Политиката на България - епизод осем

• 439 088
  • 19 283
  •   11
Отговори
# 15 960
Може би аз съм друг тип човек. Но какво очаквах? Стотици пъти му казаха на Донев, че са готови на срещи и разговори, било то и в бюджетна комисия. Разбира се, че крайното решение си е на ПБ. Можеха да чуят предложения, които биха им харесали. За тях щяха да имат подкрепата и от други партии. А това не е за пренебрегване. На всички ни е ясно, че трябва да има промени. Та дори такива "технически грешки" биха могли да се елиминират, да не казвам, че може да има и други. Не знам колко тук са правили бюджет, но наистина се гледа редче по редче.
Ще ги гледам в бюджетна комисия. Ще бъде интересно. Ппедполагам, че ще има възможност там за обстойни коментари. Дано все пак Донев да се вслуша в полезните, ако има такива.

# 15 961
  • София
Протестът довечера за какво е? Мотото е "Тук не е Москва". Каква е основната идея?
Идеята ще е да умрем от смях.
Интересно колко хора ще отидат, все пак е време за море. 😇

Протестите тепъвра започват и тези от декември ще са като детска игра. Стой и гледай като дойде есента и зимата какво ще е, ако са още на власт.
Вие се надявайте да се мре от смях, а не от глад и студ, както всяко едно проруско правителство накрая свършва.

И на мен така ми се показва прогресивното бъдеще.

Санди, благодаря ти!

# 15 962
  • Разпиляна във въображението
Нова драма при разведените ПП и ДБ

Срещам това на няколко места и по-скоро вярвам, че не е майтап. Ама бива ли така? Взимат голяма група вече оформена и с нелош брой членове Simple Smile

# 15 963
Хм, не съм го мяркала. Вероятно вече е взето решение Гюров да е кандидатът, който ПП-ДБ ще подкрепи. От нашето семейство ще получи три гласа, от тази година имаме вече още един пълнолетен член.

Интересно е кои ще са другите кандидатури, поне за мен по две линии. Дали РР ще подкрепи Йотова или ще я предаде и ще предложи друг кандидат. И дали ГЕРБ ще успеят да намерят читава кандидатура.

# 15 964
65 милиона повече в бюджета за издръжка на ВСС било “техническа грешка”:
ВСС - техническа грешка,
КЕВР - техническа грешка,
АЯР - техническа грешка. 

Как пък веднъж не направиха “техническа грешка” и да дадат повече пари за майчински и детски?  Blush

Това е реалността обаче:

"Радев няма лукса на всеки нов премиер да оправдава бюджета си с предходните лоши бюджети.

Защото като президент е имал право да налага вето, да ги връща  или да ги праща в Конституционния съд. А не си спомням такива действия."
което много говори за т.нар. от прогресивните "тежко наследство" Всеки може да си направи извод, колко е тежко щом си раздуват разходи, а не режат. А да, техническа греша допуснах. Режат от работещите хора.

# 15 965
  • София
Нова драма при разведените ПП и ДБ

Срещам това на няколко места и по-скоро вярвам, че не е майтап. Ама бива ли така? Взимат голяма група вече оформена и с нелош брой членове Simple Smile

Аха, видя вече какъв е проблемът, само дето се правехте на ощипани преди кампанията, когато стотици групи смениха името си в подкрепа на Радев и то всичките с имена "Велика Русия" до "Всички зад Радев". Satisfied

# 15 966
При освобождаване на вече пенсионирани служители(веднъж получили пари при пенсиониране), които продължават да работят, пак ли обезщетения ще им изплатят? Не е прекалено нагло?
Демонстрираш тотално непознаване на материята. Ако остане на работа след придобиване на право на пенсия – плаща се при окончателното напускане.
Вече има наченки на свиване на персонал.
Можеш ли да напишеш нормален коментар без язвително да засегнеш личностните качества на събеседника?
Говорене тук- там може да има, но реални действия едва ли. От изказванията на политици и синдикати пред медии, става ясно, че реални хора няма да бъдат изпратени в Бюрото по труда. Особено Демерджиев беше категоричен... до вчера. Щото тяхната категоричност е от ден до пладне.

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 14:02 от DNT177

# 15 967
  • Разпиляна във въображението
Не е взето решение. Атанасов каза, че Гюров ще бъде кандидат за президент. Вече събирали инициативен комитет. ПП-то изненадани, не знаели нито за Гюров, нито за комитета.

От сутрин до вечер се пише за съкращаване на хора, какво били казали от ПБ, правителството, но реално се пропуска какво наистина е казало ПБ за административната реформа.

# 15 968
С едно нещо бих се съгласила с Донев. Има техническа  грешка, но мисля ,че е целият бюджет....

# 15 969
Самият Донев за финансов министър е една огромна грешка.

# 15 970
  • София
С едно нещо бих се съгласила с Донев. Има техническа  грешка, но мисля ,че е целият бюджет....

Не е изключено следващата седмица да го чуем и това оправдание. Ама то това не е бюджетът, който замисляхме, нещо сте се объркАли, тия от от демократите са ви завъртели главите, ние предлагаме 3%, а-у. Абе, както извъртяха с всичко друго към момента, та после се чудят що са протестите.

# 15 971
Мисля, че е истина, защото има такава група и Ивайло Мирчев е администратор.
Масова практика е. В този случай може и да са си използвали тяхна група, но масово се продават, хакват и взимат страници за съвсем различни неща и се превръщат в политически. Също популярно е в групи с хора 50+ (примерно за турски сериали, домашни потреби и т.н.) да се поства здраво политическа пропаганда.

Нацията от Ковид насам се управлява чрез фейсбук постове и заглавия на статии, а алгоритмите да ти показват "още от същото" направо промиват мозъци...

# 15 972
Аз лично предпочитам такива, дето един бюджет не могат да напишат и правят очеизвадни грешки пред онези, дето изтипосват цифрите така, че ЕК ослепя от блясъка на бг икономиката, а за вътрешна употреба излизат с изявления, че българинът е мързелив и непродуктивен и като цяло, очакваме да яде по-малко.
 Всички са маскари, то е ясно. 😃

# 15 973
Не си мисли, че шашмите са били без знанието на Европата.

# 15 974
  • София
И какви са тия шашми, защото за тях говорят точно тия, дето един бюджет не могат да сглобят, но така и не става ясно какви са и що са тези шашми.

Общи условия

Активация на акаунт