Отказ от храна

• 173
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! В период сме на ужасните 2г и вече съм в чудо, а е едва началото. Детето отказва готвени храни, иска само филии. Това много ме притеснява и стопира в самостоятелното хранене. Няма никакъв интерес да бръкне с лъжицата, да маже, да цапа, да опита. Как се справихте с това, колко време трае, как да подходя и да върнем по- здравословното хранене?

# 1
  • София
Ми те ужасните две са ужасни затова общо взето. Децата почват да се тръшкат, започва се едно мрънкане и реване за всяко нещо, започва се отказ от храни и отказ да се опита храна. Така, че нямам някакъв съвет как точно да се справите, но предлагайте разнообразна храна или седнете да се хранете заедно без да казвате нищо. Децата проявяват интерес към това, което ядът възрастните или някое тяхно връстниче. Не насилвайте да яде нещо в никакъв случай. Със сигурност гладно няма да остане.
Ако ходи на ясла там също ще вижда как другите деца се хранят и може да прояви интерес. Възможно е и детето да не обича да се цапа. Аз имам една такава госпожица вкъщи, която не и е приятно да се цапа и постоянно иска да е бърше.

Общи условия

Активация на акаунт