Политиката на България - епизод осем

• 440 293
  • 19 329
  •   18
Отговори
# 19 065
Емилия Милчева:
На 8 юли вицепремиерът Александър Пулев заяви в парламента, че ще се ревизират договореностите с "Райнметал", а съвместното дружество "Иганово" ще бъде закрито. Две седмици по-късно Пулев съобщи, че диалогът с „Райнметал“ ще продължи, "така че да бъде намерена правилната формула, за да бъдат постигнати общите цели". Общите цели са завод за барут и завод за 155-милиметрови снаряди. "Общите цели" се появиха след среща в МС на премиера Радев, Пулев, военния министър Стоянов с изп. директор на "Райнметал" Паскал Шрайер и германския посланик Ирене Планк. Въпреки предварителния анонс, Радев не слезе след срещата за изявление Simple Smile
Допускам, че разговорът е бил потен, въпреки климатиците и прохладното време.

# 19 066
Е те са по тънката дипломация,няма какво да ги изпоти.

# 19 067
Хаха, ех, как ми се ще да бях муха на стената на тази среща Simple Smile
Мунчо си мисли, че тия еврогейски политици са шарани някакви. Не е очаквал толкова пот да лее явно Simple Smile
#потеневсекиден

# 19 068
Всичката работа им е такава. Некадърна, негодна. От тая политическа шизофрения ми се повръща.
А да, пак не сме ги разбрали тия чугунени глави.

# 19 069
Хаха, ех, как ми се ще да бях муха на стената на тази среща Simple Smile
Мунчо си мисли, че тия еврогейски политици са шарани някакви. Не е очаквал толкова пот да лее явно Simple Smile
#потеневсекиден

И аз бих дала пени да чуя разговора им.

# 19 070
Кой е фатмак?

# 19 071
Как ли се чувстват младите майки, подкрепили Радев? Наистина ми е интересно.

# 19 072

Мислех да дочета всичките N изписани мнения,  ама това тук ме изкара извън релси. Коя си ти, че да оценяваш целия народ, да роптаеш против волята му? С компанията на кръчма ли си, че да наричаш премиера на България "фатмак"?!
Няма проблем да казваме Боко тиквата или Делян прасето, ама сега видиш ли не може Радев фатмака. Що?

# 19 073
Много се извинявам, ако прекъсвам темата, исках само да попитам някой говори ли за организация на протести скоро? Тези трябва да бъдат свалени незабавно.

# 19 074
Опитай.
50 процента одобрение спрямо 13 на следващия лидер на политическа партия. Що ми трябваше да гледам поръчковите маркет линкс. Още се хиля на глас

П.с. Кой е фатмака?

# 19 075
Джипът, който влезе в настрещното и уби жена на място:

"Шофьорът от катастрофата с жертва край Владая е от Министерството на финансите
Главен експерт Антони Сотиров има 9 фиша - 4 за превишена скорост, по 2 за неносене на контролен талон и неспазване пътната маркировка и един за управление на технически неизправно МПС."

Отсега мога да ви кажа как ще свърши случаят.

# 19 076

Мислех да дочета всичките N изписани мнения,  ама това тук ме изкара извън релси. Коя си ти, че да оценяваш целия народ, да роптаеш против волята му? С компанията на кръчма ли си, че да наричаш премиера на България "фатмак"?!

Ти пък коя си, че да нападаш хората и да разпореждаш, кой какво да пише, има си админи за целта.

Думата е точно на място - на коя част от обясненото в речника не пасва този?
https://www.talkoven.com/%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0 … D0%BC%D0%B0%D0%BA

Значение на фатмак
жарг. - военен; човек с ограничено мислене в резултат на затъпяване от военна служба;

# 19 077
Надявам се избиратели на Радев са доволни от "гръбнака", който демонстрира и той и военният му министър по темата!
Сигурна съм, че точно за това са гласували Wink.

Колкото и да ми е тъжно, доволни са. Имам позната, оправдава с малоумни аргументи всяка простотия. Тя гласува за фатмака, защото иска дружба с русия.
Мислех да дочета всичките N изписани мнения,  ама това тук ме изкара извън релси. Коя си ти, че да оценяваш целия народ, да роптаеш против волята му? С компанията на кръчма ли си, че да наричаш премиера на България "фатмак"?!

E де, чак пък целия народ???  Регистрираните избиратели в България са 6,58 милиона, а за радевата партия са гласували 1,44 милиона или сметнато набързо за него са гласували 22 процента от българите.
А доколкото е военен, а фатмак е военен чин (старшина), не виждам нищо чак толкова обидно. Освен дето е понижен в чин Simple Smile

# 19 078
  • София
Всички можем да гласуваме за дизайна на новите евробанкноти :

https://surveys.ecb.europa.eu/10b/banknotes/share/

# 19 079
Много се извинявам, ако прекъсвам темата, исках само да попитам някой говори ли за организация на протести скоро? Тези трябва да бъдат свалени незабавно.
Що бе, я виж какво е хубаво. Simple Smile Не четеш достатъчно добре Санди и Мириел.

Общи условия

Активация на акаунт