Искат да ме освободят по член 325.

• 2 364
  • 32
  •   1
Отговори
Предлагат ми да ме освободят по член 325, но аз искам да си работята работата, основната им причина по която искат да ме махнат е, че съм имал по-близък контакт с една колежка (прегръдка,слагане ръката на рамото й и закачане) аз отказвам 2 сед вече да подпиша, но ми казват ако не го направя ще задействат план за дисц уволнение или с 3 официални забележки и да ме уворнят пак така, въпроса ми е какво да правя, имат ли право за такова нещо да ме уволнят или блафират? Исках да ме освободят по член 328 точка 5 липса на качествa, но уш казвали,че не освобождавали по такъв член, а всички по 325. Просто искам да мога да взимам в краен случай по-голямо обезщетение, те искат тотално да ме прецакат.

# 1
  • По света и у нас
Намери си адвокат пич, не подписвай нищо!!! Особено нещо което казва че нямаш качества. А проблема е, че е имало заигравка.

# 2
Намери си адвокат пич, не подписвай нищо!!! Особено нещо което казва че нямаш качества. А проблема е, че е имало заигравка.
То аз предложих да ме освободят така,че да взема по-голямо обезщетение и да не се съкрати мястото,че да вземат друг човек на моеот място,но отказват,вариантите им били два или подписвам по взаймно съгласие или ще започнат преписка или нещо такова за дисциплинарно уволнение и ме плашат,че трудно ще си намеря работа след това.

# 3
  • По света и у нас
Казвам ти намери си добър адвокат. Може и да не си загубиш работата.

# 4
Нямат право да те освободят заради близки отношения, освен ако не ни спестяваш нещо.
Всеки има приятели в работата си или поне по-близки хора.
Консултирай се с адвокат задължително, за да стигнете до приемливо и за двете страни решение.
Това с дисциплинарното уволнение не става толкова лесно, трябва да натрупаш няколко наказания в писмен вид, да ти потърсят обяснение и т.н.
Не знам при кого работиш де, то за някои фирми правилата не важат, та без добър адвокат, за да ги сплашиш малко и ти няма да стане. ИТ имат телефон, на който можеш да се обадиш и да потърсиш съвет, това ако нямаш пари за адвокат в момента.
Успех и работи върху правиписа, с най-добри пожелания го пиша това.

# 5
Нямат право да те освободят заради близки отношения, освен ако не ни спестяваш нещо.

Пита се в задачата колежката дали е била съгласна да я опипват. Защото ако не е, това може да се счита за сексуален тормоз. И явно тя се е оплакала, щом искат да го уволняват.
Е, сега ще се научи по трудния начин, че там, където си вадиш хляба, не трябва да си вадиш... оная работа.

# 6
На практика да те уволят дисциплинарно не е особено лесно, те и затова те притискат да подпишеш по взаимно съгласие. Трудно се доказва, разправия е и като цяло ще гледат да го избягват.
Кажи, че искаш член по който да вземаш добро обезщетение на борсата, в случай че не си намериш бързо работа, и да се приключва.
За тях няма много значение как ще те освободят. Дори да те съкратят, ще променят малко името на позицията и пак ще си наемат друг човек.

Но ако няма да се разберете като хора, консултирай се с адвокат. Това вече ще склонят на всичко.
Като за начало кажи 'адвокатът ми каза да не подписвам по чл 325'

# 7
На тия бележки за дисц. у-е трябва да има твоя подпис.
Та ще трябва да го фалшифицират.
Голяма беля ще си вкарат.
Намери адвокат и отиди в инспекцията по труда.
Не е толкова лесно да те уволнят дисциплинарно. Блъфират.

Но ако пък си тормозил колежка е логично да искат да те махнат.
Но след като прилагат тия методи, може би не си.
Иначе за сексуален тормоз би трябвало да няма проблем да изхвърчиш.

# 8
Спестяваш ни част от историята. Как е реагирала колежката на твоето отношение? Според мен се е оплакала и има нещо друго. Никой не тръгва да освобождава за такава случка, ако е било безобидно. От колко време си там? Какъв ти е общия стаж? Ти искаш по-голяма обезщетение, но имаш ли изобщо стаж за такова? Виж в сайта на НОИ какво обезщетение изплащат съобразно стажа. Иначе за дисциплинарно ще започнат да те следят изкъсо и ще те хванат в крайна сметка. Няма да изфабрикуват нищо. Няма безгрешен човек, просто ще се проточи.

# 9
Дисциплинарното уволнение не е лесна работа. С адвокат имаш шансове.
Но онова с колежката е  друга работа. Ако тя не е искала и се е оплакала може да го загазиш.

# 10
Работя на бензиностанция касиер, с колежката имаме чисто приятелски отношения, никога не се е оплакала пред никого, че тва я притеснява дори понякога сама идва към мен да се закача и се вижда на камерите, просто имам общ език общ характер и 12 часа не са малко и понякога се стига до такива неща. Дори е казвала на управителката ние се майтапим и тя и е казвала недейте изглежда грозно пред камерите беше ни предупредила веднъж устно. Тва е ставало винаги когато е нямало хора обаче и винаги сме си вършили работата, нищо друго не спестявам като всеки човек имам и леки пропуски като изтървана стока, която следователно си я заплащам, и подобни нарушения който винаги съм си ги заплащал и с рязане на бонуса.

# 11

Пита се в задачата колежката дали е била съгласна да я опипват. Защото ако не е, това може да се счита за сексуален тормоз. И явно тя се е оплакала, щом искат да го уволняват.
Е, сега ще се научи по трудния начин, че там, където си вадиш хляба, не трябва да си вадиш... оная работа.
не каза, че има оплакване срещу него, аз поне не го разбрах така. Тълкуването ми е, че има по-близки отношения с колежка и от фирмата му се дразнят.

# 12
Нищо не подписвайте! Ако ви уволнят дисциплинарно, после ще ви платят пропуснатите заплати, като ги осъдите.
П.П. Тия трябва да са много прости, за да ви уволнят по този начин!

# 13
Не че нещо, но екип на бензиностанция едва ли може да оформи добре дисциплинарно наказание. Стига да не са част от верига с ЧР екип, можеш да си спокоен.
Говори с мениджърката ти отново и се опитай да се разберете и да останеш. Иначе вариант е да й предложиш да ти смени позицията с твое съгласие и да те сложи в изпитателен срок, след това да те освободи. Така пак можеш да взимаш добро обезщетение, ако имаш достатъчно стаж. Ако ли не, работи си спокойно - не си длъжен да подписваш нищо и бъди спокоен с дисциплинарното. Все пак - започни да си търсиш друга работа.

# 14
Подпиши за взаимно съгласие и не си създавай история. Случайно с дисциплинарно наказание не се заплашва.

Общи условия

Активация на акаунт