Медицински университет - Тема 6

• 33 994
  • 547
  •   30
Отговори
# 480
Минималния бал за фармация жени в СУ е 37.29

# 481
Еха, цяла единица се е вдигнал

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 06:21 от rady_plovdiv

# 482
Много висок е балът в Плевен.

# 483
Много висок е балът в Плевен.
Всяка година е така. След 20 дена ще падне с 10 точки на платеното

# 484
Моята девойка е приета фармация в СУ. Гледам за платено Медицина пише, че има 26 човека на опашката преди нея, а по договор 8. Честно казано не знам какво значи това. Ще я запиша в СУ и ще подам за второто класиране там.  СУ ни е основният избор, така че стискайте палци да се получат нещата, че почти се беше отчаяла.

# 485
  • София
Моята девойка е приета фармация в СУ. Гледам за платено Медицина пише, че има 26 човека на опашката преди нея, а по договор 8. Честно казано не знам какво значи това. Ще я запиша в СУ и ще подам за второто класиране там.  СУ ни е основният избор, така че стискайте палци да се получат нещата, че почти се беше отчаяла.
И ние сме с тази дилема, но за момче. 11 е на опашката за ДП.
bobi_ko, като четох правилника пише, че не трябва да се записва, ако иска да продължи за медицина!
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ndidat_studentite
Чл.35 Ал.2 т1.2
Отделно тук пише:

# 486
Bobi-ko,
за мен както си написала означава, че при платеното ще сте вътре, нали приемат 50 платено (някъде четох). Така че с тази фармация само ще затвърдиш тезата, че това е специалност за "успокоение" на неуспелите кандидати за медицина.

# 487
Ами нещо не мога да го разбера честно казано. Срещу реда "платено" медицина стои следното: позиция в опашката 26, места 10.
Иначе е така, в нашия случай фармацията наистина е компромис, при неуспех за медицина. Но бихме предпочели това, отколкото да пропусне една година, докато се подготвя за следващата. Може би при другите деца е удачен вариант, при нас подобен подход не би имал успех изобщо. Най- много ни устройва в СУ, защото дори платено там ще ни е по- евтино от Бургас например, където ще плащаме квартира и т.н. Но дали ще се получи не знам, не ми се вярва много, но дано.
Сега допрочетох- оставя се диплома, за да се пази мястото, където са те приели и успоредно с това се попълва декларация за участие във второ класиране. Така ще направим.

# 488
Ами нещо не мога да го разбера честно казано. Срещу реда "платено" медицина стои следното: позиция в опашката 26, места 10.
Иначе е така, в нашия случай фармацията наистина е компромис, при неуспех за медицина. Но бихме предпочели това, отколкото да пропусне една година, докато се подготвя за следващата. Може би при другите деца е удачен вариант, при нас подобен подход не би имал успех изобщо. Най- много ни устройва в СУ, защото дори платено там ще ни е по- евтино от Бургас например, където ще плащаме квартира и т.н. Но дали ще се получи не знам, не ми се вярва много, но дано.

Това означчава, че има 26 момичета желаещи медицина платено преди вас, а общо местата за платено медицина СУ за момичета са 10 места.

# 489
  • София
Това означава, че 26 преди вас трябва да се откажат /да не се запишат, да се класират на по-предно желание/, за да ви приемат.

# 490
Ами 26 всъщност не изглежда нещо непостижимо, все пак може да се разместят нещата на второто класиране. Ох много се надяваме да се получи. За първи път виждам девойката да чака нещо с такова желание. Много сте мили всички и благодаря за насоките!

# 491
  • Пловдив
Привет, до момента само чета в темите, но сега се включвам с конкретен въпрос и молба за помощ, ако някой се е сблъсквал с такъв казус. Дъщеря ни е приета Медицина на първо класиране в СУ. Тъй като чакаме и класирането в МУ Пловдив, няма да се запише в момента. Срокът за записване и в двата университета е 17.07. Има малка вероятност тя да не успее да се върне в България в рамките на този срок. За СУ видях, че студент може да бъде записан и с пълномощно. За МУ Пловдив намирам такава възможност за чуждестранни студенти. Може ли да ме посъветвате какъв вид пълномощно да изготвим - какво да съдържа, изобщо - всичко, което трябва да включим, за да мога евентуално аз да я запиша в най-крайния случай? Благодаря на отзовалите се.

# 492
Малко предварителна информация за записването в МУ-София:
Записването ще е от 13 юли до 12 часа на 17 юли.

Работно време на МФ ЛИНК:
- 9:00 до 12:00 ч. и 12:30 до 15:00 ч. (на 17.07 до 12:00 ч.)

Работно време на ФДМ ЛИНК:
- 9:00 до 12:00 ч. и 13:00 до 15:30 ч. (на 17.07 до 12:00 ч.)

За ФФ все още няма качена информация.

# 493
  • София
Привет, до момента само чета в темите, но сега се включвам с конкретен въпрос и молба за помощ, ако някой се е сблъсквал с такъв казус. Дъщеря ни е приета Медицина на първо класиране в СУ. Тъй като чакаме и класирането в МУ Пловдив, няма да се запише в момента. Срокът за записване и в двата университета е 17.07. Има малка вероятност тя да не успее да се върне в България в рамките на този срок. За СУ видях, че студент може да бъде записан и с пълномощно. За МУ Пловдив намирам такава възможност за чуждестранни студенти. Може ли да ме посъветвате какъв вид пълномощно да изготвим - какво да съдържа, изобщо - всичко, което трябва да включим, за да мога евентуално аз да я запиша в най-крайния случай? Благодаря на отзовалите се.

Ето:
Скрит текст:
ПЪЛНОМОЩНО

Подписаната, ........................................, ЕГН ........................................, с л.к. №  ....................................., издадена на   ............................г. от МВР-София, с адрес: гр. София, ......................................................,

УПЪЛНОМОЩАВАМ

..................................................., ЕГН ....................................., с л.к. №  ................................, издадена на  .......................  от МВР-София,
със следните права:
   Да ме представлява пред ........................ университет ............................., като по своя преценка извършва всички необходими действия по записването ми като студент в същия университет за учебната 2026/2027 година, съобразно извършеното класиране, както и за отписването ми като студент от същия университет,  включително, но не само:
-   да съставя, подписва и подава от мое име всякакви документи, необходими за записването ми в университета, да прави изявления и др., както и да получава всякакви издадени ми от учебното заведение документи
-   да съставя, подписва и подава от мое име всякакви документи, необходими за отписването ми от университета, да прави изявления и др., както и да получава всякакви издадени ми от учебното заведение документи, както и депозираните при записването ми документи, включително дипломата ми за средно образование.
   Настоящото пълномощно да се тълкува изцяло в полза на правата на упълномощеното лице.
   Настоящото пълномощно е безсрочно.

Упълномощител:......................................................

Попълнете си съответните данни и го заверете нотариално.

# 494
Класирането излезе - Приети сме !!!

Общи условия

Активация на акаунт