Политиката на България - епизод осем

• 444 132
  • 19 468
  •   20
Отговори
# 16 080
Айде стига ревахте с тези майки. Всички тук сме майки. Две години никъде го няма това майчинство, втората също е добре платена. Някога нямаше хоум офис, сега по градовете майките имат възможности да работят отдалечено (сега, ясно е, че зависи каква ти е професията).

И пенсионерите да не реват. Blush
Нали трябва да има за олигархията.
Не виждам някои от тях да се оплаква.

# 16 081
Аз не съм чула пенсионери да реват, а и защо да го правят.

# 16 082
  • София
Не само лято, но и организатор с малка аудитория, без дори да разполага със социални мрежи през последните седмици. Нищо, успокоявайте се, но и тези ще се изринат с протести, докато диванно защитавате поредните комунисти добрали се до власт. Wink

А защо според теб ПП и ДБ не се включиха и не подкрепиха протеста?
Защото протеста е организиран от Манол Глишев, а той е в изострени отношения с ПП и ДБ и с голяма част от избирателите им.  Аз моето мнение съм го казала. Тая държава има нужда от нова криза подобна на виденовата. Ще е нещо като антибиотик и лекарство, че май отдавна не сме си пили хапчетата.

ПП и ДБ има ли някой, с който да не са в изострени отношения. Че даже помежду си се хванаха за гушите, та се разпаднаха, като коалиция.

Никой не е писал 2 месеца за протест срещу ПБ тук, във форума. Наблюдаваха се и се коментираха действията на новите управляващи. И на опозицията.
Между другото, синдикатите също готвят протест. ДА ще протестира.

Е как никой да не е писал, като Ария от ден 1 само повтаря, че есента ще има протест и всички ще излизат по площадите. Почти на всяка страница го пишеше. По едно време го споменаваше по-често дори и от Боташ. Соната също го писа, Робола мисля също писа за протести. Айде за Робола не съм много сигурна - за нея може и да бъркам.

# 16 083
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Не виждам никакви предпоставки да има някаква виденова зима. Уж сте против страшките, но почти на всяка страница е някакъв апокалипсис, който се случва в момента. Наистина ли?

Аз пък се надявам капиталовите разходи да се случат. Общините да си изпълнят плановете. Нашият кмет страшно се разработи след изборите. Ремонтират се улици като никога. Не е за вярване. На фирмите да бъде платено според свършеното и да се приключва. Няма смисъл да влачим дългове от година в година.

Четох, че правят промяна и в изчисляването на трудов стаж на тези на непълно време. Записано било в бюджета.
Разработил се е, защото предстоят избори. Вероятно вече гледа прогресивно към тях.
общинските проекти чакаха само парите. освободиха ги и се започна работа.

# 16 084
Аз не съм чула пенсионери да реват, а и защо да го правят.

Да, защо ли.
Топ доходи. Целият бюджет е социално-ориентиран.
А ако са пенсионери на работа в ДА със заплата и ТЕЛК е напълно излишно.

# 16 085
Кои са гражданите за европейско развитие? Thinking

Как кои?
Ние от ГЕРБ.
Но аз нямам лични познати, които са минали в лагера на РР. Не говоря за такива на позиции в ДА, там сигурно има хамелеони.
Разбрах, страхотна логика имат някои хора! Значи, ако си от ГЕРБ, си "гражданин за европейско развитие", а всички останали в тази държава какви сме – аборигени, които мечтаят за пещерен строй ли? Лепенето на етикети е вече нормално, но малко мисъл не би била излишна.

# 16 086
  • София
Ирония, Нана. Ако бяха граждани за европейско развитие нямаше да създадат най-голямата корумпирана система на континента.

# 16 087
Нищо не си разбрала, Нана. Граждани за европейско развитие = ГЕРБ.  Пак си правиш някакви странни изводи.

Лейди, не съм писала за протести.

# 16 088
До две години Гърция ще прати астронавт,(за русофилите – космонавт),в космоса. Докато другаря Радев така отблъсна западните държави,че никоя от тях не би поканила български астронавт на своя космическа мисия.

# 16 089
Едни монополизират "европейското развитие", втори – умността, красотата и морала, третите – елитарността,  четвъртите окупираха всичко национално, пети - прогреса и пътя напред и нагоре. И за обикновения човек накрая нищо не остана! Аз съм от най-голямата група в тази държава – тези, които не вярват на лъжите, наречени обещания на нито един от изброените и не само и просто се стараят да оцеляват и да живеят ВЪПРЕКИ държавата, управлявана от лъжци.
А вие си лепете етикети, иронизирайте, конфронтирайте се, протестирайте с мотики или без и се надявайте, че това работи във ваша полза.

# 16 090
Не знам, защо ни се накара, но дано ти е олекнало Hug

# 16 091
Обаче как тихичко лишиха всеки месец от 30 € бъдещите пенсионери. Вече в сайта на НОИ са написали това:
   "При пенсиите за осигурителен стаж и възраст, отпускани с начална дата след 30 юни 2026 г. се изчислява размера им по КСО, като вече не се включва допълнителната сума в размер на 60 лв. (отменя се § 7ж, ал. 18 от ПЗР на КСО)."

# 16 092
  • Варна
До две години Гърция ще прати астронавт,(за русофилите – космонавт),в космоса. Докато другаря Радев така отблъсна западните държави,че никоя от тях не би поканила български астронавт на своя космическа мисия.
Малко офтопик, ама космос и космонавти си е на български.  Логично е щом ходи в космоса, да  е космонавт.

# 16 093
Защо тихичко?
Тук толкова страници се изписаха за тази Ковид добавка. Отдавна трябваше да я махнат, но за всички.

Мама Нана, това е абревиатурата на ГЕРБ. Simple Smile Не е до логика.
Учудвам се, че не знаеш за толкова години ГЕРБ на сцената.

# 16 094
Трябва да се протестира.
Приеха измененията в Закона за съдебната власт - първо -  никаква съдебна реформа няма  в закона, второ - с много нарушения в процедурата, по- големи от тези, които правиха от ГЕРБ. Но накрая имаше бурни аплодисменти - като на партийно събрание 😀
И се учудвам много от липсата на критичност от избралите ПБ. Чак и ни се натрапва, че няма нужда от протести.

Общи условия

Активация на акаунт