силно на евкалипт и ако подсмърчам повече ми отива в гърлото и става гадно, но детето го приема.

# 93
За слънцезащита и ние се доверяваме на ДМ, не са изгаряли, предимно от 9-12 и от 17-19 сме на морето. Минахме вчера на преглед при УНГ доктор Консулов, изписа Аугоментиn, на 12ч, пробиотик и капки виброциl. Като цяло доста му намаля секрета преди да го заведем, но каза че е отекла лигавицата и вече месец и половина с гноен секрет не било препоръчително увеличава се третата сливица и така. Бях в чудене преди да взема антибиотика, но в крайна сметка нищо не подейства от капките и хапчетата. И този доктор каза, че не е добре антибиотични капки за очи за нос да се ползват. След това трудно се лекуват сополите. При такава ситуация да ползваме отривин, назик или виборцил за 10-14 дни. Бързо оздравяване на всички.

# 94
Моето откритие при настоящия сопол е крема за нос Ринолекс. Отпушва и има сулфатиазол, който е антибактериален. Реших да мажа и малката от вчера ш ннес сополките не бяха така зеленш, имаше си бая прозрачно, та съм обнадеждена. Ще видим как ще се развие. Самия крем на мен ми е леко неприятен. Мирише силно на евкалипт и ако подсмърчам повече ми отива в гърлото и става гадно, но детето го приема.

Пише обаче че не е подходящо за деца под 6г. Не знам на колко е малкото дете.

# 95
Аа моето е на 8.

# 96
  • София
На каката са го изписвали също ама не видяхме ефект. Моят мъж го ползва и при него се повлияват доста бързо нещата.

# 97
Аз на своя глава почнах дукреса капки. Още вчера видях, че обръща на гной, но реших да дам 1 ден шанс 😅
Ще видим какво ще стане, колебая се да го пускам ли на ДГ утре. Явно там си има някой постоянно който прехвърля бактерии.

# 98
Майка ми рядко боледева, но само Ринолекс ползва при нуждо, тя капки не признава. Ще видим, дано мине бързо.

# 99
Аз на своя глава почнах дукреса капки. Още вчера видях, че обръща на гной, но реших да дам 1 ден шанс 😅
Ще видим какво ще стане, колебая се да го пускам ли на ДГ утре. Явно там си има някой постоянно който прехвърля бактерии.
От какво те е страх, че ще се случи?
Като му нарушиш лигавицата на носа всеки път ще му става гноен сопола. Оралният микробиом е първата преграда за вируси и бактерии.
Флуорохинолите са най-гадното нещо от всички антибиотци. Детето ти е много малко.
Ето от министерството за лекарства в Германия, ако може да си го пуснете за превод.
https://www.bfarm.de/SharedDocs/Risikoinformationen/Pharmakovigi … gungsapparat.html
Вярно става въпрос за орален прием, инжектиране или инхалации, но с толкова сериозни предупреждения за тези антибиотици не бих ползвала и капки и то на дете. Препоръчват се само и изключително когато няма друг вид антибиотик.
Група във фейса от увредени.

Последна редакция: нд, 19 апр 2026, 10:49 от Рейна

# 100
Мерси, Рейна. Да знам за тази група.
За градината - редно ли е да ходи сополив, другото е че ще си седи с цифките цял ден.

# 101
Пращай го да си гради имунитета иначе всеки път ще го събаря нещо, трябва да има допир до тези бацили.
Тук сопол не е проблем в градината.

# 102
  • София
Ама тук е 😄

# 103
На теория само. Иначе масово си разцъкват със сополи и кашлици.
На мен ми е тъпо като знам че ще му е запушено и некомфортно. Иначе съм съгласна с Рейна и за това с еколебая

# 104
  • София
Не е на теория. Връщат си ги като стой та гледай. Сега не във всеки случай обаче тука масово сопола не се толерира.

Общи условия

Активация на акаунт