Ами при тази серия е така
От "Червеношийката" нататък стават в пъти по-интересни и се четат буквално на един дъх.Започнах "Писмата" - за сега са ми интересни, но още нямам мнение.
От "Червеношийката" нататък стават в пъти по-интересни и се четат буквално на един дъх.
Харесаха ми основните теми - за проблемите на тийновете - сексуално насилие, домашно насилие, алкохолизъм, загуба на родител. Всеки от основните герои има някакви проблеми и въпреки лекия тон, темите, които се разглеждат не са лековато представени. Има внимание към детайлите, начина на отношение към тези, които са преживели такива неща. Дори това, как да се справим с емоционалните проблеми е вътре в книгите. Харесаха ми, защото не подхождат лековато към самата тема. Естествено са си типично тийнейджърски, но не пречи да дадат насоки за част от нещата. Харесва ми и че спортът е основното нещо, което е като лайт мотив в книгите - както и това, че той кара главните герои да се придържат към определени правила.
Отдавна не се бях смяла толкова на книга. Харесаха ми и двете и нямам търпение да се появят останалите две от серията. С удоволствие бих ги прочела.
)
За възрастта и образованието ми, направо е емоционално дежавю това потапяне в руския постапокалиптичен социализъм. В началото съм, не мога да го сравнявам с "Метро". Но да ти се струва, че познаваш тези места, този манталитет, тези хора, че ги разбираш в говора... Ами, някак си, си се върнал в една младост - която не ти си изживял, но може и да си ти.