Азиатска козметика и грим - тема 33

• 27 947
  • 291
  •   3
Отговори
# 285
  • София
Вероятно не се изразих добре. Flowers Hibiscus
Имах предвид, че не са дамга, клеймо. И то не ни прави негодни в никоя житейска ситуация, различни.

Аз се чувствах зле. Продължи дълго. Покривах с 2 спф плюс къшън, шапка. Това лято съм с по-лека артилерия. Което ми казва, че не съм параноична толкова, по-спокойно гледам.

Щом е казал, че има раздразнение, подхода им е "медицинска", "аптекарска" козметика. С какво ще се замени, е въпросът нали?

За себе си, мога да кажа, че при проблем ако не стане с лечението на дерматолог...както стана. Си експериментирах, кое ми е добре и кое не. Пробвай с купеното вече от рецептата.
Пелин тонер, маски успокояват. На мен не ми омръзва да повтарям, че при зачервяване, някакъв дискомфорт си лягам с маската на суласу. И се събуждам с успокоена кожа.

На скенер или диагностика не съм била. Но с дермаскоп и още един уред- да.  Не зная, на кое може да се вярва повече. След собственото усещане според мен, аз бих се доверила на чужда преценка, оценки.
Не бързай, да се страхуваш от бъдещи проблеми. Добрият дерматолог овладава ситуацията. А пациента я държи под контрол. Ами ако е просто компроментирана бариера?!

Съвета ми е да потърсиш нутриционист.

Успех! Animal Dove

# 286
Svetulka, азелаиновата киселина е благоприятна срещу розацея. Само една марка съм ползвала и не е корейска, затова линкът е в скрит текст.

# 287
Както и да е поръчах тази ампула на skin1004 probio cica и calming losion ,като мислех да слагам ампулата и след нея лосиона ,но тя ми идва доста мазничка ,като крем е .Дори май след нея и крем не е ок да се сложи.Някой ползва ли я ??
Аз съм я ползвала и много я харвсвам. Ползвах я в комбинация с тонер и крема от същата серия, през зимата, късна пролет и в началото на лятото. Аз съм с много суха кожа и на мен ми беше добре като консистенция. Идва ми наум да пробваш да нанесеш малко по-малко продукт и да изчакаш малко преди да нанесеш крема.

# 288
Както и да е поръчах тази ампула на skin1004 probio cica и calming losion ,като мислех да слагам ампулата и след нея лосиона ,но тя ми идва доста мазничка ,като крем е .Дори май след нея и крем не е ок да се сложи.Някой ползва ли я ??
Аз съм я ползвала и много я харвсвам. Ползвах я в комбинация с тонер и крема от същата серия, през зимата, късна пролет и в началото на лятото. Аз съм с много суха кожа и на мен ми беше добре като консистенция. Идва ми наум да пробваш да нанесеш малко по-малко продукт и да изчакаш малко преди да нанесеш крема.
Благодаря ти ще пробвам 🤗

# 289
  • София / Баня
Svetulka Също като теб преди време ходих на дерматолог заради петната. В доста популярна клиника. Тя обаче се хвана първо за розацеята, трябвало първо нея да оправим и тогава петната. Направих 5-6 процедури със лазер дженезис за розацеята, но ефекта е много краткотраен, а и не ми пречи толкова много, за да продължавам да ходя на всеки 3-4 седмици. Имам розацея, но много лека форма, постоянно са ми румени бузите. Зачервяванията се засилват след физическа активност, но толкова. Всяко лято след море се сдобивам и с петна върху зачервяванията. Независимо от слънцезащитата. И след това цяла година ги боря. Не съм ползвала нищо азиатско със азелаин все още - само Скинорен и на Биотрейд крема. Него ми изписа дерматоложката. И двата тушират зачервяванията доста успешно, може би Биотрейд предпочитам. Заради ниацинамида май се справя малко по добре. След цикъла лазери ми направи схема за процедури с лазер, за премахване на петната. Не ми хареса цената и времето на възстановяване след всяка процедура. А и чак толкова не ми пречат. Ще продължавам да си ги боря сама.
Основното което ползвам е витамин ц сутрин на чиста кожа, 10 Мин след това азелаинова киселина, след още 10 ☀️ защита. Вечер серум с транекзамова киселина и ниацинамид и хидратация. Зимата включвах и ретинал в няколко вечери и пак ще започна. Не съм имала проблем, но е до кожа.
Можеш да опиташ с азелаинова киселина месец-два, за да видиш как ще ти се отрази. Имай в предвид, че първите две седмици ми щипеше около 5 минути докато привикна. Относно петната ако някой даде съвет ще се възползвам.

# 290
  • софия
Благодаря на, всички. Не искам да, обсеб
вам темата, но държа, да поясня, че аз розацея нямам. Знам как изглежда, мои близки са имали. По мнение на лекаря кожата е хиперемирана, с много кръвоносни съдове и зачервена, ПОЧТИ розацейна..но на скенер!
Видимо няма зачервявания, аз дори не определям кожата си като чувствителна. Измазала, съм тонове  ретинал без какъвто и да било признак на раздразнение.
И като се замисля.. Ами като идвам отвън, където е 30гр.,как няма да е.
А, да ви кажа, ако не знаете Blush че дерматолозите не долюбват КК. Като му казах, че ползвам такава, той се понамуси и казва "Е, ама тя не е медицинска все пак"
А да го питам аз дали простия серум с 10%ниацинамид и 4%ТХА не би бил по - ефикасен от Ла Рош, нищо че не е "медицински".
Още веднъж благодаря на оъзовалите се. Ще мисля дали да правя лазер, но наистина мога да си живея с петната.

# 291
swetulka, аз ходя на такава диагностика веднъж годишно. Чисто превантивно. Има значение дори дали човек се е изпотил по пътя! Бях се втрещила първия път как на чиста и здрава кожа апаратът реагира, че имам акне или петна (едно от двете беше, не помня кое) и се уплаших, че проблемът предстои да избие на повърхността и да стане видим. Дерматоложката ми обясни най-спокойно, че това е грешка на изображението и че уредът не разпознава невидимите за окото мъхчета по кожата. Е, тогава пък се притесних да не би се задава зловещо лицево окосмение, но и това не било така.
Една зима се “самодиагностицирах” с розацея. Оказа се студова алергия.

Общи условия

Активация на акаунт