Отговори
# 60
Здравейте всички !!!

Тези, които ме помнят сигурно ще изненадам много Simple Smile Е, може би след повече от година отсъствие реших и аз да се разпиша в темата за октомврийчетата.
Не знам от къде да започна - може би от най-важното за мен - че чакам едно човече да се появи на бял свят през юни Grinning
Прегледах съвсем бегло последните постинги и видях, че и други от октомврийчетата вече са станали батковци и каки. И аз подготвям Павката от сумати и време, че ще става батко и се надявам да нямам много проблеми с него...
До тук имах една нормална бременност ( е, с малки изключения). Работих до последно - даже сега си работя от вкъщи по малко за разнообразие. Нямам много време да мисля за себе си и за корема си, заради грижите по Павката. Но май така времето минава по-бързо.

Чудя се какво да ви пиша за Павката. Още не ходи на градина. Записала съм го за септември в няколко градини. Чакам другата седмица да видя списъците с резултатите, че не ми се мисли с две деца в къщи каква лудница ще е по цял ден...
Като цяло Павката е сравнително послушен, като изключим ината му де (то кое дете не се инати). Говори много и то доста правилно, знае разни стихчета (жената която го гледа го учи), познава цветовете (включително такива специфични цветове като оранжево, розово, лилаво, бежаво). Много обича да гледа детски филмчета. Знае ги почти на изуст и е научил такива лафове, които употребява понякога точно на място, че направо се попикавам от смях.

До тук с хвалбите....Сега малко да се оплача от него. До преди седмица бяхме с памперс Embarassed Embarassed Embarassed. Знам, че много закъснях, но от мързел ли от какво ли все не се заемах сериозно с този проблем. Изненадах се, че стана сравнително бързо- тъкмо се бях отчаяла и той взе да си казва кога му се пиша. Е, с акането проблема си стои...Не иска и не иска да ходи нито в гърне нито в тоалетната. Виждам го, че се напъва, слагам го на гърнето. Стои по половин час дори. Нищо не прави. След като го обуя, няма и 5 минути се изаква в гащите. Мисля, че има някакъв страх и не знам как да подходя. Ту му се карам, ту го моля или се правя , че нищо не е станало....
Другият ни проблем е спането. От десетина дена се опитваме даго научим да спи в другата стая - сам в легло за големи. Не иска !!! Почва едно пазаране, да съм легнела при него - имало място, нямало да ме рита по корема, много щял да ме гушка, много му харесвало да ме гушка, всички добри майки спяли при децата си и т.н. Все лафове от този род. Нито уговорки, нито каране, нито дори пошляпване помагат. Купила съм му страхотно чаршафи уж да го прилъжа с тях - НЕ. 

Та това е в общи линии. Стига информация за първи постинг, след година мълчание  Simple Smile Обещавам да пиша по-често.

Поздрави на всички пораснали дечица

# 61
Ето ни и нас от Филибето Grinning
Изчетох набързо темата дотук и малко ви завиждам ,че имате време да се включвате активно.
Аз сега съм на тема обзавеждане и обикалям по магазини,гледам модели,цени,цветове и какво ли не още.Какво хубаво беше едно време - една,две секции и край.Във всички къщи беше еднакво.А сега от много имане няма избиране Sad
Иначе при нас общо взето няма нищо зашеметяващо.Вики говори 99% разбираемо.Р-то в различните думи го казва различно.Вчера взехме едно малко коте за двора и лудницата беше пълна.Тази сутрин се събужда и пита "Имаме ли коте?".Не искаше да ходи на ясла ,а да си седи при котето.Умира да ходи гола и боса,та по тая точка едва се справям.Иначе като тръгне да се облича ,все тя сама може и естествено каквото тя иска това даси облича.Понякога направо побеснявам.Облича си по 3-4  панталона или гащи или блузи едно върху друго.
И сега една молба към софийските мами:
Моя приятелка /Mariely / се мести да работи в София в района на Орлов мост и ще  трябва да си търси квартира.Та молбата ми е ако някоя от софийските мами има някакво предложение нека ми пише на ЛС да ви дам координати за връзка.
Предварително  благодаря на всички Grinning

До нови срещи и дано са по-скорошни Stop

# 62
хайде да се разпиша... Hug

гледам някои от старите - редовни потребители са се завърнали..при това с ДОПЪЛНЕНИЯ.... Албенче... леко ти добременяване... и влизай при нас...виж че още се мъчим... и малко останахме...ама за това пък качествени...  hahaha   bouquet   bouquet   bouquet

Вяра, не мога да съм ти полезна за приятелката ти...но може някой друг да има предложение... аз по принцип имам апартамент който давам под наем...ама първо е в Младост и второ си имам наематели при това много свестни ...  Peace така че успешно търсене.... и желая...

ние си изкарахме много добре при баба на село... времето що годе беше добре и си отпочинахме пълноценно, хапнахме и черешки... но за мой голям срам и позор не стигнах до овошните градини... за да ви ги снимам... абе мързел съм си..ако не знаете да ви кажа...  Blush Rolling Eyes Blush опасохме на баба морковите..които още са бебета... но пък вече има какво да се яде по тях.. потормозихме кокошките и, обрахме бълхаците на прасетата....пълна програма...  Joy
снимки ще кача понатам...че сега съм работеща...

целувки ..... Heart Eyes

# 63
Кво правите бе хора .. забравихме се .. изчезнахте кат старите пари ...  Laughing

То и аз се позатрих, ама веч е време да се завърнем ... нали????????????????????????????

От мен отчета е пълен ... Никол е на ясла, навън вали и не спира 2-ра седмица дъжда .. тъпа и смотана работа, чак да му се  Sick на човек .. Добре сме, Никол в къщи не й се стои .. подадох документи за детската градина до нас и от септември спираме с яслата .. даже може още от август, че ще правят сборна група от горната градина тук в нашата (дето съм я записала), та направо ще я прехвърля ... Нямаме нито едно поражение в гащите (за акото и пишкането говоря, за който не му ясно  Laughing) .. за моя радост свикна изключително бързо (добре си недавах зор да я уча, въпреки че Маргото все ми се караше  Laughing) .. от раз .. сега само спим с памперс (само през нощта), но ме буди, свършва си работата и ляга .. даже вчера и в яслата се събудила и казала, че иска да пишка ..  Laughing

Всичко говори, изреченията са й много точни, даже вече ме ЛЪЖЕ .. умишленно ..  Thinking Laughing

Вчера й счупих без да искам детската количка, та сега ще поръчвам от любимия ми сайт нова .. а пък и колело си е поръчала, да не ви казвам че онзи ден видя една нейна приятелка с едни сандали дето писукат, като стъпи крачето на земята, и сега само това повтаря ..Кога ще купиш сандалки? Кога? Кога? .. а на мен така не ми харесват, че въобще не си и мисля да й купувам такива пискливи и гумени (циганска работа) ..  Sick

Та ей такива ми ти работи при нас .. утре ще правят 2-те детски градини и яслата голям купон с клоуни и незнам си какво още в дискотеката и ще я водя .. кво да я правя .. тя купон да има някъде и е първа писта .. (като баща си  Laughing)

Ами това е, сега малко да си полафя с Маргото по скайпа, че не съм я чувала от 1000 години .. затова стига ви толкоз ...

Целувки на всички от нас с Никол .. до следв. път ..  Hug

Честито на Албенка и лека бременност  Peace

# 64
Честит празник мили дечица! От цялото си сърце ви желая здраве, смях и щастливо детсво!
Скъпи приятелки на вас желая да се радвате дълги години на веселите и усмихнати деца, които имаме!
Много, много, много целувки от нас със Вики!

# 65
ЧЕСТИ 1 ЮНИ НА ВСИЧКИ МАЛЧУГАНИ... ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО, ИЗПЪЛНЕНО С МНОГО РАДОСТ И ИГРИ....

# 66
Eхооооооооооооооооооооооооо някой да влиза Още тук.... ако да да си каже...иначе да спра и аз да поглеждам....  Hug   bouquet  Hug

# 67
Ей,мацки,много ходите по разходки!
Аз също изчезнах,но направих мастит ooooh! тия дни и не ми беше до ПС-то.Отсъствах 5-6ч и през нощта като ме втресе,2 дни с 39 градуса,гадна работа.Сега пия антибиотик и уж буцата поомекна,ама има още какво да се желая.Аман от това кърмене!Първо жълтеница от кърмата 2 мес,пощурих се какво му е детето,сега тия мастити,направо се отвратих от това кърмене,ама като е толкова важно за бузанчо.....
Кали,все за теб се сещам и пак повтарям,че си героиня,досега да се мъчиш.
С Наталка 9 мес няма такива проблеми.Венелинчо суче като невидял,втория месец наддаде 1600г и 4см,вече е 6.300  и 59 см-отглеждам гигант(явно затова хиперлактирам Thinking).
Браво на Албенка!Голяма тръпка е с 2 бебета накуп!Наталка беше при мен тая седмица и се скъса да върти телефона на щъркела,да идва да си го прибира обратно,още не е напълно свикнала,но иначе така му се радва и го гушка!В друг момент се засилва с някоя играчка към главата му......Как да ги оставя насаме newsm78
Мили,гледах те по 10-те най,много се изкефих като те видях!
Рени,тая снимка на Никол наистина е забележителна!Как успя така да се омаже със сметана?
Марго,не се вясваш и ти да освежиш терена!Нагласихте ли морето,банските?
Вили,как са очилата,толерират ли се още?Кокошките,тельо и др.животинки се тормозят яко от Наталито.
Стели,преминаха ли ви болестите,как е градината?
Таня,Светле,спецове в кърменето,избягахте и ме оставихте да се мъча с мастита,помагайте!
Захранвате ли вече или само на кърма?
Отивам да намачкам моят тлъстьо,много забавен взе да става.Усмихва се сладко,гугука и аз съм на път да забравя езика.
Целувки на всички Ви! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 14:08 от kozlyo

# 68
Мили мамчета,
кратко включване и от мен! Болестите на Вальо не знам дали преминаха, но на мен се лепнаха и аз съм с гнойна ангина, бях три дена в болничен, но от днес вече съм на работа, а Вальо в новата градина, с неговите наборчета вече! Много съм доволна, нали не спеше при старите учителки... ама пусто знаех си аз, че проблема е в тях не в детето... Днес за първи ден на ново място и си е легнал сам и си е заспал. Госпожата му обещала за награда, че ще му нарисува нещо като стане, и като го посрещнах ми носи едно нарисувано зайче с морков и щастлив, щастлив, грейнал като слънце, че има награда! Колко малко им трябва на децата да ги слушат, но явно не всеки умее...  Rolling Eyes Аз преди се бях уплашила, той милият от недоспиване там, вечер се прибира с кръгове под очите като на 50 год. жена... и си ляга в 7ч. А тази вечер дори се разхожадхме до 8 ч. навън. Сега отивам да го изкъпя и да си ляга, че вече му се спи! После, ако големият мъж не е заел компютъра ще ви пиша пак!  Flutter

# 69
Милички, здравейте!  Hug

Виждам, че не съм изпуснала много-много приказки и информации  Rolling Eyes Понеже едва гледам в екрана, съмсем накратко ви се отчитам.
Минахме варицелата, но абсолютно леко. Нищо не се усети и май наистина тия неща трябва да се бутат от рано.
Иначе в работата е ад....напрежение, промени - надявам се за хубаво!
трябва да тръгвам, извинявайте, но утре пак ще пиша, обещавам!
Много се радвам за бременните новини, не се радвам за "болните" маститни новини, но се радвам най-много, че всички сте живи и здрави!   bouquet Heart Eyes  bouquet

# 70
Виновна съм, знам си, търпя критика- smile3538
линчувайте ме....  bash bash bash

Минавам да ви почерпя за осмия рожден ден на ИВКА!!!

ПОЧЕРПКАТА- ОТ МЕН....  Hug

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

п.п- обещавам от утре да съм по- сериозна....  Embarassed

# 71
Миленка, рапортувай как мина рожденият ден... вече ви отправих поздравления..ама пак МНОГО ЗДРАВЕ, ИГРИ И ВЕСЕЛО ДЕТСТВО НА ИВКА мерси за обилната почерпка...  Heart Eyes Heart Eyes

# 72
Рождения ден мина в тесен семеен кръг- само с  ЕН броя братовчеди...  Crazy
Струва ми се вече голяма за бебешките кътове...и доста се почудих....
Освен това и съученичките й ги няма тук през ваканцията.
Отидохме в Ситито- там къта е прекрасен, а и пицарията е чудесна!
Тя получи така мечтания си подарък- мобилен телефон и е щастлива,
а това е НАЙ- ВАЖНОТО!!!  Heart Eyes

# 73
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИЛАТА ИВКА !
Да е жива и здрава,
щастлива и все усмихната,
по вода да й върви, по любов да й тече!
С много обич от нас с Андреята!

# 74
 Shocked Къде сте всички, бре??!! Crossing Arms
Мила и Вили, благодаря ви за пожеланията  Hug Heart Eyes Hug

Общи условия