Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 97

• 26 515
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Въобще не е по темата...

# 466
Темата за гета сме я водили и преди. Има занемарени и изоставени от поддържка локации, в които живеят по-бедни, обикновени и простовати хора. Има и луксозни, нови локации, които също са без добри комуникации, уреденост и тн. И двете попадат в графа гето, но не са истински гета. И ако трябва да съм честен, София се напълни с простаци и първенюта, така че дори лукс кварталите не са защитени. А простаци с пари са по вредни от простаци без пари.
Най-важния фактор за гето са типа хора, а именно престъпници, банди, крадци, наркодилъри, гангстери и тн. И докато преди 25г е имало такива в Люлин например, днес съм убеден, че няма или по-скоро такива има вече навсякъде, но са силно редуцирани. България е една от най-мирните и некриминални държави в Света. У нас има олигархична престъпност. Но на страха очите са големи и легенди все още се носят.

Последна редакция: пт, 22 май 2026, 08:38 от Gogo1979

# 467
  • Бургас
zzrr,
Скрит текст:
И аз израснах на такова място. Под блока имахме не един кон, няколко. Даже един ухапа брат ми. Учех в "циганско училище".
Партията не ме е забелязала, стипендия не ми е дала за Москва, наложи се да работя здраво Simple Smile
Апартамент до гетото не бих си купила - един ден ще наследя такъв. Ще се отърва от него без грам сантимент.
Измъкването ми от този район с неговите обитатели и манталитет - не говоря само за циганите, оценявам като най-големия си житейски успех.

# 468
Без тях сигурно и Варна и вероятно София ще имат отрицателен механичен прираст. Отделно май правителството имаше някаква програма дето раздаваха пари на българите да се прибират та това също е повлияло еднократно на статистиката за 2025. Всички области имат отрицателен естествен прираст.
Ако София, Пловдив, Варна растат, обирайки младежи от Плевен, Русе, Ямбол, Шумен, то какво става в тези градове с имотите? По статистика населението им е намаляло много от 1989г (на някои почти двойно), много нови имоти също са се построили, а с всички стари какво става? Държат си ги празни май. В част от тях може да има по някоя баба на доизживяване, обаче какво става в дългосрочен план с всички тези жилища - няма как да се обърнат в кеш всички, защото просто няма кой да живее в тях. Стоят затворени едни пари на хартия, но на практика реализация няма как да има, освен ако населението не се върне на 8-9 млн.

# 469
Супер промоциите май тепърва предстоят ако купувачите са аут а строителите са започнали сгради със стотици апартаменти

# 470
Супер промоциите май тепърва предстоят ако купувачите са аут а строителите са започнали сгради със стотици апартаменти

Супер идиотска обява, несериозно е да си правиш заключения на база такива.

# 471
А тази разгърдената какво точно прави в обявата?

# 472
  • Бургас
А тази разгърдената какво точно прави в обявата?

Навремето проф. Христо Кафтанджиев, който изследва образа на жените в рекламата, предрече фалита на Първа частна банка точно по подобна реклама Simple Smile
Обаче тази е скромна, ако знаете във Фб какви гърли се вихрят да рекламират имоти...

Последна редакция: пт, 22 май 2026, 18:07 от Tintina

# 473
Това е съвсем логично. Преди да го каже Тинтина, не се бях замисляла.

# 474
  • София
Най-накрая и вие да разчетете знаците 😀

# 475

Супер идиотска обява, несериозно е да си правиш заключения на база такива.

Еми аз преди няколко седмици бях писал че започнах да получавам имейли с промоции и отстъпки за сгради в строеж. То е ясно че обявата е тъпа, ама доскоро нямаше много такива реклами с промоции. И погледни размера на сградата на снимката и си представи колко такива сгради има в строеж в момента. И ето още един анекдот от една група във фейсбук

# 476
Това е фейсбук варианта на "една жена каза", тук само че не е една жена, ами скромно еленче с номерче. Даже мармотче.

# 477
  • Бургас
Ох, реклами с промоции получавам от пет години насам...

# 478
Това е фейсбук варианта на "една жена каза", тук само че не е една жена, ами скромно еленче с номерче. Даже мармотче.

Да наистина щеше да е така ако официлните статистики и инвеститорите не го потвърждаваха... Миналата седмица се рових в сайта на една агенция и те имаха секция с техните брокери "шампиони" - имаше шампиони с 5 сделки за последното тримесечие.

# 479
С тази такса за брокер,  пет сделки за тримесечие са добри пари.

Общи условия

Активация на акаунт