Политиката на България - епизод осем

• 402 813
  • 18 139
  •   18
Отговори
# 15 990
Скрит текст:
Сега пък от глад и студ ще мрем. Опорка след опорка. Ако все пак го вярвате, обърнете се към виновниците - сглобковото правителство и това на Желязков. И най-вече към бившите финансови министри, които ни докараха дотук: Асен и Теменужка.

А това как ще мрем от глд и студ идваше точно от вас. Спомняме си 2022г.
Така е, но нямаше общо с бюджета, а с газа. Да не забравяме, че тогава точно Урсула ни съветваше да намалим парното, да си купим одеяла и по-рядко да се къпем. Щом помните добре, трябва да си спомняте и това 🤷
Контекстът сега е различен и е смешна страшка, че ще умираме от глад заради този бюджет.
Ако все пак се случи, ще е заради Асен и Теменужка, управлявали в редовни кабинети с пълни правомощия да бюджетират, вземат заеми и лъжат за разходи и дефицити.
Че то Гълъб прави същото, че и по - зле даже. Справка - проектобюджета.
Не е излязло да е искал авансови плащания за 2027 год., но АВ и ТП опапаха парите, които трябваше да са в приходите за 2026 г. Част от дълга идва от там. От друга страна, тази промяна - 100% да се взема печалбата на държавните фирми води до намаляване печалбата им за следващи години, няма какво да инвестират, съответно има намаляване на приходната част. Едни такива дребни неща, които докато не се изчистят ще е трудно да има нормален/балансиран бюджет.
но увеличава разходите. Защо?

# 15 991
Сега пък от глад и студ ще мрем. Опорка след опорка. Ако все пак го вярвате, обърнете се към виновниците - сглобковото правителство и това на Желязков. И най-вече към бившите финансови министри, които ни докараха дотук: Асен и Теменужка.

А това как ще мрем от глд и студ идваше точно от вас. Спомняме си 2022г.
Така е, но нямаше общо с бюджета, а с газа. Да не забравяме, че тогава точно Урсула ни съветваше да намалим парното, да си купим одеяла и по-рядко да се къпем. Щом помните добре, трябва да си спомняте и това 🤷
Точно тогава се сключи и договора с Боташ, направо ни бяха убедили, че цяла Европа се дави.

# 15 992
Той и Боташ ще се окаже "техническа грешка". Blush

# 15 993
  • София
Как, нали гълъбчето каза, че в момента страната получава газ по Боташ?
Да не е станала техническа грешка?

О, чакай... #мотика

# 15 994
Защото вече са направени, т.нар. "автоматизми" са влезли в сила от началото на 2026 година, това правителство ги отменя, но отмяната влиза в сила от м.08, 09.2026 година, т.е. тези 8 - 9 месеца, парите са похарчени и бюджета реално само ги осчетоводява.

# 15 995
Защото вече са направени, т.нар. "автоматизми" са влезли в сила от началото на 2026 година, това правителство ги отменя, но те влизат в сила от м.08, 09.2026 година, т.е. тези 8 - 9 месеца, парите са похарчени и бюджета реално само ги осчетоводява.
автоматизмите добре, но капиталовата програма, издръжката, някои разходи за заплати? Това са си техни увеличения, те са ги решили. За тях питам.

# 15 996
И какви са тия шашми, защото за тях говорят точно тия, дето един бюджет не могат да сглобят, но така и не става ясно какви са и що са тези шашми.

И по телевизията ги изговарят и тук се е писало за "шашмите".

Щеше да ми интересно да покажат откритото неплатено по години, да го прибавят към разходите и да махнат иззетия напред девидент от приходите и да видим какъв ще е дефицитът Simple Smile Василев предлага да се постъпи и сега по същия начин, за да сведем до 3.

След 6 месеца, ще видим. Аз нямам тръпение да чета, как отново Асен Василев ще е дръпнал приходи за следващата година и затова сме с висок дефицит.

# 15 997
Скрит текст:
Защото вече са направени, т.нар. "автоматизми" са влезли в сила от началото на 2026 година, това правителство ги отменя, но те влизат в сила от м.08, 09.2026 година, т.е. тези 8 - 9 месеца, парите са похарчени и бюджета реално само ги осчетоводява.
автоматизмите добре, но капиталовата програма, издръжката, някои разходи за заплати? Това са си техни увеличения, те са ги решили. За тях питам.
Тук е малко сложно. В тази разходи влизат средства по ПВУ, инвестиционни програми на общините, военни разходи и буфер. Въпреки всичко са много, съгласна съм.

Скрит текст:
И какви са тия шашми, защото за тях говорят точно тия, дето един бюджет не могат да сглобят, но така и не става ясно какви са и що са тези шашми.

И по телевизията ги изговарят и тук се е писало за "шашмите".

Щеше да ми интересно да покажат откритото неплатено по години, да го прибавят към разходите и да махнат иззетия напред девидент от приходите и да видим какъв ще е дефицитът Simple Smile Василев предлага да се постъпи и сега по същия начин, за да сведем до 3.

След 6 месеца, ще видим. Аз нямам тръпение да чета, как отново Асен Василев ще е дръпнал приходи за следващата година и затова сме с висок дефицит.
Малко са 6 месеца, след 18 месеца, ще започне излизане от ефекта - Василев - Петкова.

# 15 998
А и не видях да са разписали тия "неплатени" фактури никъде. Ако може някой да ми покаже, къде в бюджета са посочени.

# 15 999
  • София

Новият обединител JoyJoyJoy

А супер Кандев къде изчезна? Скоро не съм го мяркала из ФБ - чак започна да ми липсва Rolling Eyes

# 16 000
А аз съм възмутена ,че  от сега се говори,че дългът следващите три години ще стане 50 милиарда и че ще теглим по 10 милиарда на година .Какво налага това?Друго не прогнозираме и реформи няма,но сме готови с дълга.От там ще храним олигархията!

# 16 001
  • София
А аз съм възмутена ,че  от сега се говори,че дългът следващите три години ще стане 50 милиарда и че ще теглим по 10 милиарда на година .Какво налага това?Друго не прогнозираме и реформи няма,но сме готови с дълга.От там ще храним олигархията!

Дали пък да не вземем да изчакаме първо да се заговори сериозно за това и чак тогава да го обсъждаме? Или от сега ще си пишем за нероден Петко.

# 16 002
Ще храним олигархията и ще обвинява пенсионерите и ТЕЛК. Те нямат синдикати, нямат лоби, не могат и масови протести да организират.

# 16 003
По добре да се възмутя за нероден Петко,отколкото да си мислят,че съм съгласна със сондажа им за кражби! Колкото повече си мълчим ,толкова повече ни мислят за прости и че могат да си правят каквото искат.

# 16 004

Новият обединител JoyJoyJoy

А супер Кандев къде изчезна? Скоро не съм го мяркала из ФБ - чак започна да ми липсва Rolling Eyes
Забравих вече кой, но каза, че по голям шанс този тандем ще има с Кандев кандидат президент, Гюров за вице.

Общи условия

Активация на акаунт