Абсурда да си майка в тази държава!!

• 18 699
  • 471
  •   1
Отговори
# 285
leiche много много късмет ти пожелавам! Дано всичко е наред и родиш едно малко сладко човече. Само имай много търпение и кураж  Simple Smile Стискам палци  Praynig
Аз докато раждах и ми се караха, че съм изцапала с кръв, макар че толкова ме болеше че не знаех какво става... Не стига че ме оставиха съвсем сама през ноща ами и като отидох да попитам за обезболявашо и сестрата ми каза лягай лягай няма да раждаш скоро (понеже и наруших съня) и след 1 час родих. Ама то  можеш ли да легнеш... Ама така ми се накара все едно съм виновна че ще раждам през ноща и няма да може да са наспи... Абе.. Като мине всичко се забравя обидата и болката ама защо трябва да е така..
d11i при мойта лекарка слава Богу ще докарват от убитата ваксина която се полага от ЗК. Аз категорично и отказах да слага живата, а ми казаха че няма смисал да си давам парите, а да изчакам. Малко закъсняваме, но казаха че няма проблем. И сега ще правим първата ваксина с убити висуси. Ако някой се чуди като мен да изчака трябва вече навсякаде да я пуснат убитата по ЗК.

# 286
leiche, късмет ти желая от сърце!

# 287
leiche много много късмет ти пожелавам! Дано всичко е наред и родиш едно малко сладко човече. Само имай много търпение и кураж  Simple Smile Стискам палци  Praynig
Аз докато раждах и ми се караха, че съм изцапала с кръв, макар че толкова ме болеше че не знаех какво става... Не стига че ме оставиха съвсем сама през ноща ами и като отидох да попитам за обезболявашо и сестрата ми каза лягай лягай няма да раждаш скоро (понеже и наруших съня) и след 1 час родих. Ама то  можеш ли да легнеш... Ама така ми се накара все едно съм виновна че ще раждам през ноща и няма да може да са наспи... Абе.. Като мине всичко се забравя обидата и болката ама защо трябва да е така..
d11i при мойта лекарка слава Богу ще докарват от убитата ваксина която се полага от ЗК. Аз категорично и отказах да слага живата, а ми казаха че няма смисал да си давам парите, а да изчакам. Малко закъсняваме, но казаха че няма проблем. И сега ще правим първата ваксина с убити висуси. Ако някой се чуди като мен да изчака трябва вече навсякаде да я пуснат убитата по ЗК.

Давай, давай, по принцип на една бременна, най-добре е ужаси за  раждането да и разказваш. Така със сигурност ще я разсеяш и тя ще почне да си мисли за хубави неща...
Leiche, не се притеснявайте. Всичко ще бъде наред. Мислете за малкото здраво и хубаво човече, което ще родите с едно леко и приятно раждане, от което ще ви останат само хубави спомени. Искрено ви желая късмет.

# 288
От всяко кътче на света могат да се дадат какви ли не примери за лошо, дори нечовешко отношение между хората. На всякъде има хора и хора. Това не е до държава.
И аз съм срещала лекари, които само дето дипломата им е такава и лекари, дето са като собствени родители.
С учителите е същото, с продавачките в магазина е така, със сервитьорките в заведенията, с фризьорите, козметиците и т.н. и с всяка професия е така. Да си лекар също е професия, да си държавен служител- също.
Ако си спомняте преди година- две имаше изследване за това как нациите оценявали щастието си. Естествено излезе, че българинът е един от най- нещастните хора на планетата, по- нещастен от гладуващите в Африка даже. Причината е не в държавата, а в манталитета- все гледаме в чуждото канче, все нещо повече ни се ще да имаме, без значение дали и колко го заслужаваме, все чуждата трева е по- зелена, все , все, все... Пък най- щастливите нации бяха от типа на тези, дето живеят по островите и дето обикновените им жители нямат в речника си понятия, като "здравна система", "политика" и т.н. Хората и децата си раждат и си ги гледат.
Не че това е подтик да живеем като австралийските аборигени. Това е просто насока за замисляне.

# 289
  • София
Leiche, пожелавам ти да забравиш бързо тази неприятна случка, която за мен е знак, че наистина не е трябвало да правиш амнио.
Лека бременност, здраво и хубаво бебче ти желая! Hug

# 290
  • В полите на Пирин планина
Leiche, пожелавам ти да забравиш бързо тази неприятна случка, която за мен е знак, че наистина не е трябвало да правиш амнио.
Лека бременност, здраво и хубаво бебче ти желая! Hug

Leichе приеми и моите най-сърдечни пожелания за много щастие, лека бремнност и хубаво раждане. Стискам палци всичко да остане само лош спомен.

# 291
Давай, давай, по принцип на една бременна, най-добре е ужаси за  раждането да и разказваш. Така със сигурност ще я разсеяш и тя ще почне да си мисли за хубави неща...
Leiche, не се притеснявайте. Всичко ще бъде наред. Мислете за малкото здраво и хубаво човече, което ще родите с едно леко и приятно раждане, от което ще ви останат само хубави спомени. Искрено ви желая късмет.
Хайде сега пак да се изкажа! Зинка, има хора и хора... Не смятай собствената си личност за център на вселената и еталон за подражание. Аз например, благодарение на Форума попрочетох доста ужасии за Бургаското родилно и може да се каже, че отидох да раждам подготвена какво ме очаква, но се оказа, че съм си имала само най-бегла представа за мизерията, на която е способен българският лекар. Представям си, ако бях постъпила с положителна нагласа и най-добри очаквания тогава...Шокът щеше да е ужасен и продължителен и можеше да не се намеся в хода на собственото си раждане, а тогава пък не ми се мисли какви можеше да са последствията за мен и детето. Изобщо не мога да предположа, че след всичко, което е преживяла Leiche, най-подходящото успокоение е да се подготви за "леко и приятно раждане". Моля, не поддържай мнението, че всички тези момичета са пострадали в някаква степен просто защото са извадили лош късмет. Не може разни хора, разпореждащи се със съдбата на други, да занемаряват задълженията си и това да е просто лош късмет. За тези хора трябва да има наказателна отговорност, едва тогава те ще се замислят за последствията от своите действия или бездействие. Много е удобно това обяснение за лошия късмет. Мен също са ме възпитавали в честност и безкористност, получила съм перфектното възпитание в ценности от родителите си, но личният ми опит говори, че хора като мен стават отлична жертва на всеки. И се учудвам искрено, че ти например, която твърдиш за себе си, че си много стойностен човек, никога не си била в позиция на жертва, а си толкова удовлетворена от начина си на живот и си се реализирала така чудесно в тази среда, в която липсва именно морал, наистина е странно... А може би ще продължиш да защитаваш мита, че България е страна на неограничените възможности, в която работлив, умен и честен човек би могъл да се реализира идеално?
На Leiche пожелавам да бъде много силна, да се опита да подтиска емоционалните изблици, доколкото може и да се опита да разсъждава хладнокръвно, само така ще може да защити правата си, ако се наложи. Помни, мила, че на никой нищо не дължиш и не се колебай да изискваш. Опитай да не плачеш, когато се сблъскваш с поредната идиотщина в тази държава, мисли как да получиш своето, когато комуникираш с човек, за когото ти не представляваш личност. Разчитай единствено на хората, които те обичат, за другите просто имай едно наум. Това зло сигурно е за добро, вероятно това, през което си преминала, има своя събитиен смисъл, който ще откриеш някой ден, когато се обърнеш назад... Стискам палци повече да не се разстройваш и шокираш, а да си гушнеш след няколко месеца едно здраво и хубаво бебче.

# 292
Много хубаво изказване Дорка76  bouquet
Искам само да добавя, че това е ОЩЕ един пример, че след като няма контрол и наказание всички си правят каквото искат!!!

Кураж мила Leiche, пожелавам ти всичко с бебчо да наред! Hug Hug Hug

# 293
Виж сега, Дорка. Майката не е писала в темата " къде да родя ". Жената просто споделя неприятното си преживяване. Не смятам, че когато споделиш нещо неприятно, някой може да те успокои със " Ооо, ти ако знаеш после какво те чака... Това нищо не е. "

Това пак си е наше, бългаско. Вместо да успокоим този, който има нужда и да му насочим мислите към положителни неща, ние му казваме - абе това твойто не е проблем, да знаеш аз какви проблеми съм имала....

Ако майка иска, ще се консултира къде да ражда и какво да очаква. В случая е споделила неприятностите си и мисля, че има нужда от подкрепа и позитивни думи, а не от разкази в стил, и по-лошо може да стане.

Не мисля, че на настоящия етап да и разказвате ужасии за раждането е подходящо. Аз от такива разкази точно бях психясала и сутринта като пътувах към родилното плаках в колата и не исках да ходя.

P.S. Нищо за лош късмет не съм споменавала. Моля, не ми приписвай думи, които не съм изричала. Напротив. Мисля, че момичето е преживяло наистина нещо крайно неприятно. Изобщо не съм споменавала късмет.
А не виждам защо пък, въпреки тази случка да няма леко и приятно раждане.

# 294
А и ако е въпрос да се плашим - то ужаси покрай раждането може да има и без някой да има вина за това.
Ако аз разкажа за моето раждане - може и да откажа доста жени да раждат, но... благодарение на страхотните специалисти, адекватната реакция (разбира се, имаше и едни майка и син "доктори", заради които сега можеше и да не пиша тук - т.е. не всичко е цветя и рози, ама аз си подадох оплакването и имаше дисциплинарно наказани, а после в болницата ме обгрижваха невероятно), бързите действия и добрите условия - сега съм жива и здрава, имам деца и искам и още да имам.

А относно контрола - не знам как си го представят някои. Навсякъде по света (включително и у нас) има само една действаща система в това отношение - не ми харесва нещо, оплаквам се, подавам жалби, настоявам за проверка, следват проверки, наказания и т.н. По този начин действах и в предишната фирма, където работех - също имаше наказания. (Това във връзка с липсата/наличието на опит, за което ставаше въпрос няколко страници по-напред.)
Невъзможно е до всеки лекар/чиновник/финансист/или какъвто и да е там да има по 1 проверяващ, а до проверяващия още един - да проверява него и т.н. - това е нереално.

# 295
За контрола и наказанията- в рамките на месец лично през мен минаха десетина наложени от РЗОК санкции на изпълнители на здравна помощ по НРД за 2006 г., както и покани за възстановяване на неоснователно изплатени суми към такива, които се изпращат след установени нарушения и наложени санкции.
Когато пациентът счита, че са нарушени правата му, както и за нарушения на медицинската етика спокойно може да се сигнализира РЗОК. Не всички там спят, щом като са налице наложени санкции на болници и ДКЦ.

# 296
Аз пък си мислех, че темата касае абсурда да си майка в България... Grinning. Мисля, че всеки чете достатъчно из Форума като черпи както позитивни, така и негативни впечагления. Самият факт, че момичето е отишло на БХС, означава, че чете и се информира достатъчно. И не смятам, че трябва да подценяваме околните до такава степен, че да считаме, че собственото ни мнение ще окаже решаваща роля върху психиката и поведението им. Аз, например, чета много мнения, но си формирам собственото становище избирателно. Може би има и други, за които с малкото прочетена информация се изчерпва даден въпрос. Но при всички положения всеки има право да види и двете страни на проблемите, едностранчивото представяне на обстоятелства си е чиста манипулация на мнението... Grinning

# 297
Но не трябва да се отрича субективния фактор  Naughty.

# 298
Аз пък си мислех, че темата касае абсурда да си майка в България... Grinning. Мисля, че всеки чете достатъчно из Форума като черпи както позитивни, така и негативни впечагления. Самият факт, че момичето е отишло на БХС, означава, че чете и се информира достатъчно. И не смятам, че трябва да подценяваме околните до такава степен, че да считаме, че собственото ни мнение ще окаже решаваща роля върху психиката и поведението им. Аз, например, чета много мнения, но си формирам собственото становище избирателно. Може би има и други, за които с малкото прочетена информация се изчерпва даден въпрос. Но при всички положения всеки има право да види и двете страни на проблемите, едностранчивото представяне на обстоятелства си е чиста манипулация на мнението... Grinning

Ами добре, дай сега да и разкажем за всичко лошо, което може да се случи. За това, че 1% от ражданията са с летален изход - за майката, за детето или и за двамата ( и това не само в България, това е статистика в световен мащаб ). Дай да и разкажем за преждевременните раждания, за проблемите на недоносените деца, за това как може едно раждане да продължи и денонощие, за това как може след секцио да я зашият лошо, да се получи срастване и да се наложи да и отстранят матката ( това се случи на моя приятелка, родила в Белгия. Правя уточнението, за да не започнеш пак с безотговорните български лекари )...дай да и разкажем. Със сигурност ще я успокоим. Тя затова си споделя жената, за да и кажем ние, че може и по-зле да стане.

Ей, аман от негативисти!Понякога хората имат нужда просто да им вдъхнеш увереност, че нещата ще се оправят и лошото е зад гърба им. Може и да не се окаже така. Може лошото тепърва да предстои, но не можем да живеем живота си в постоянен страх да не стане по-лошо. Така изобщо не живеем. Така само се страхуваме и пропускаме всички хубави неща, които ни се случват.

Няма друга страна, в която да има поговорка " Много хубаво не е на хубаво"! Няма друга страна, в която да има суеверие, че ако много се смееш - ще плачеш!

# 299
...Ей, аман от негативисти!Понякога хората имат нужда просто да им вдъхнеш увереност, че нещата ще се оправят и лошото е зад гърба им. Може и да не се окаже така. Може лошото тепърва да предстои, но не можем да живеем живота си в постоянен страх да не стане по-лошо. Така изобщо не живеем. Така само се страхуваме и пропускаме всички хубави неща, които ни се случват.

Няма друга страна, в която да има поговорка " Много хубаво не е на хубаво"! Няма друга страна, в която да има суеверие, че ако много се смееш - ще плачеш!

Пък още по- често хората комай имат нужда просто да си поплачат и да си потърсят рамо, на което да се наплачат. Нека не крадем тази възможност, моля ви се.
Но също така се моля и да не правим общи генерални изводи, основаващи се на една конкретна ситуация при наличие на много разнообразни ситуации, които могат да наведат и до коренно различни изводи.

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 18:05 от Доня Туфиня

Общи условия

Активация на акаунт