Ниско кръвно - 68 на 45 - прилошаване/припадъци

• 445
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Днес на 2 пъти вече получавам следните кризи. Седях си спокойно на пейката в парка със съпруга ми и изведнъж много ми се догади. Казах му да си ходим, за да повърна вкъщи, понеже живеем през пътя. Обаче малко след като станах започнаха едни иглички първо в ръцете, после в краката, след това и в главата. Не виждах къде вървя. Изпитвах глад за ВЪЗДУХ. Носех сок в ръка и имах чувството че ще изпусна шишето от немощ и ще се разпилеят стъкла навсякъде - дадох го на мъжа ми. Стигнах до нас - измерих си кръвното и беше 70 на 50. В момента в който седнах започнах да се оправям. След 3 часа, бяхме в двора, този път бях взела и апарата за кръвно в чантата ми за всеки случай, за да измеря точно в момента, ако се случи отново. Е,случи се. Захочнах да се задъхвам от нищото, усетих пак иглички в главата, ръцете, краката. Измерих веднага кръвното и пак - 68 на 45. Седнах на земята и се оправих малко след това.
Въпроса ми е - понеже гинеколожката не ми вдига днес - това нещо нормално ли е? А ако припадна? Страшно ли е да припаднеш? На вас случвало ли ви се е?

Последна редакция: нд, 10 май 2026, 14:10 от anavrin

# 1
  • Melmak
Цяла бременност съм с много ниско кръвно. Аз съм с ниско по принцип и докато бях бременна беше още по-зле. Ами.. нищо, нормално е, айран, кафе, такива неща. Повече течности.

# 2
  • София
И на мен ми падаше. Гинекологът ми беше казал да пия леко подсолен айрян, но не и кафе.

# 3
Имала съм и аз тези стойности с втората бременност. Не е нещо невиждано, но е неприятно, защото, ако излезеш сама някъде, можеш да закъсаш. Говори с гинеколожката, когато успееш да я намериш.

# 4
При ниско кръвно айрян със СОЛ. Солта е ключова ( може и във вода) , защото именно тя качва кръвното. Както и много вода за целия ден. Лятото се пазиш от слънцето. Евентуално може и кока-кола, обаче тя по-бавно ще го качи кръвното и по-бързо ще вдигне захарта.

# 5
  • София
Не знам дали е удачно да пие Кола в тази ситуация.

# 6
Много благодаря на всички за отговорите. Чувствам се много по-спокойна. Видях се с докторката, каза че е нормално и да не излизам никъде без вода, айрян, кафе, нещо сладко. 😀 Общо-взето взимам една голяма чанта и така. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт