Априлски бебета 2026-та годинa (Тема 1) 💙💗

• 11 165
  • 416
  •   2
Отговори
# 405
На столчето в момента му е интересно само, ако съм до него и му пея🤣 Иначе има и люлка, и шезлонг🤣 Закачам му на коланите по една играчка, може да се отделя за до 2 мин обаче🤣 Друго си е да слуша зайченцето бяло на живо по 10000 пъти🤣 Иначе и си завира всичко в устата, но това го преживях.
В момента го нацлюдавам как се избутва с краката и се върти в кръг🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

# 406
И при нас на дневен ред е гризането на всичко. Засега си няма любима гризалка. Гледах една, която обгръща ръчичката като боксова ръкавица, а вътре има пръчка, която бебето държи. Но не съм я търсила изрично, засега си навира двете ръце в устата заедно с биберона. Любопитен факт е, че на всяка смяна на наакан памперс, вътре има колекция от косми - нейни къси, мои дълги, веднъж открих и на котката. Ръцете й са постоянно влажни и действат като лента за мухи 😅 Колкото и да ги чистя, явно успява да си похапне.
За кошарка може би е най-удачно да вземете от сгъваемите на Лорели, щом няма да я ползвате дълго време. Вземете хубаво матраче и после само ще го преместите в новата стая в дървената кошарка.
При нас нещата с кърменето доста се успокоиха, досега сякаш постоянно се притеснявах дали й стига кърмата, защото качва умерено (по 700-800 гр на месец). Но тя е толкова спокойна и усмихната, ако беше гладна, щеше да реве.
Ние пак направихме двуседмичен престой извън вкъщи, с дълго пътуване в двете посоки. Това ми даде надежда, че на морето няма да е толкова трудно, колкото си го представям.
Няма изгледи за обръщане все още, тя хич не обича да лежи по корем, така че не мисля, че скоро ще се обърне доброволно 😅

# 407
При нас обръщането за сега е само на една страна или ако е по гръб - на 360 градуса - основно като е на активната гимнастика. Биберон категорично отказва и няма по-вкусно нещо от ръцете🤷♀ А иначе от Киндиру знам, ще щом са се обърнали сами по корем, няма опасност да се задушат - не знам дали е така, далеч сме от този момент мисля.
Във вторник минахме две ваксини - по едно във всяко краче - поплака си милата, но нямаше проблеми след това никакви. Другата седмица ни извика да дадем и втората доза ротавирусна и поне с нея да приключваме.
Продължава да расте, като жираф - само на височина🤣 65см, 5,500кг. За захранването ми каза след 5-5,5 месец, както го бях планирала и аз. С коремните преси вече се справя много добре и вдига главата като се набира, така че мисля след седмица някъде, като навърши 4 месеца да я местя в другия кош на количката, в най-легналата му позиция.

# 408
На нас ортопедът ни каза на база на ултразвуковия преглед, че ставите на малкия са добре, като за месец-два по-голямо бебе. Затова каза, че след месец-два, като навърши 3 месеца бебето, че вече може да си ползваме седалката на количката, с облегалката на 45 градуса наклон. Хем искам вече да го слагаме в седалката, защотонв нея е по-проветриво, хем ми е кофти да го оставя толкова мъничък да се вози навън без никаква преграда между него и околния свят. (майчинската психария яко ме тресе)

За легло след next to me кошарката мислим да сложим и на малкия матраче на земята, ние сме си фенове на спането на ниско и баткото също много се кефи, плюс това не ме е страх от последствията. Дори ако случайно се претърколи от леглото, то ще е падане от 15-20 см, не от високо легло.

# 409
Ами днес малкият падна от спалнята докато се завъртях за няма и 30 сек да му взема лосиона за тялото... Само като чух "туп" и лошо ми стана... Уж го бях оставила много навътре на спалнята, явно се е превъртял два пъти... Ходихме до срешното да го видим, слава Богу всичко е наред.
Като се прибрахме и го приспах, такъв рев ударих... Много ми стана мъчно....

# 410
darbie, не се обвинявай, почти всички бебета падат я от спалнята, я от дивана в даден момент Sweat Smile, важното е, че бебчо е добре. Дъщеря ми падна за първи път от спалнята на 1г, докато се гледаха с баща си. Спретнах му един мини скандал след това, докато 2-3 дни по-късно, не се случи и при мен. Ами, стана за по-малко от секунда и хем, че бях до нея. С разликата, че тя вече ходеше и скачаше на спалнята, и падането ѝ при мен, не беше хич леко Sweat Smile. Моят шишко все още не се върти и няма и наченки скоро да почне, та за сега съм все още в чил зоната.
При него обачеее регресията тече с пълна сила. Много се надявах да е по-кратка, ноо вече 10-ти ден продължава. Поне положението не е толкова зле, както беше при сестра му. При когото не е започнала още регресията, пожелавам здрави нерви Sweat Smile. Удължи си интервалите на будуване и вече най-краткият е 1:30, а вечер достига и до 2:30, и дните ми се струват малко безкрайни. Сега спи по 4 пъти, ноооо май скоро ще минава на 3 дремки. Гледах при сестра му, че това се е случило към края на 4-тия месец и се замислих- кога мина това времееее… направо лети Sweat Smile

# 411
Всички бебета рано или късно се изтърсват от легло или диван. Както при мотористите - не е въпросът дали някога ще паднат, а кога 😉 Като се замисля, около мен не познавам бебе, което да не е падало от спалнята и всичките, слава Богу, са си добре. Надявам се и при darbie да си остане само един неприятен спомен за нея и таткото. Бебето със сигурност няма да го помни.

Нашите двама юнаци вече девети ден са си основно вкъщи. Лепнахме лека вирусна инфекция на горните дихателни пътища и си ги гледам сама по цял ден, докато баща им е на работа. Баткото вдигна лека температура, а сега кашля и не ходи на ясла, но бебето, за щастие, го кара съвсем леко, само сопол му потича от време на време. И тези неща според мен са неизбежни - не беше въпросът дали от яслата ще му домъкнем вирус, а кога. Честно казано, докато ги кара леко, нямам против. Баткото до годинката не беше боледувал и когато за пръв път истински се тръшна с вирус, беше много гадно. Прегрях телефона на личната, два пъти ходихме на лекар и отделно по нощите изчетох целия интернет 😁
да търся симптоми и евентуалното им значение.

# 412
Дарби, наистина не се обвинявай. На всеки се случва в някакъв момент както казаха момичетата по-горе. Прегръщаме те!
Моите момичета също са болни като при теб victorinoxx. Баба е само с хрема(надявам се така да си остане), а каката от бистър сопол някак стана зелен и сега кашля от сряда. Понеже моето лечение не даде резултат, вчера ги водих да ги преслушат и на каката и изписаха инхалации с пулмикорт, сироп и още сто неща. Направо такова чудо не е било, от януари не е боледувал. Тя ш сега реално не изглежда болна, жизнена си е, скача, пее и тн, просто кашля. Исках в понеделник да ходи на ясла ама май няма да го бъде... А първите 2 седмици на август градината ще почива и ще полудея🤣
Докторката ми вика да съм ги отделяла, да не пипала каката малкото. Изобщо как си го представя? Освен така да започне каката да ревнува.
Малката яко я пере регресията, всяко заспиване със зор, доприспиване. Вечер се мятат крака,.ръце, давал биберон по 8938383 пъти, ядене по сто пъти. От сополите още повече се разбутва. Направо днес съм като парцал и после мъжъх ми ме пита защо съм нервна. Ами то се насъбира. Аз се будя дори от най- малкото и мърдане/примрънкване.

# 413
За паданетоо, даааа. На всеки се се случвало. Баткото ни пада цели 3 пъти от спалнята. На 6м, на 10м и на годинка. 🤣 После се научи да внимава. Сменям пелените и на Мишо на същата спалня и всеки път, когато се обърна да взема кремче или памперс в главата ми се прокрадва мисълта ( Е, сега се завъртя). Все още не се върти , като гледам няма и голям интерес да опитва. Обаче повдига дупе и се изтласква с крачета и така прави 360 традусови завъртвания...
Аз започнах със захранването (заради рефлукса). Вчера му дадох да близне малко картофче. Смесих го с кърма.( имам във фризера). Педиатърката каза, че това е единствения начин да му я дам без да повръща на фонтан. Беше му странно. Примлясваше. Днес пак така ще процедирам. Не бързам да му давам количество, а по-скоро целия месец ще отделя да свикне с текстурата и лъжицата.

# 414
Благодаря ви, момичета!❤ Днес определено съм много по-добре. Странното е, че още от самото начало се обърнах и казах на мъжа ми: "нищо му няма". Иначе той е много голямо бебе - вече е около 72 см, а вчера на земята сякаш го видях като новородено... Много странно... Но си ме държи още де, просто наистина знам, че всеки преминава поне веднъж през това.

# 415
И при малката май започна регресия. Вече удари рекорд 3 часа будуване, направо бях изтръпнала, че ще има зверски рев преди сън, но беше спокойна. И при нея вече най-краткото будуване е час и 20-30 мин.
Нощния сън вече трети ден е мираж. Тя си спи, ама аз не 🤣🤣🤣 То е върнете, будене, търсене на гърда, пуфтене. Обаче кърменето спасява положението. До сега се будеше един-два пъти на нощ, но сега е на всеки час. Според мен има скок в растежа пак и си "поръчва" повече мляко. Тъй като спим в едно легло вече умело ме избутва към края и си мисля, че е време да минава в next to me-то, че да не тупна аз най-накрая, свърши третия триместър.
За падането и аз се присъединявам към клуба -  рано или късно се случва. Каката беше кротка като цяло, но веднъж на около годинка така се хвърли назад падна от леглото и се удари в ръба на шкафа, че сърцето ми щеше да изкочи. Стана брутална цицина, за късмет поне кожата не се цепна, че щеше да е като от хохър филм. Веднага отидохме на лекар и за щастие нямаше нищо сериозно. Има причина да не помнят тези времена 🤣🤣🤣

# 416
Започнат ли да се обръщат, а и още преди това, когато правят опити, е хубаво да ги оставяте в техните си легла или пък на килимчето, там най-добре, няма как да паднат. На спалнята е много рисковано. И на мен ми се е случвало с баткото, но беше вече голям, не си спомням на колко точно, но е било след 1г и бях там и се засили нещо, аз във въздуха му хванах краката, ама си удари главата в крайна сметка. Мисля, че даже много повече си е удрял главата, докато е бил на земята, отколкото от леглото 😄 Малкия прави опити за обръщане и го наблюдавам, ако го оставям сам, че винаги може да ме изненада.

Иначе от 2-3 дни заспива вечер рано, някъде 20:30 и после не се събужда за ядене, чак някъде 3-4ч и гърдите стават на камък. Преди имаше едно ядене в 22-22 и нещо и после чак сутринта. Та не знам кое е по-добре, да заспива рано и да има хранене посред нощ или да заспива по-късно и да яде чак сутринта 😕 май второто по-ме устройва. С баткото все се надявах да заспива рано, ама не. Сега малкия като заспива рано и пак не ме устройва 😆 ама той си прави режима, не го будя, за сега са добре нещата, спи си през нощта. Дано тази регресия да не ни застига 🤞

Общи условия

Активация на акаунт