Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 3

• 10 878
  • 237
  •   1
Отговори
# 225
  • Be realistic - plan for a miracle.
Отвори сайта им - на челно място горе в лентата на менюто има самостоятелен бутон ЦЕНОРАЗПИС Simple Smile

Моят последен опит на ЕЦ беше през 2025 г. и излезе (с оплождане, трансфер и тн.) около 2500 евро.

Edit: "Ценоразпис" е, а не "цени", но да.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 10:11 от Preggo

# 226
  • София
Момичета, притеснена съм, защото д-р Бранков и д-р Сенкова ще отсъстват точно, когато ми се пада хистероскопията за премахване на полип. Има ли някой, който е правил хистероскопия или други манипулации при д-р Пиперкова? От нея имам най-малко впечатления, била съм само на някой и друг преглед при нея.

# 227
Здравей! Всичко ще е наред. При д-р Пиперкова съм била на биопсия - имам особеност на анатомията на шийката и д-р Бранков не успяваше да мине с катетъра (това ми се случва често, за жалост, без значение от лекаря). След 15 минути мъчене дойде д-р Пиперкова и за секунди успя да мине и да ми вземе биопсията, за което съм ѝ безкрайно благодарна. Беше много бърза и ловка.
Отделно ме е преглеждала неведнъж при техни отсъствия, винаги ми звъни по телефона да ме проверява, ако съм в активна процедура, при въпроси връща обаждане, ако е дежурна. Като е замествала Сенкова и съм била при нея сме стояли дълго да обсъждаме конкретни неща по моя случай. Просто прекрасен специалист. Понеже я познавам вече, не бих се притеснявала, че ще съм при нея, ако бях на твое място.
Целият екип е много сплотен и след почти три години съм разбрала, че наистина са взаимнозаменяеми в много от случаите. На мен ми се е случвало по спешност да отсъства д-р Сенкова и да ме поеме д-р Бранков за хистероскопия и да ми отстрани полип.

# 228
Preggo, тази особеност на анатомията на шийката на матката как е установена? Вижда ли се на коремен/вагинален ехограф или заради трудното влизане на катъра ?
Чудя се, покрай моите сраствания от операциите, дали нещо и там не се е променило, макар, че до сега не е имало проблем с минаването на катетъра , по-скоро аз много се стягам, защото ме боли, заради пълния пикочен мехур и последния път направо се разлях (разбирай напиках). И пак ми казваха, че не бил достатъчно пълен и не се била изправила чупката, която там гледат на ехограф.. 🫪

# 229
От кога до кога двамата ще отсъстват?

# 230
  • София
Preggo, много благодаря за успокоителните думи, оценявам, че сподели подробно своите впечатления!
Arwen, доколкото разбрах ще отсъстват от следващия понеделник, като в петък ще са на линия.

# 231
Скрит текст:
Preggo, тази особеност на анатомията на шийката на матката как е установена? Вижда ли се на коремен/вагинален ехограф или заради трудното влизане на катъра ?
Чудя се, покрай моите сраствания от операциите, дали нещо и там не се е променило, макар, че до сега не е имало проблем с минаването на катетъра , по-скоро аз много се стягам, защото ме боли, заради пълния пикочен мехур и последния път направо се разлях (разбирай напиках). И пак ми казваха, че не бил достатъчно пълен и не се била изправила чупката, която там гледат на ехограф.. 🫪

Винаги съм я имала, от младо момиче ми го беше казал гинеколог. Просто има “завой” и трудно минава катетъра. Но по-зле става, ако е спастична, ако направи спазъм. А на мен това ми се случва с много пълен пикочен мехур при трансфер — на един от последните ме връщаха 2-3 пъти да “пишкам по малко”, аз нагоре-надолу по стълбите, беше пълен цирк. Но наистина не минаваше катетъра. Бях прекалила с водата. Като поолаби мехура, мина. Вече съм мега, хипер внимателна колко вода пия преди това и най-важното ДА НЕ Е НАВЕДНЪЖ, а разпределено последните часове по малко. Чат гпт даде добри съвети за това по часове, като му уточних в колко ми е трансфера и го помолих да ми разпредели по часове водата на грамаж и последното пишкане. Доста помогна.

# 232
Скрит текст:

Винаги съм я имала, от младо момиче ми го беше казал гинеколог. Просто има “завой” и трудно минава катетъра. Но по-зле става, ако е спастична, ако направи спазъм. А на мен това ми се случва с много пълен пикочен мехур при трансфер — на един от последните ме връщаха 2-3 пъти да “пишкам по малко”, аз нагоре-надолу по стълбите, беше пълен цирк. Но наистина не минаваше катетъра. Бях прекалила с водата. Като поолаби мехура, мина. Вече съм мега, хипер внимателна колко вода пия преди това и най-важното ДА НЕ Е НАВЕДНЪЖ, а разпределено последните часове по малко. Чат гпт даде добри съвети за това по часове, като му уточних в колко ми е трансфера и го помолих да ми разпредели по часове водата на грамаж и последното пишкане. Доста помогна.
А какво е общото количество, което ти даде чата? Аз на първия трансфер при доктора бях изпила 300мл айрян, малко кафе и 250 мл вода. Не ми се пишкаща много и трансфера мина супер леко и без излишна драма.
На втория трансфер не ме връщаха много, но определено повече вода бях изпила и чак ме заболяха бъбреците като започна трансфера.
На последния трансфер ме връщаха поне 4 пъти (бях изпила същото количество вода и айрян какво първия път) и накрая просто мехура ми не издържа от натиска и се разтекох.. Ходих да пипам, всички ме чакаха и така.
Не знам от стягането ли, какво , но за пръв път усетих катетъра вътре в матката. Като дренажа, който имах в корема след лапароскопската операция - не мога да го сбъркам. Още тогава ми беше ясно, че няма да се получи и този трансфер, но вече беше късно.. Не съм кървяла или да ме е боляло, но го сметнах като лош знак - така и беше..
Иначе до сега не са ми казвали да минава трудно катетъра ..

# 233
При мен също при препълнен мехур се образува чупка и съм имала няколко много кофти преживявания с преминаването на катетъра. С времето разбрахме, че не трябва да съм на пълен мехур, а да ми се пишка съвсем леко и тогава се оказа оптимално положение. Хем достатъчно добре се визуализира всичко, хем аз мога да се отпусна, което също е ключово. Моята стратегия е да изпия постепенно 2, макс 3 чаши вода сутринта вкъщи и да си ходя редовно до тоалетна преди да изляза, т.е напълно да изпразня мехура. След това напът към клиниката си взимам 500 мл вода, които да изпия отново постепенно, без наливане, до времето на трансфера. Последният път премина изключително леко и бързо, не усетих абсолютно нищо.
Разбира се, всичко е супер индивидуално, но след няколко трансфера, биопсии, PRP-та, натрупваш опит и се ориентираш кое работи за теб. Просто в началото правех грешката чинно да изпълнявам заръката за пълен мехур и беше ужас.

# 234
Ами и аз уж действах по плана от първия трансфер, но лично доктора ме върна веднъж, а после сестрите ме връщаха още 4 пъти. Трансферът трябваше да е в 13:00 направихме го чак в 15:00.. аз също пия течности по пътя (2 часа), но последния път ударих на камък 🤷

# 235

А какво е общото количество, което ти даде чата?
Не знам от стягането ли, какво , но за пръв път усетих катетъра вътре в матката.

Отвратително е да си усетиш катетъра, мен ме набодоха направо на последния трансфер. Той беше този с много препълнения мехур.
Хубаво е поне, че при теб минава лесно.
Иначе ето какво ми беше дал чата - имах трансфер в 12.

Лошото е, че и за трансфер не са супер точни в клиниките. Вместо в 12 не е рядко срещано да те вкарат в 13, 13.30... Беше кошмарно това с 3-4 изпускания на урина, гърчене в седнала позиция, страх да мръдна... После на стола с тоя катетър баси зора. Ама - това е.
Ако някой му е интересно - не, нямах положителен тест.

# 236

А какво е общото количество, което ти даде чата?
Не знам от стягането ли, какво , но за пръв път усетих катетъра вътре в матката.

Отвратително е да си усетиш катетъра, мен ме набодоха направо на последния трансфер. Той беше този с много препълнения мехур.
Хубаво е поне, че при теб минава лесно.
Иначе ето какво ми беше дал чата - имах трансфер в 12.

Лошото е, че и за трансфер не са супер точни в клиниките. Вместо в 12 не е рядко срещано да те вкарат в 13, 13.30... Беше кошмарно това с 3-4 изпускания на урина, гърчене в седнала позиция, страх да мръдна... После на стола с тоя катетър баси зора. Ама - това е.
Ако някой му е интересно - не, нямах положителен тест.
Интересно ми е, че миналата година на моя трансфер не са ме карали да пия вода. Беше успешен. Приключи в 16 седмица, но самата процедура беше успешна на празен мехур.

# 237
Интересно е наистина, защото всички останали споделят обратното.

Общи условия

Активация на акаунт