Бебе не се изхожда

• 1 021
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте!
Бебето ми е на почти 3 месеца, храни се с кърма и от 1 месец се изхожда изключително рядко - понякога на 8-9 дни, а понякога се налага да "помогнем" с микро клизмичка. Няма болки, в настроение си е, коремчето не е подуто, има апетит, хапва 6 пъти на ден по 120мл. Консултирахме се и с педиатърката и с гастроентеролог. След обстоен преглед + ехограф становището е, че изразходва изцяло кърмата и затова рядко се изхожда и да продължим да правим микро клизмите на 3 дни. Някоя от вас имала ли е подобен случай, как процедирахте? Не ми се иска толкова често да слагаме клизмички, но в същото време детето не се изхожда, а гастроентеролог казва, че всичко й е наред..

# 1
Моето бебе не ака 3 дни. Беше на 3 месеца и половина. Заведох го на педиатъра, преслуша му коремчето, перисталтиката беше нормална и единственото, което ми препоръча е да го кърмя през деня, а вечер да започна да давам АМ. При нас беше еднократно. После нямахме проблеми.

# 2
  • Sofia
И при нас беше така. По една седмица не се изхождаше. Същото ни казаха - просто усвоява кърмата изцяло.
Ние все пак не посмяхме да слагаме свещички толкова често (на 3 дни), за да не привикнат червата. Но на около 5-тия ден сме използвали.
И аз смятам, че ако започнете да му добавяте АМ, ще зачестят и изхожданията.

# 3
При нас беше така, кърмено бебе, до 10 дни е стигало. Изцяло на кърма, като захраних се промениха нещата. Преди 6тия месец давах някакъв много скъп пробиотик, не видях промяна. Не съм слагала свещички, не виждам и защо, ако наистина се усвоява кърмата и по-рядко се изхожда, нали не е твърдо да е запек....

# 4
омнибиотик панда на звярът й действаше добре в такива ситуации... като станеха 2-3 дни без ако, давахме панда и се оправяше.. но се е случвало сравнително рядко... ако започнете с клизмите редовно, ще попаднете в порочен кръг, а ми се струва че даже вече сте в такъв...

иначе имам някакви смътни спомени че до 7 дни е приемливо при изцяло кърмени бебета...

# 5
  • Sofia
иначе имам някакви смътни спомени че до 7 дни е приемливо при изцяло кърмени бебета...
Да, защото това реално не е запек. Просто няма какво да изходи, защото всичко се усвоява.

# 6
Tова да се дава нощем АМ е голяма простотия като съвет от педиатъра.
Иначе ако корема е мек, няма дискомфорт бебето, щом е на кърма може и доста време да не се изхожда, както казаха по-назад - кърмата просто се усвоява хем по-бързо (то и за това кърмени се хранят по-често), хем по-голяма част от количеството). И също така при самите изхождания ако не са съпроводени с болки, ако не са твърди и сухи, значи проблем няма.

# 7
Ей този масаж помага:
https://youtu.be/Fcn6gVX5y4I?si=x_T5ev-mNmeViQs1

За съвета да се дава АМ нямам думи. Екслузивното кърмене е много по-важно на тази възраст. Не давайте АМ без причина

# 8
Здравейте майки имам бебе на 20 дена но сме с силни колики педиатърката ни исписа био гая за колики всеки обед по 5 капки половин час преди кърмене но не ни помогнаха фтори път ми каза еспумизан л почнахме ги но този път получи запек с клизми седим вапросами е тези био гая може ли да и ги дам за запек помагат ли

# 9
Остави бебето само на кърма и му махни всички добавки. От еспумизана се получава запек, да. Най-добре нищо да не се дава, особено щом е само на кърма бебето.

# 10
Здравейте!
Бебето ми е на почти 3 месеца, храни се с кърма и от 1 месец се изхожда изключително рядко - понякога на 8-9 дни, а понякога се налага да "помогнем" с микро клизмичка. Няма болки, в настроение си е, коремчето не е подуто, има апетит, хапва 6 пъти на ден по 120мл. Консултирахме се и с педиатърката и с гастроентеролог. След обстоен преглед + ехограф становището е, че изразходва изцяло кърмата и затова рядко се изхожда и да продължим да правим микро клизмите на 3 дни. Някоя от вас имала ли е подобен случай, как процедирахте? Не ми се иска толкова често да слагаме клизмички, но в същото време детето не се изхожда, а гастроентеролог казва, че всичко й е наред..

Пробвай да даваш на бебето вода със захар, помага. Примерно 1 малка лъжичка на 0.5л

# 11
Водата със захар е безумен съвет

# 12
  • Sofia
Не бих дала захар на бебе...

# 13
Вариант е ти да ядеш някакви по-разхлабващи неща - сливи, круши и да кърмиш по-често. От къде знаеш, че яде по 120мл. Цедиш ли се? Ако да, моят съвет е да го слагаш на гърда и да си хапва по-често и да не използваш клизми. Аз имах сходен проблем със сина ми и така се реши - с по-разхлабваща за мен кърма, съответно и за него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт