Хайде на театър - №20 🎭🎟

• 35 272
  • 553
  •   2
Отговори
# 540
Дайте знак като пуснат билетите с намаление;)

# 541
Тези френски мюзикъли без превод ли са?
Аз не съм ходила и не знам дали ще разбера нещо. Има билети за "Скъперникът" по Молиер в НДК, бяха с отстъпка, най-евтини по 43 евро, бих си купила, ама искам и превод да има.
Купих си доста бюджетни билети днес, за "Дракула" в НДК по 15 евро и за "Малката Англия" по 10 евро в Народния театър.

# 542
Днес ще ходим на ССФ, Хомеопатия за душата с Капитана.
Дано не се разочароваме...

# 543
  • Галифрей
Дайте знак като пуснат билетите с намаление;)

Ще, не знам защо още не ги пускат.

Тези френски мюзикъли без превод ли са?
Аз не съм ходила и не знам дали ще разбера нещо. Има билети за "Скъперникът" по Молиер в НДК, бяха с отстъпка, най-евтини по 43 евро, бих си купила, ама искам и превод да има.
Купих си доста бюджетни билети днес, за "Дракула" в НДК по 15 евро и за "Малката Англия" по 10 евро в Народния театър.

С превод са. Просто първи път като бяха нямаше за Нотър Дам, сега вече има. Ходих на Дон Жуан и имаше,сега ще съм на Молиер, написали са го в сайта големи букви,че ща с бг  превод.

Ето написа ли са го хората

Каста го обявиха вече ❤

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 12:55 от Диана Бишоп

# 544
  • София
И аз се изненадах на липсата на субтитри, но то наистина повече е преживяване и дори така повече го харесах, защото можех да се съсредоточа върху сцената, а и май имаше някакви листовки с кратки обяснения.
Представлението е много акробатично и грандиозно, затова няма нужда чак отпред да е човек, за да има добър поглед, но в средата на залата може би ще е добре.

Диана, никога не съм попадала на билети с намаление за тези мюзикъли, какво имаш предвид?

# 545
  • Галифрей
Да аз го гледах в ютуб оригиналната да видя за какво е и много ми хареса.  Листовки и програма  имаше. Но да живо е друго още по вълнуващо и грабващо. Според мен историята се разбира и грабва без субтитри. Слушах го вече толкова много пъти ,че почти го знам наизуст 😃
За билетите те пускат реклами и тн  от кога до кога като пуснаха за Молиер в началото бяха намаление и аз взех.
Нотър Дам ме запали по мюзикълите, той ми е един любимите. Моят любим артист играе там, като идваха тук не беше там.,защото той беше зает 😩 Искрено се надявам да го вземат този път 🤞

# 546
Нищо не се разбира без субтитри, освен евентуално, ако знаеш френски. Добре, че четохме сюжета преди началото и в антракта. Аз поне бях много неприятно изненадана. На Малкият принц си имаше субтитри и беше значително по-добре.

# 547
  • Галифрей
Ще го научим този френски 😃  то и аз не знам.
 Освен това ги има преведени в нета,които се интересува да види. Споко де ще сложат субтитри от двете страни. С удовоствие да гледам пак Джан Марко 💙😘
 Аз си чакам за Ромео и Жулиета да дойдат у нас. Всички минават през Китай и тн и  после идват  у нас те какво още качат?!! Айде да са следващите 🫶

# 548
  • София
Нищо не се разбира без субтитри, освен евентуално, ако знаеш френски. Добре, че четохме сюжета преди началото и в антракта. Аз поне бях много неприятно изненадана. На Малкият принц си имаше субтитри и беше значително по-добре.
Дори и да знаеш е доста трудно, когато пеят, аз на български понякога не разбирам какво пеят и гледам пак субтитрите. Но Парижката Света Богородица на Юго толкова пъти съм я чела като дете, че още помня сюжета, затова не ми беше нужен превод.
Диана, моля да обявиш, когато видиш намаленията.

# 549
За мен беше неуважително към публиката липсата на субтитри за Парижката Света Богородица по-миналата година. Разбира сюжетът е ясен, но не е в това въпросът. Ще пропусна повторението, ще сме на концерта на Гару обаче.

# 550
  • Галифрей
Ще аз ги дебна.

За мен беше неуважително към публиката липсата на субтитри за Парижката Света Богородица по-миналата година. Разбира сюжетът е ясен, но не е в това въпросът. Ще пропусна повторението, ще сме на концерта на Гару обаче.

На мен по скоро екраните ми пречат малко, трябва гледам на всички посоки и е досадно. Сега вече слагат на всички.
Гару е страхотен, той ще си пее песните от мюзикъла да знаете 😁❤

# 551
Има сериозни критики към Деян Донков с неговото изпълнение на Дон Жуан вчера на Античния театър в Пловдив. Голяма част от публиката си е тръгнала.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskata-publika-izb … ya-teatur-3019069

Последна редакция: ср, 02 сеп 2026, 15:18 от monii

# 552
Това прекаляване с импровизации и модернистични режисьорски претенции дотам води… иначе Донков е голям актьор. Жалко! И все пак, човек трябва да се поинтересува предварително какво да очаква и дали е неговото …  Напоследък благодарение на форума,  и предварителни анонси все нацелвам какво на мен би ми харесало да посетя. Не се водя от масовия ентусиазъм.  Като пример бих посочила “Вакханки” с режисьор Явор Гърдев - нещо, което никога не бих си причинила, колкото и да го величаят…

Общи условия

Активация на акаунт