МАРТенчето ни зове: Хайде, мамо, на море!

• 24 048
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, а как мислите да решите въпроса със спането? Марти все още спи в нашата стая и честно казано, поне още 2 г. не си я представям сама в стая и сега вече става трудно Thinking Много се надявам другата седмица градината вече да работи, защото вкъщи ще се избием двете. Такива нерви ме тресат, егати и хормоните ooooh!
Ами, Калоян от 1 година спи отделно, така че поне този проблем при нас не е налице  Thinking
Рени, и аз бях така в началото. ОСвен повръщането и нон стоп лежане...
Но ще мине.... Simple Smile

# 196
Кали, твоят розов подарък(дано Praynig) да не би пак да се очертава мартенче Grinning
Аз засега се отървам от повръщане, но мноооого ми се мързелува Embarassed А спането си остава голяма въпросителна за мен и като напече положението ще измислим нещо Confused

# 197
Кали, твоят розов подарък(дано Praynig) да не би пак да се очертава мартенче Grinning

Принципно терминът ми е на 1ви април, но се очертава мартенче, да  Grinning
Най-вероятно ще съм със секцио, затова  Wink

# 198
да се похвалим... Praynig че и Борис е ученик от днес.
Заведох го в 8.30, събу се, преобу се, пишка, подредихме гардеробчето, даде ми целувка и се пъхна вътре! Седнал си на столчето мирно...
Някои дечица наистина много плачеха. Едно го водеха баба и мама. то се къса да реве горкото.

Обадих се в 12 ... обядва ми казаха и толкова.

Да видим след обед.
Към 16.30 ще отида да го взема

# 199
  • София
Момичета, Ивета пак е болна! Писна ми! #Cussing out

# 200
  • Пловдив
Клер - наистина множко й се събра на Ивета...за писване си е. Моят големия беше все болен и се прости с градината след първите 3 мес. опити. Дано при вас нещата не стоят така, че ще ти дойде трудничко.

Мариета - честито ученик  Laughing да е здрав и да свикне бързо.
Божеееееееее май от целия Пловдив нашата градина най-много стачкува - вече започваме 3-та седмица  Shocked

А по въпроса за спането- баткото е сам в стая от 3 год. Алекс е при нас с татито, но от другото лято ще го отделяме и него сам. Разликата им с баткото е 8год и не става да са в една стая т.е. ще имаме 2 детски стаи - за сметка на спалнята ни Wink

# 201
Божеееееееее май от целия Пловдив нашата градина най-много стачкува - вече започваме 3-та седмица  Shocked

И ние сме така  smile3514

# 202
  • Пловдив
Кали - ти как се справяш? Помощници имаш ли? Дано Кало ти влиза в положение Praynig

# 203
Кали - ти как се справяш? Помощници имаш ли? Дано Кало ти влиза в положение Praynig
Аз вече съм по-добре.
Докато бях най-зле ми помагаха, сега се оправям сама.
Но ми идва в повече, понеже и работя. Пък и се чудя какво да го правя, особено сутрин. Той е много капризен, не иска да излиза, карам го по 100 часа да излезе, после пък не иска да се прибира, прави ми постоянно фасони, инати ..  Shocked
Вярно, на градината плачеше, но пък тъкмо беше свикнал  Tired

# 204
Клер, пак ли от детската градина се е разболяла?
И нашата ДГ още стачкува и така, както гледам по новините се очертава да е цялата седмица, но поне да е последната.
Мариета, радвам се,че първият ви учебен ден е минал добре, дано така да е и занапред.

# 205
  • София
Момичета, оказа се, че Ивета е с пневмония. От вчера сме на Аугментин. Аман! Явно скоро няма да се връща на детска градина. Добре, че майка ми и баща ми живеят на 5 мин. от нас и са на линия за гледане, че иначе щеше да ми се отели вола. Mr. Green Аз още ходя на работа, но от 23 октомври излизам в болничния, дето се дава 45 дни преди термина.

# 206
Клер, гадно е това, което ви се случва Sad. Дано Ивета се пребори по- бързо с пневмонията Praynig А на теб кураж  bouquet
Кали, радвам се, че вече си по- добре Hug
Днес се качих на кантара и какво да ми видят очите, отгоре съм с 4кг. вече ooooh! Направо се стресирах Shocked Мъжа ми май ще излезе прав, че този път ще надмина и 30кг. Rolling Eyes

# 207
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета  Hug
Клер, стискам палци Ивето да се оправи по-бързо.  Praynig Наистина аман от болести.  ooooh!
И нашата детска градина продължава да стачкува. Вкъщи лудницата е пълна.  Crazy Иначе Теди, когато ходеше на градина, поне не ревеше. Нейният проблем беше неядене и липса на ред и дисциплина.
Що се отнася до комбинацията: бебе и Теди, то аз не сметнах за нужно да изчаквам с градината. На практика Сашко се роди на 3 август, а кака му тръгна на градина точно един месец по-късно. Не се чувстваше изобщо изолирана. Сутрин я водехме с тати двамата, а следобед аз я вземах сама, но заедно с количката и бебето.
За спането нямахме проблеми, тъй като тя още от Нова година заяви, че ще спи в стаята при баба си (нали живеем заедно), на голямото легло. Всъщност оттогава е в друга стая. Дори преди да се роди Александър сама предложи той да спи в нейното детско креватче. Но аз започнах да я подготвям за появата на бебето много отрано - още щом разбрах резултатите от амниоцентезата. И тя всяка вечер преди лягане ми целуваше корема и пожелаваше "Лека нощ" на бебо. Много лесно прие появата му. До този момент няма ревност, по-скоро има прекалено много любов от нейна страна, но това вече е друга тема.  Mr. Green
Вчера бяхме със Сашко на редовната месечна консултация. Станал е 6,300 кг и е дълъг вече 61 см.  Shocked Пак сме над нормата. Тоест - в нормата, но за тримесечно. И в резултат пак ще остане на диета. Thinking Вчера му сложиха ваксина Пентаксим. Порева малко, но бързо се съвзе. За щастие понесе добре ваксината - дори не вдигна температура.  smile3560
Кака Теди пък е напълно здрава вече. Беснее из апартамента като за световно.  #Silly
От мен толкова.
На всички бременеещи пожелавам много усмивки и край на обичайните за първите или последните месеци неразположения.  newsm51

# 208
Лулумба, радвам се да прочета хубави новини. Дано така бъде и занапред Hug
Тъй като първата бременност я карах на магия, така да се каже, защото аз тогава некомпетентна, незнаеща за форума и разчитаща само на лекаря, сега мога да кажа, че никакво внимание не ми е обърнал. Дори не ми изписа и фолиева киселина, да не говорим за амниоцентеза, затова въпроса ми е кога се прави тя и с каква цел точно. Сега разбира се смених лекаря, дано този път ми се обърне по- голямо внимание.

# 209
  • София
reniuga, амниоцентезата се прави между 16-20 седмица за диагностициране на евентуални хромозомни проблеми при плода, най-разпространен от които е синдрома на Даун. По принцип се препоръчва при бременни над 35 г. Но преди това се прави БХС (биохимичен скрининг), който е кръвно изследване за установяване на риска от такива болести. БХС се препоръчва за всички бременни, независимо от възрастта и се прави между 13 и 16 седмица, като непосредствено преди това (същия или предния ден) трябва да се направи УЗ за установяване на точните размери и възраст на плода.

Общи условия

Активация на акаунт