На море в Гърция 2026 - II

• 51 465
  • 767
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Миленка, а сода ли помага срещу тях?

# 61
  • София
Така пише за първа помощ - сода бикарбонат, смесена с морска вода в съотношение 1:1. Слага се на ужиленото с помощта на нещо пластмасово (например банкова карта, ако няма друго, не се пипа с голи ръце). Не се слага сладка вода на ужиленото. Не съм го пробвала, дано не се налага. Тази медуза може да причини тежка алергична реакция (анафилактичен шок).

# 62
  • София
Така пише за първа помощ - сода бикарбонат, смесена с морска вода в съотношение 1:1. Слага се на ужиленото с помощта на нещо пластмасово (например банкова карта, ако няма друго, не се пипа с голи ръце). Не се слага сладка вода на ужиленото. Не съм го пробвала, дано не се налага. Тази медуза може да причини тежка алергична реакция (анафилактичен шок).

Благодаря, дано не се налага!
Мен миналата година ме парна по крака морски дракон и си заравях крака в горещия пясък, мокрих го с гореща вода. Мина, не се наложи медицинска помощ, но си е годно изживяване.

# 63
  • Sofia
Много ги обичам тези медузи – голяма красота са, като ги снимам с action камерата. Simple Smile

Май съм ви пускала снимка преди.

По принцип, когато си с очила за шнорхелинг, е лесно да ги забележиш отдалеч. Проблемът възниква, ако главата ти е над повърхността... Simple Smile

# 64
  • София
Ама нали пипалата им са дълги  - според някои източници могат да стигнат до 10 м., а именно те са опасните. И са съвсем тънки. Наистина са красиви, но би ме било страх да ги приближа.
Black Cat, много си смела Open Mouth!

# 65
  • Sofia
Ами, тях, според мен, повече ги е страх от мен. Simple Smile Като ги доближа за близък кадър, палят моторчето и беж пипалца, на другата страна. Laughing

# 66
  • софия
Момичета за Кавала къде да търся настаняване с оглед паркиране и разходка. За края на май месец мислим да де разходим.

# 67
  • Пловдив
Момичета за Кавала къде да търся настаняване с оглед паркиране и разходка. За края на май месец мислим да де разходим.
около паркинга е най-удобно. Тук сме отсядали...
https://www.booking.com/hotel/gr/castello-boutique-rooms.bg.html … type=total&ucfs=1&

# 68
Ние сме отсядали в апартамента по-долу. Беше чист и просторен. Паркирането на улицата в района е безплатно, на 5-6 мин пеш от центъра.
https://www.booking.com/searchresults.bg.html?aid=1522416&label= … a892f27c3f3aeefe9

# 69
  • софия
Salex не ми се отваря линка, как се казва настаняването да го потърся, мерси

# 70
За Кавала най-важното е да сте в ниското, близо до морето, защото градът е построен амфитеатрално на стръмен хълм. Иначе разстоянията не са големи. Ако не сте близо до посочения голям паркинг на пристанището, търсете настаняване с осигурено паркомясто. Има такива и в центъра.

# 71
  • софия
На пристанището паркинга заплаща ли се или е свободно паркиране?

# 72
Плаща се, но не е скъпо.

# 73
  • Пловдив
Последно паркинга беше по-етин от тук, да...нещо от сорта на 9е от 18ч вечерта до 9 сутрин.

# 74
Salex не ми се отваря линка, как се казва настаняването да го потърся, мерси
Niki's City Comfort се казва апартамента 👍. Големият паркинг на пристанището струва 15 евро за 24 часа.

Последна редакция: ср, 13 май 2026, 07:53 от salex_n2

Общи условия

Активация на акаунт