Медицински университет - Тема 6

• 23 027
  • 365
  •   13
Отговори
# 360
  • София
.... ако си по-дърт като мен - имаш ли деца, какъв е опитът ти с медицинската грижа.....
От гледна точка на работодател мога да каже, че по принцип нямат право да задават въпроси от личен характер тип семейно положение, сексуална ориентация, възраст и т.н. - предупредили са ме, защото съм този, който интервюира. Едно оплакване с фиктивно име на съответната комисия може да доведе до големи главоболия на задалия въпроса. Ако доброволно са ти казали "чувствителни" факти в CV-то - ОК, но ако не са - не може да питаш... Тука може да се докара, че е в контекста на работата, но пак въпросът би следвало да е "Имате ли опит с грижи за деца", а не "ти колко деца имаше бе" Ill Ама да, в България сме все пак.
Много добре знам, че работодател няма право да пита такива неща. Все пак съм на една достойна възраст, а и самата аз съм водила интервюта. На изпит също можеш да откажеш да отговаряш и не е редно да те питат лични неща.
Изпитът е събеседване и част от него е да те попитат каква е мотивацията ти, а обикновено като си жена, мотивацията ти за тази професия се корени в собствения опит по време на бременност, раждане и следродилната грижа, която си получила. Неминуемо го споделяш, ако това те е вдъхновило. Предполагам, че колежките на 19 са казали нещо друго. Майката на моя колежка е починала при раждането и заради лекарска грешка и го споделя винаги, когато я попитат за мотивацията и, вероятно и на изпита го е разказала. Човек сам го прави.
Вярвам, че има и такива, които просто са казали "Харесва ми професията".
Чух едно момиче да казва "Искам да се преместя, защото ще уча по-близо до вкъщи"
Някой да пита "ти колко деца имаше бе" не съм чула, има и неприятни преподаватели, но поне знаят как да говорят Satisfied Мен ме попитаха дали са изкарали Варицела, но смея да твърдя, че разговорът ни протече по-непринбудено, харесахме се и говорихме за доста неща...та аз самата с тона си и отговорите си съм ги отвела към по-лични въпроси.

# 361
Утвърден ли е вече план-приемът за МУ-София? Как се разпределят тези бройки под условие? Доколкото разбрах, вземат се от бройките държава поръчка?

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 18:57 от jennyb

# 362
По повод акредитацията на СУ подадох заявление по ЗДОИ към НАОА. Получих решение, с което ме уведомяват, че е приключила акредитацията за специалност "Медицина" с решение на Акредитационния съвет на НАОА от 30.04.2026 г, като са дадени шест препоръки, но те не засягат приема на студенти, нито изискват спешни корекции от страна на СУ. Няма констатирани обстоятелства, които да са несъвместими с възможността за получаване на акредитацията.
Единственото нещо, което явно бави публикуването на това решение на Акредитационния съвет е получено възражение на вр.и.д. ректор на СУ доц. Първанов.

# 363
Здравейте, по спомени вашите деца на кой ден от записването са отишли в съответния факултет? Масовката на първия ден ли ходи да се запише? На втория ден по-назад ли се падаме в групите, например 8-9 група? Питането ми е по-специално за ФДМ.

# 364
Здравейте, по спомени вашите деца на кой ден от записването са отишли в съответния факултет? Масовката на първия ден ли ходи да се запише? На втория ден по-назад ли се падаме в групите, например 8-9 група? Питането ми е по-специално за ФДМ.
Ако става въпрос за София е по реда на записване, като естествено има някакво разместване в рамките на карето, за да не са само момчета или момичета. Последните групи са тези, които са с различен чужд език - немски/френски (т.е и да си първи ако си с немски/френски отиваш в последните групи). Изберете си английския и сте си добре. Като цяло няма значение в коя група сте, единственото различно е седмичната програма.

# 365
Да, за МУ София става въпрос. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт