Черни точки

• 513
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Аз съм момче на 18 години, не бих казал, че някога съм имал проблемна кожа. Нито е суха, нито мазна. Но винаги съм имал черни точки в областта на носа. Какво бихте препоръчали за трайното им премахване? Козметик, някакви добавки или дадени продукти/терапии?

# 1
  • София
Това го има почти всеки човек. Няма как да се премахнат трайно, просто трябва да се почистват, но с времето пак се пълнят.

# 2
В магазините за козметика има лепенки за нос, аз си купувам черните на цвят с черен въглен/глина. Те почистват само на повърхността.
Само козметик-специалист може евентуално да ги махне с друг метод. Но не съм сигурна.

# 3
Имам черни точки от тийнейджърка, сега съм на 43 и продължавам да си имам. Трайно решение няма, порите в областта на носа са си такива, няма как да се махнат, питала съм и дерматолог, даже бях готова да ми се правят лазери и какво ли не там… не че не съм правила всъщност, но по други поводи - няма влияние върху порите.
Ходя периодично на козметик, почистват ме. След което след известно време - те се запълват пак. Аз сама си си стискам също, ако по някаква причина пропускам козметичката. Ходила съм и на hydrafacial, но резултатите далеч не са така добри като мануалното почистване.
Иначе - сигурно съм пробвала всякакви тонери, маски, незнам си какви неща, няма как да махнат задръстените със себум и мръсотия черни точки.
Та просто си ги почиствай редовно и това е. И подходяща козметика, за да не се запушват и от нея.

# 4
най-обикновена хума на прах

# 5
  • София
Олио или балм за лице. На суха кожа се масажира в проблемната област минимум 5 мин. После се разпенва с малко вода и отмива. Ниацинамид накрая.

Това минимум два пъти седмично, като времето наистина е от значение и не трябва да се претупва.

# 6
Аз намериш решението срещу черни точки, което работи за мен.
Продукта е La Roche-Posay Effaclar Измиващ гел за лице. От както го ползвам черните точки са на минимум. След последното почистване при козметик, порите ми се напълниха за 2 дена, поради това проучих много внимателно продуктите които се представят за работещи и не съжалявам че се доверих на La Roche-Posay Effaclar Измиващ гел за лице.

Общи условия

Активация на акаунт