Априлски бебета 2026-та годинa (Тема 1) 💙💗

• 12 355
  • 438
  •   1
Отговори
# 435
И при нас регресията продължава с пълна сила… 1-2 дни е добре и тамън си помисля, че е отминала, и пак ни удря с все сила. Заспива сам за всички дремки, както и за нощния сън, нооооо през деня спи по макс 30-40 мин и после по 10-15 се борим, за да го доприспя. Тази нощ, например, се будеше на всеки 1-1:30, като подозирам, че най-вероятно и будува, просто аз бях толкова скапана, че само подавах бибата и заспивах… толкова много нямах сила да го следя дали спи/заспива. Миналата седмица имахме един ден, в който за целия ден беше спал сумарно 2 часа- по никакъв начин не успявах да го доприспя. Очаквах нощта да е кошмарна….е, аз спах 8 часа (не ми се беше случвало от март месец Joy). Има дни пък, в които спи перфектно денем, а нощта е ужассс- на всеки час… Абеее, ден с ден няма и по-лошото е, че не мога да хвана кога и как да спи, за да е добре нощта…
С регресията му падна и количеството кърма. Имам везна и започнах пак да го меря преди и след хранене, защото яде по макс 2-3 минута на гърда… от 150-60 мл, падна на максимум 100-110 мл през деня. Само първото му хранене е със 140-150мл. Иначе си качва. На 4м беше качил отново 1кг, а сега, за 3 седмици, е качил над 600гр. Т.е явно не е като да не му стига, но според мен не се и наяжда. Не е от спад на кърмата, по-скоро е или стачка, или от жегата, или от регресията Disappointed Relieved
Относно захранването, все още не съм го захранила. Ще изчакам поне да навърши 5++ м, че дори и 6м. Каката я захраних рано, не беше готова и ми е малко травма останала…

# 436
Нашият бебок почна някои дни да спи по-леко за дневните дремки и, ако сме си вкъщи, и при нас се налага да доприспивам. Не ми е проблем обаче, колкото иска - толкова да си спи. Ако сме в движение и се събуди, оставям го буден. На следващата дрямка си наваксва. Изгради си сам нещо като режим - след ставането сутрин будува час и половина и после си доспива още час. След това към 10:00 пак сън, до към обяд. Следобед и вечер пак си поспива и към 20:30 вече е готов за нощен сън и, даже ако сме навън, си дреме и после с вечерното кърмене вече заспива стабилно. Изобщо не се стресирам, ако си удължи някое будуване повече, но той все още е сравнително спокоен с тези интервали, няма истерии, не са му тръгнали още да избиват зъби и затова не се втелявам, а "ползвам промоцията" и се доверявам на бебето.

Батко му, за сметка на това, е в окопите на бебешкия пубертет. 😔 Сутрин буди всички преди 7 и докато тръгнем за яслата, преживяваме поне по 3-4 тръшканици от по 20 мин всяка. 😔 "Искам да пишкам". Водя го - "не искам да пишкам". "Хайде да излизаме от тоалетната тогава" "не искам да излизаме" "Тук ли ще стоиш?" (мълчание) Излизам от тоалетната. Рев, пишка на пода на терасата.

Братчето му междувременно само се озърта и като чуе някой по-брутален крясък, току подскочи и се заоглежда от къде идва този шум... Не знам, ужасно сме обезкуражени с мм. Ако до година-две не свърши тази истерия на баткото, като стане и бебето на 2, ще трябва да си търсим нова планета. 🙄

# 437
Ох, и при нас сънят от няколко дни е трагичен.  Вече трудно заспива за дремките, все мрънка, реве, после някакви се унася и повечето пъти прави кратка дрямка. Вчера цял ден беше така и имаше накрая и 5та дрямка, за да изкараме деня, иначе е на 4. И от 3 дни става в 6-6:30, през нощта се буди един път само (поне това), яде и заспива (слава богу) и сутрин цъфва рано, а преди откарваше поне до 7 или ако се събуди по-рано, ядеше и заспиваше, а сега трябва да си направи един прозорец будуване и тогава да заспи. Следя съня и прави около 10ч общо будуване и съня през деня е 3;30-4:30 и разлика в събужданията няма. Вечер също е борба със заспиването. Гледам го, че си търка очите и веднага го слагам в леглото, той оттам става енергичен, може би му минава времето, не знам и после става много трудно. Та, не мога да разбера още кога да го слагам. Вчера с 300 зора заспа за 4та дрямка. Изпадна в истерия, пробвах с кърмене, не помогна, биба, люшкане, нищоо. Накрая супер много се изнервих и го изкарах с количката и заспа. Отделно много започна да мрънка през деня, та чак си мисля да не почват зъбите. Иначе не доприспивам, ако спи половин час, не го мъча за заспива пак, а за следващата вече видимо не се е наспал и прави по-малко будуване.

Последна редакция: пт, 14 авг 2026, 13:30 от Tracck

# 438
Здравейте ,да се разпиша и аз .. бебе  родено на 27.04 ,имаме и кака на 3г . Момичета въпрос имам, тъй като каката започна да се обръща каря на 2 началото на 3м (от гръб по корем ) после следваха 1000 теории прегледи и изобщо страшни диагнози ,после хипертонус и какво ли не . В крайна сметка се оказа че е пренапрегнат гърба,после малко масажи и упражнения и я водихме при д-р Чавдаров в София и както каза той “живейте си живота “ .. сега този младеж повтаря системата ,на 3м.се обръща на УРА по корем , не мога да го оставя за 3секунди на леглото ,пропълзя/избутва не знам как да го нарека 50на 50 е ,врирва дупе на високо и свива колена .. избутва се и така... Има ли някой с подобна активност ,личен лекар съветвал ли е нещо ?

Общи условия

Активация на акаунт