Азиатска козметика и грим - тема 33

• 27 954
  • 291
  •   2
Отговори
# 270

По принцип... към моите лични възприятия би било, струва ми се, проява на известно безразсъдство да се отнася човек без подобаваща предпазливост, да не кажа подозрение 🧐

Добре, ще го имаме предвид 💓

# 271
Здравейте! Моля за помощ/съвет. На 33 г. с кожа след лечение с Роакутан. Имам единични петънца, но основно доста пори и лунички. Досега не съм ползвала нищо азиатско, но прочетох хубави отзиви за серума PDRN (ако правилно изписвам) на Medicube и ми се иска да пробвам. Моля, предложете ми нещо, с което се постига добра хидратация, но и изравняване на тен и glow ефект (за пори не знам дали има нещо, което ги свива).

Здравейте, позволявам си да се самоцитирам.😇

# 272
Искам да споделя информация относно една неприятна беля, която си навлякох на лицето след употребата на MediCube Age-R Booster Pro Mini.

В началото на годината си закупих уреда и го използвах внимателно, съобразявайки се с указанията. Основната ми цел беше да помогна за заличаването на следи и белези от пъпки. Не съм го използвала редовно - общо може би около 15-20 пъти за целия период. Стараех се постепенно да увеличавам интензитета и да не задържам уреда прекалено дълго върху едно и също място.

По принцип, когато си купувам нещо ново, винаги се старая предварително да се информирам подробно как трябва да се използва и какви са потенциалните рискове.

Още преди да започна да го използвам, ми бяха направили впечатление някои ревюта в YouTube и Reddit, в които хора споделят за различни странични ефекти - мускулни спазми, изгаряния и т.н. В интерес на истината, при мен на няколко пъти се е случвало да усещам потрепване на мускулите/нервите, главно около устата и челюстта, както и в областта на челото.

За справка - на официалния сайт на марката е посочено, че уредът може да се използва и в зоната около очите, която би трябвало да е една от най-нежните области на лицето.

Тук идва и моят собствен опит. Въпреки че използвах сравнително ниска степен на интензитет - основно 2 или 3 от общо 5, като винаги започвах с 1 - миналата седмица реших да третирам няколко следи от вече преминали пъпки. За съжаление, в крайна сметка си изгорих кожата. Най-странното е, че по време на самото използване първоначално не усетих някакъв особен дискомфорт или парене.

Споделям това най-вече като предупреждение да имате едно наум, ако използвате подобен уред. По принцип съм изключително внимателна и винаги се старая стриктно да спазвам инструкциите, затова не очаквах подобна реакция.

Продуктите, които използвах, за да помогна на кожата си да се възстанови са:

Haruharu Wonder Black Rice Hyaluronic Toner Fragrance Free - От тонера вече съм изразходвала 2 опаковки и кожата ми го понася изключително добре. По принцип съм с чувствителна кожа, която реагира на парфюми, аромати, оцветители, силни активни съставки.

Ongredients – Skin Barrier Calming Lotion EX - Този продукт се превърна в един от любимите ми. По принцип много харесвам и iUNIK Beta-Glucan Daily Moisture Cream и AXIS-Y Heartleaf My Type Calming Cream, но в момента имах отворена опаковка от Ongredients и реших да продължа с нея. Нанасях два пъти дневно.

В допълнение използвах и спрея за лице с цинк на Balea, както и, разбира се, слънцезащита.

Честно казано, не очаквах кожата ми да се възстанови толкова бързо, особено след като първоначално изглеждаше зле.

Прикачвам и снимки за сравнение, за да се види разликата. Спрях да го ползвам в четвъртък.
Скрит текст:
Преди да започна да ползвам уреда

След

Последна редакция: пн, 17 авг 2026, 19:11 от axia

# 273
  • София
axia, искрено Ви съчувствам! Heartbeat
Искам да Ви помоля, да помислите за раздяла с уреда. Не си заслужава, да си причинявате тревоги и болка.
Най-големият ми ужас от подобни уреди, е засягане на нерв.
И аз го казвам, като човек с няколко пъти блокирала става в дясно на челюст. 5 месеца най-кратко ме е държало състоянието. Включително и бременна и се чудеха, какво да ме правят, хранят... Затова не помислям за никакви джаджи.
Пишете на производителя да видят и снимките. Това е недопустимо, мисля.
Успех! Flowers Hibiscus

# 274
  • Deep in Clinicals
Скрит текст:
Искам да споделя информация относно една неприятна беля, която си навлякох на лицето след употребата на MediCube Age-R Booster Pro Mini.

В началото на годината си закупих уреда и го използвах внимателно, съобразявайки се с указанията. Основната ми цел беше да помогна за заличаването на следи и белези от пъпки. Не съм го използвала редовно - общо може би около 15-20 пъти за целия период. Стараех се постепенно да увеличавам интензитета и да не задържам уреда прекалено дълго върху едно и също място.

По принцип, когато си купувам нещо ново, винаги се старая предварително да се информирам подробно как трябва да се използва и какви са потенциалните рискове.

Още преди да започна да го използвам, ми бяха направили впечатление някои ревюта в YouTube и Reddit, в които хора споделят за различни странични ефекти - мускулни спазми, изгаряния и т.н. В интерес на истината, при мен на няколко пъти се е случвало да усещам потрепване на мускулите/нервите, главно около устата и челюстта, както и в областта на челото.

За справка - на официалния сайт на марката е посочено, че уредът може да се използва и в зоната около очите, която би трябвало да е една от най-нежните области на лицето.

Тук идва и моят собствен опит.
Въпреки че използвах сравнително ниска степен на интензитет - основно 2 или 3 от общо 5, като винаги започвах с 1 - миналата седмица реших да третирам няколко следи от вече преминали пъпки. За съжаление, в крайна сметка си изгорих кожата. Най-странното е, че по време на самото използване първоначално не усетих някакъв особен дискомфорт или парене.

Прикачвам и снимки за сравнение, за да се види разликата. Спрях да го ползвам в четвъртък.
Скрит текст:
Преди да започна да ползвам уреда

След

А защо продължихте да ползвате уреда, след като още във вторник се вижда ясно зачервяване?
Третирали сте участъци с нарушена кожна бариера. При прилагане на микроток върху незаздравяла тъкан, рискът от изгаряне е висок. Joule Heating.

Здравейте! Моля за помощ/съвет. На 33 г. с кожа след лечение с Роакутан. Имам единични петънца, но основно доста пори и лунички. Досега не съм ползвала нищо азиатско, но прочетох хубави отзиви за серума PDRN (ако правилно изписвам) на Medicube и ми се иска да пробвам. Моля, предложете ми нещо, с което се постига добра хидратация, но и изравняване на тен и glow ефект (за пори не знам дали има нещо, което ги свива).

Здравейте, позволявам си да се самоцитирам.😇
Да се препоръча нещо измежду стотиците азиатски продукти би било или налучкване, или препоръка, основана на нечий личен опит, който няма как да бъде релевантен към друга кожа с неизвестна рутина.
При лунички и единични петънца най-важна е ежедневната фотозащита. Glow ефектът до голяма степен ще дойде от самата хидратация - търсете продукти с хиалуронова киселина, глицерин, уреа, бета-глюкан, пантенол, ектоин, Sodium PCA, Polyglutamic Acid... Също съставки за кожната бариера, които запечатват влагата, като серамиди, холестерол и мастни киселини, сквалан.
Прочетете за ниацинамид, транекзамова к-на, ретиноиди, набележете си продукти и тогава евентуално бихме могли да коментираме.

# 275
axia, искрено Ви съчувствам! Heartbeat
Искам да Ви помоля, да помислите за раздяла с уреда. Не си заслужава, да си причинявате тревоги и болка.
Най-големият ми ужас от подобни уреди, е засягане на нерв.
И аз го казвам, като човек с няколко пъти блокирала става в дясно на челюст. 5 месеца най-кратко ме е държало състоянието. Включително и бременна и се чудеха, какво да ме правят, хранят... Затова не помислям за никакви джаджи.
Пишете на производителя да видят и снимките. Това е недопустимо, мисля.
Успех! Flowers Hibiscus
Благодаря за съобщението и за съвета!
Да, най-вероятно ще преустановя употребата му.

@Catalano, защото в първият момент не направих веднага връзка между изгарянето и уреда, но след като видях че 2 ден продължава да е така, го спрях моментално. Нямах отворени/видими рани. По-скоро зачервявания ми бяха останали от преминалите пъпки. Производителят е посочил, че една от функциите на мини версията е точно за третиране на акне/белези и успокояване на кожата. При мен за съжаление имаше обратният ефект, въпреки че го ползвах за кратко време и около 1 минута на сесия (+ по-нисък интервал).
Просто реших да споделя, за да може някой друг, който има уреда просто да подходи с по-голямо внимание от мен, аз няма как да върна времето, станалото станало.

# 276
А с какъв продукт е ползван? И дали е мазано преди или след с нещо инвазивно -трет ,силен витамин Ц ,киселина?
Минито доколкото съм запозната е само с бустер моуда ,който помага за по-дълбока пенетрация на продуктите.

Специално се предупреждава да не се ползва върху нарушена кожна бариера и разранени участъци както е  било в стартовата позиция.

# 277
Denisha, благодаря ти! За ампулата най-вече ми е интересно как се усеща като текстура и какъв е ефектът непосредствено след нея, а и на следващата сутрин, ако е ползвана в нощна рутина – хидратация, плътност, гладкост, glow. И дали според теб има нещо по-специално като ефект спрямо Bichup Self-Generating Essence / Bichup Ultimate RecoveryYouth Serum?

Аз си спомням, че с такова желание я купих и бях много развълнувана от пратката, която дойде супер бързо, исках да взема и реформулираната first essence, но после историята с последващите пратки ми уби ентусиазма и си остана в шкафа. Есента планирам да я извадя.

axia,  бързо възстановяване Ви пожелавам!

# 278
  • София
Tanya M, ще се опитам да си припомня главното. Накратко, защото имам написан материал за Bichup и зрее. Joy
И моите сетове, от онези поръчки стоят не докосвани. (Скоро писах на Лий, но не питах за цените на доставките.)
Отвори си ги без горчивина а като ново начало. На топлата, цветна Есен. Flowers Fallen Leaf Flowers Leaves Flowers Fallen Leaf

Към тях имаше и мини комплекти. Съдържаха:
1. BichupTtreatment Essence
2. Ultimate Recovery NAD Power Ampoule
3. Ultimate Recovery Youth Serum
4. Bichup cream
Не отворих пълноразмерните за да се запозная първо с новите версии.

И бях изненадана от парещо, щипещо усещане от 1. (Мислех, че е от комбинацията с другите от серията.) Но по-скоро беше от него. Обяснението ми е, че имах нарушена кожна бариера, стрес. И с тънката ми, прозрачна кожа, засилена микроциркулация. Обаче упорито продължих. И да, основно като нощна грижа. В тези минита, 1. е новата формула.
 2. Ампулата е лека, водниста и фина. Попива бързо и не оставя лепнещ филм. Не тежи. Аромата е деликатен, долавя се луксозната нотка но е някак модерен и ефирен. В сравнение с останалите от серията. Възстановява бариерата, работи за клетките докато спиш. Сиянието е деликатно, не е мазен слой на повърхността на кожата. А дълбоко, озарена и свежа кожа. За обема, аз не съм критерий. Не намирам, за слабото си лице продукт, който да може да го окръгли, визуално. Дали заглажда линии, не се наемам да кажа. Нямам дълбоки, финните не съм следяла. (След BOH, го правех и намерих положителна разлика.) На сутринта кожата е гладка, отпочинала, еластична.
3. Серума, е мисля също, нова версия. Плътен, разтеглив, силно ароматен. Ако се прекали мазнее.
4. Крема. Него го познаваш.

BulbВ един момент, зимата ми идваха недостатъчни. И добавих първо една после друга серия на The Whoo. Тонери и емулсии.
Или продуктите са икономични или аз. Дълго ми се видя, времето, в което ги използвах. Да, вярно е, че въртя 4-5 серии, но все пак. Мисля, че 2. ще те изненада и с икономичност.

За мен и не само, Bichup е перлата в короната на имперската традиция. И красиво отдава почит на здравата и сияеща кожа, от Императрици до Съвременни жени. Cupid

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 22:47 от Denisha 🕊️

# 279
Благодаря ти, Дени, за подробното описание! Ще я пробвам, може би след около 2 месеца (да приключа с отворените продукти, ако волята ми не ме предаде).
Bichup есенцията - и старата (self-generating concentrate), и новата версия (ultimate recovery youth serum) ми е любим продукт, така че вярвам, че и ампулата има потенциал да се превърна в такъв.

Вчера пробвах стика на АHC с охлаждащ ефект - AHC - Masters Icy Jelly Sun Stick и за мен се оказа попадение. Държа да подчертая, че не разчитам на слънцезащитните му свойства, използвам други продукти за защита, така че не мога да коментирам дали изобщо пази - купих го с цел охлаждане и наистина ме изненада приятно с усещането, което оставя на кожата, макар и за кратко. За горещите летни дни ми идва идеален, когато трябва да съм навън и имам нужда да охладя лице/ръце.

Скрит текст:

# 280
  • София
Танче, за нищо! Flowers Hibiscus
 Концентрата ми беше първият продукт от серията. За опознаване, към преди 2г. За мен със серума са, като различни продукти.
И във фърст есенцията, намирам разлики с новата версия.
Ампулата, ще ти хареса, така си мисля. Heart

Тези охлаждащи продукти, за скалп, кожа, лице и устни, са ми трудни. Ментола ли е много, аз ли не съм в ред, не зная. Например с лист маски понякога ми е приятно, друг път не.
Тъкмо ще използвам да попитам Numbuzin номер 4 маските, новите... Аз ли не помня добре, но сега са зелени плътни с частици? А преди не бяха? Thinking

# 281
  • софия
Здравейте дами, добре сте си вие и готини неща обсъждате. Не сте като мен а:disappointed_relieved
Отидох вчера в една реномирана клиника, да видя ще борим ли моите все известни петна наесен. Направиха там скенер на кожата и к'во да чуя:: кожата ми била страшно раздразнена имало възпаление, почти розацейна, на всяко дразнене реагира с пигментация!!
Видимо, няма  зачервявания, аз знам как изглежда розацейна кожа
В момента не ползвам някакви агресивни средства. Вечерната ми рутина е на History of whoo Jinyulhyang, a сутрин една серия на Huxley, абсолютно безобидна, основно хидратация. Естествено, не прекалявам с драстични почистващи.
Ще бъда благодарна, ако освен съчувствие, дадете и някакъв акъл!
P. S. Забравих да кажа, че ми даде рецепта за, серум на La Roshe, а аз още замаяна от разкритията, купих, без да питам за състава. И като дадох 30е,за Niacinamid 10%ми идеше да го изпия просто!!! Аз колко ниацинамид съм измазала.... Простичкия серум на Anua се сещам, хем с ТХА!!

Последна редакция: пт, 21 авг 2026, 21:26 от swetulka

# 282
  • София
swetulka, нали знаеш, че тук във форума може да получиш и потенциално опасни съвети. Премисляй внимателно. Flowers Hibiscus

Първо повечето си работят с определени марки. На процент са си хората. Затова раздават Ла рош, Биодерма... И на мен са давали. Даже с кутии тестери в тубички. Плюс рецепта. В не малко случаи и неуспешно лечение, за капак.
Мога да препоръчам дерматолог. Мога да препоръчам второ мнение. Мога да препоръчам, да се заровиш в генезиса на проблема, защо, кога, как... От различни посоки. Мога да препоръчам да не правиш лазери.

Но нищо няма да помогне ако не се успокоиш и приемеш. Утре сутрин в огледалото. И вечерта отново. Пигментацията не определя теб, мен или милионите жени по света, като дамгосани или негодни. Не, ние сами го правим. Animal Dove

# 283
Здравейте,🙂понеже около 2 месеца не съм слагала нищо на лицето си ,защото имах нещо ,като лека реакция от продукт.(По принцип никога не съм имала такива неща).Както и да е поръчах тази ампула на skin1004 probio cica и calming losion ,като мислех да слагам ампулата и след нея лосиона ,но тя ми идва доста мазничка ,като крем е .Дори май след нея и крем не е ок да се сложи.Някой ползва ли я ??

# 284
  • софия
Благодаря, Denisha! Съвсем не съм стигнала до там да се определян като негодна и да мисля, че петната основно определят цялостния ми вид. Blush
По-скоро съм разтревожена от това което показа за общото състояние на кожата. Защото това предполага бъдещи проблеми.
Идеята ми да пиша в групата е, ако някой има идея за козметика, която да включа.

Общи условия

Активация на акаунт