Синдром на Даун - 2 тема

• 66 493
  • 792
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
Пропуснах да напиша, че миналата седмица с Гери имахме медийна изява – дадохме интервю за списание „Езда” и в следващия брой ще има статия за терапевтичната езда със снимки. А ето и клипчето: http://www.vbox7.com/play:08734066.
Пожелавам на всички хубав ден.

# 196
Хела -клипчето нещо го няма-пише, че се обработва и  до 30 мин...., ама това е от както горе-долу го пусна, а сега още го няма...
Аз ли нещо не правя като хората?
И на мен вече ми се ходи на море, но май чак Юли месец ще стигнем до него.Ние тренираме във ваничката с Анджи. Wink
Я разкажи-как забеляза, че са и необходими стелки, как се затруднява да ходи?Има нисък свод ли или нещо друго?
За памерса нямам идея дали е от настинка или нещо друго, забелязала съм, че щом го сваля на Ангел и веднага се изпишква, на гърне не ще да седи -веднага пада на колене и тръгва да лази(съответно го и обръща...), а ако го държа се изправя, не знам как ще го махаме, като по-малък седеше и свършваше по нещо, но аз не бях много настоятелна и май изпуснах момента. Confused баткото на неговата възраст също не щеше да чува за гърне, махнахме памперса на 2,5г. от раз за една седмица, а за месец махнахме и нощният.Та когато им дойде времето, но се махат лятото когато могат да ходят само по гащички , поне ние така ги махнахме лятото на морето.Ще се пробваме с Анджи това лято ако не стане другото...
Хайде до утре, дано се появите вече отпочинали от почивните дни. Simple Smile

# 197
Привет и от нас. С лек полъх на морски бриз. Simple Smile
Тези дни не сме ходили на плаж за да докладвам как е водата. През уикенда се наложи да попътуваме.
Празника е минал без понита за съжаление  Sad Само с балони, рисунки и други такива детски забавления. Така и не разбрах защо е пропаднала основната атракция. Владко разбира се е запленил още едно женско сърце. Макар и на твърде голяма за него кака  Mr. Green Вечерта с Момчил бяха на хубава и дълга разходка, където пък Момчилката беше в прегръдките на 2 каки. Добре че мама Irikar се намеси навреме, защото щеше да има оскубани какички. Wink
Deja vu, снимките са чудесни. Най ми допаднаха тези с венеца. Сладур Simple Smile Не се притеснявай за прохождането. Опитвай се да го караш да прави крачки като го държиш за таза. Като разбере, че може да се придвижва и без да участват ръцете ще започне да се пуска.
Anane, много се радвам за снахата. Дано свикне с новата градина и се справя с ученическите задачки Simple Smile А за места за интеграция в детските ясли за пръв път чувам. Би ли споделила по-подробно? Това ме заинтригува. Макар, че опитахме и в друга ясла - логопедичната. Този път отидох аз. Не знам как, но вместо "към края на юни ще видим. може би към септември" стана на "направете изследванията и като сте готови може да започнете да го водите". Сега ще говоря с martin4e от форума. Те ходят в тази градина. В началото по същия начин изглеждаше много лесно, но после започна едно ходене по мъките  ooooh!
Xelaa, малко по-късно и ние ще опитваме с гащичките. Само че първо трябва да се запасим, защото с тези 4-5 чифта, които имаме сме за никъде  Laughing
Поздрави на всички. По-късно ще има и снимки от морето.

PS Пардон. Яслата е "санаториална" а не логопедична. Какво и е санаториалното като е на 500 м от къщи не знам Wink Сигурно, че живеем в санаториум. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 09:56 от Friend

# 198
Нямахме интернет...
Ходихме в градината на юнска сесия,на Рая и хареса,но утре ще споделя повече-сега опознават децата...

Френд, отиваш в общината при лицето,което отговаря за образованието,поставяш проблема ребром и искаш място за Владко в градина,където има специалисти.Във всяко детско заведение трябва да има места за интегриране(така се водят).Проблемът е,че няма кадри навсякъде...не съм учудена...Аз ходих да търся място за Рая в нашия квартал...И чудо-отзивчиви хора с добри намерения-да има места,няма проблеми,но.....няма специалисти...Иначе веднага ще я вземат...И кой ще я занимава в група с 25 деца,кой ще и обърне внимание...Питах,питах,ами и те като незнаят...
Така,че хуквай при "образователния отговорник" и септември на школо!
Успех!
Щастлива,слънчева и доходоносна седмица!!!!!
Поздрави на всички ви и целувки на дечицата!

# 199
Макар, че опитахме и в друга ясла - логопедичната. Този път отидох аз. Не знам как, но вместо "към края на юни ще видим. може би към септември" стана на "направете изследванията и като сте готови може да започнете да го водите". Сега ще говоря с martin4e от форума. Те ходят в тази градина. В началото по същия начин изглеждаше много лесно, но после започна едно ходене по мъките  ooooh!
Френд, това е чудесно, поне има светлина в тунела. Значи ние сме в санаториалната детска градина, а има отделно и ясла. В съседна сграда са. Санаториалното е, че се приемат с предимство деца с белодробни заболявания. В градината има специализирана група за дечица, които имат някакви проблеми. Нашите проблеми първо произхождаха от липсата на някои документи. След адаптационния период, продължил повече от 2 седмици, за по няколко часа, започнахме уж за по цял ден. Но искаха да го прибираме, ако можело в 3 и половина. Confused Как да стане, когато и двамата със съпруга ми работим, единия до 17, другия до 18 часа... По принцип хубавото е, че групите са  малки от по 8-10 дечица, с цел да им се обръща по-голямо внимание. Дано да е така  Peace Засега не съм разбрала за конкретни занимания с моя син, а казват, че уж, имало, но малко сконфузено. А дано занапред има. Има и няколко дечица със СД в групата. Но тук са деца над 3 годишна възраст. Ако мога с нещо да помогна, като инфо, питай.  Hug

# 200
Е, Френд, за нас, планинците, Варна си е санаториум отвсякъде.  sun Браво на момчетата, не дремят, значи!  Heart Eyes А сега и на ясла като тръгнете - ще има тълпи въздишащи момиченца подире ви.   Kissing Heart  Two Hearts Kissing Heart
На xelaa нещо й се повредил компютъра по време на вчерашната буря, занесли са го на поправка, та сега ми се обажда да пита има ли нещо ново. Изглежда затова не е успяла да качи и клипчето като хората.  Sad

# 201
За да не ви държа съвсем в напрежение ви изпращам няколко снимки с мъжагите. Сладуриииииии Simple Smile

# 202
И аз имам нещо за вас - едно филмче от днес. Хриси подрежда нов пъзел:
http://www.youtube.com/watch?v=P9uASYypAkI

Този фотоапарат може да прави само 30 секундни филмчета, затова не й достигнаха 1-2 секунди накрая... Ho мисля, че това, което се вижда, никак не е малко...

Hug

# 203
Мария-направо ме разби, гледам и не вярвам на очите си направо, та това си е доста по труден пъзел....Браво на Хриси. smile3501-
Направо ни е за стимул , който трябва да догоним.Този пъзел при ваш'та логопедка ли се научихте да редите?Не съм виждала такъв модел по магазините....

# 204
Мария, страхотна е! И как ги познава толкова бързо? Всъщност цялото нареждане е за максимум 35 секунди - защото никак не изглежда да се е затруднила на последното. Направо ме смая. Аз имаше да въртя всяко по три пъти, преди да уцеля посоката, за мястото да не говорим...

# 205
Френд, ама и каката бая е навирила нос... А нашичкия как я е зяпнал с отворена уста.
Големи са сладури.  Grinning

# 206
Мария-направо ме разби, гледам и не вярвам на очите си направо, та това си е доста по труден пъзел....

Поразително, нали! И аз бях потресена...

Пъзела го купих в края на март от Фантастико в Младост 4. Там има много други подобни. Тогава го наредихме няколко пъти, като аз й показвах къде коя фигурка да сложи. После го прибрах за дълго, понеже си мислех, че е сложен за нея (понеже е за деца над 3 години). Преди 3-4 седмици пак го извадих и го дадох на детегледачката да го подреждат. Едната част се загуби почти моментално и пак го прибрах. Тези дни открих къде Хриси е забутала частта и вчера след следобедната закуска й го дадох пак да го подрежда. Първо 3-4 пъти аз й показвах кое къде да сложи, като й давах все повече свобода сама да решава. В един момент реших, че подреждането върви супер и тръгнах да си взема фотоапарата да снимам подреждането. Като се върнах, пъзелът беше изцяло нареден!

После направих две клипчета на две последователни подреждания, качила съм второто от тях.

При логопеда не е редила толкова сложни неща, но игрите за разпознаване на форми, които играят там, определено имат много голям принос.

Как го подрежда... Не съм сигурна, мисля, че се води и по спомена си от цялата картина, и по отделните рисунки на мечета, както и по контурите. После й дадох един общо взето непознат пъзел, там гледах, че се ориентира по контура на липсващата част.

Мисля, че към общата картина има принос и едно друго подреждане, което правихме наскоро. Имаме едни кубчета (6 на брой), които подредени по правилен начин, образуват 6 различни картинки, т.е. всяка страна на кубче е 1/6та от някаква картинка. Хриси ги знае тези кубчета от много отдавна (беше на 1 година, като ги купих), но едва сега откри, че взети заедно и подредени правилно, образуват нещо повече - т.е. картинка. Мисля, че беше много впечатлена и е направила някаква връзка, че отделните картинки могат да образуват по-сложна картина.

Да се подреди подобен пъзел е по-лесно, отколкото да се подреди картинка от 6 кубчета... така че имаме още идеи какво да подреждаме. На първо време смятам да снимам 6те картини, които се получават при подредени кубчета, ще ги залепя на картон и ще й дам да ги подрежда, но сортирани по картини (т.е. да не се чуди кое парченце от коя картина е). После постепенно ще усложняваме задачите...

Извинявайте, че съм толкова обстоятелствена, но тъй като и аз съм изненадана, се опитвам да разбера какво може да е допринесло за справянето...

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 12:20 от Мария

# 207
Браво,браво на Хриси!

Отивам да купувам пъзел и аз!

# 208
Мария, браво на Хриси, невероятна е, толкова бързо и умело подреди пъзела, взе ми ума  newsm10 smile3501 newsm10, и само веднъж погледна към камерата закачливо, сладурка! Идеята ти за кубчетата е много добра!
Дежа Ву, Френд чудно хубави снимки  Hug, мъжка серия, Ангелчо ми се вижда доста порастнал, чакаме с нетърпение прощъпулника  smile3540, а варненските левенти явно си изкарват прекрасно /чувала съм аз, че варненките били най хубави, сигур затова Момчи веднага хукна/  Thinking
Анане, аз се запознах с една майка на момиченце със СД от интерната-Радена /се казва детето/ и тя каза, че ще ходят на тази сесия, дано да е и приятно и полезно за дечицата.
Хела, забавлявах се от сърце с подготовката на Гери за море, ма то направо истински вълни имаше и тя без никакъв страх се плацикаше с усмивка  Heart Eyes
Ой, хора за санаториална градина не бях чувала, ма много добре ми звучи, Френд като започне Владко да я посещава, моля те да разказваш, че да си направим и тука.  newsm78
Маги се чувства прекрасно на село, тичат с другото момиченце, люлеят се, обядват самостоятелно под ябълковата сянка, играят с кукли и кубчета. Занесох й "Не се сърди човече", защото ми направи впечатление, че като реди пионките по цветове в съответните квадратчета й е по-лесно и доста прилично се справи с жълтото и зеленото, с червеното и синьото с малко помощ. Все повече думи изговаря правилно като я карам да ги повтаря по срички и си мисля, че като започне да ходи усилено на логопед ще има голям напредък  Grinning Новата тема при Маги е, че щом се добере до телефон веднага започва виртуални разговори с баща си, които неизменно завършват с "целувки"  Embarassed, даже два пъти ми даде аз да говоря с "него". Обясних й, че той живее далече ... ух, ще мисля как да се справям.
Някой може ли да ми каже какво представлява изследването за глисти? Според една приятелка неспокойното спане на Маги и скърцането със зъби /доста са й изтрити вече горните от това/, можело да се дължи на глисти и ме посъветва да я изследвам...
Пожелавам на всички ви ведра и усмихната седмица   bouquet

# 209
Мария - ние получихме подарък за 1ви Юни от тези кубчета с различните страни, но да си призная-днес бая се озорих докато подредя една картинка за да покажа на Вики какво се прави с тях, ако бях тръгнала да редя всички картинки сигурно цял ден нямаше да ми стигне....
Наш'те обаче имат картонче на което има шесте картинки за улеснение.  Grinning
 Green dream - за изследването за глисти ще ти напиша на лични, че е доста образно. Simple Smile
Поздрави и целувки на мъничетата.

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 23:02 от Deja Vu

Общи условия

Активация на акаунт